Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fintro literatuurprijs voor Hagar Peeters

op 07 juni 2016 door

De Nederlandse schrijfster en dichteres Hagar Peeters won zondagavond 5 juni met haar roman Malva de Fintro Literatuurprijs (de vroegere Gouden Uil) wat je op het Belgische Canvas kon volgen in een mooi programma. Ze is tegelijkertijd de eerste vrouw die deze prijs mee naar huis mocht nemen! 

Ik heb nog niets van haar gelezen, en omdat ik al enkele bundels van Pablo Neruda achter de kiezen heb (waaronder zijn magistrale 'Canto General'), wil ik zeker haar verhaal over Malva, een vergeten kant van Neruda ook gaan lezen.

Hier vind je een leuk gesprek met haar en de Belgische "jonge wolf", cineast Adil El Arbi, en tevens de links naar zijn gesprekjes met de andere genomineerden: Stephan Enter, Connie Palmen, Inge Schilperoord en P.F. Thomése. Vreemd genoeg waren er dit jaar voor deze prestigieuze Belgische prijs enkel Nederlandse schrijvers genomineerd. Volgend jaar beter voor de Belgen, zou ik zeggen! Gisteren vertelde Hagar dan in het Eén-programma Van Gils en gasten hoe haar roman ontstaan is. Een boeiend maar ietwat vreemd kort gesprekje, vond ik jammer genoeg. Ik hoorde haar in ieder geval heel graag vertellen erover. 

Reacties van lezers die al iets van Hagar Peeters gelezen hebben? Laat het gerust hieronder weten!  

f42bdaceb3fd5df76861918ec14ab620.jpg



Reacties op: Fintro literatuurprijs voor Hagar Peeters

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hagar Peeters

Hagar Peeters

Hagar Peeters (12 mei 1972) is een Nederlands dichteres. Nog voordat ze een bund...