Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ben geselecteerd voor de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs!

op 27 februari 2017 door

4a070b6f6fc1acf589a6d9b0d1d19e1d.jpg

Vorige vrijdag om eerlijk te zijn kreeg ik al dit fantastische nieuws, tijdens een after-work drink nog wel. Ik was zo happy dat ik het nieuwtje alvast aan enkele collega's vertelde. En toen viel mijn eurocent: op de dag waarop ze de Lezersjury voor de eerste keer zouden samen roepen in de Handelsbeurs in Gent, namelijk 8 april, zou ik een weekje naar Berlijn gaan! En dit reisje was al lang geboekt. Ik vreesde bijna dat het een onoverkomelijk criterium zou zijn, dus mailde ik dit weekend maar direct even terug naar het kantoor van Boek.be om dit even te vragen. Een vriendelijke mevrouw liet me deze ochtend al weten dat dit echt geen probleem zou vormen om mee te doen aan de Lezersjury van deze belangrijke Literatuurprijs van de Lage Landen, dus kon ik toen 100% zeker en gelukkig zijn met mijn selectie!

Ik had me al 2 jaar na elkaar opgegeven om mee te doen maar blijkbaar moet je ook gewoon geluk hebben om ingeloot te worden dus. En wat mag ik nu allemaal verwachten nu dat ik geselecteerd ben?

  • Na 8 april verschijnt mijn naam en foto op de website als één van de 100 leden van de Lezersjury.
  • Tussen 8 april en begin mei mag ik de 5 boeken van de shortlist lezen en mee beoordelen.
  • Ik word verwacht mijn mening te geven en mee te discussiëren op hun lezersforum.
  • Ik mag mee mijn stem uitbrengen voor de winnaar van de Lezersjury!
  • En voor 14 mei mag ik 2 uitnodigingen verwachten voor de uitreiking tijdens de slotshow in Gent! Hmm, wie zou ik dan willen mee nemen? ;-) 

Is dit niet allemaal fantastisch? Ik ga me wel mogen haasten met die 5 boeken want daar zit dus al een weekje tussen dat ik vooral onderweg zal zijn, en de boeken zal ik dan ook pas kunnen afhalen achteraf. Maar ik kijk er vooral naar uit deze kans uit de 1.000 met beide handen te grijpen. Dat dat ook weer net nu lukt, die planning met die klassiekers geraakt dus ook weeral overhoop... Maar ik ben alvast super gelukkig! Nú is de eerste deadline in ieder geval 13 maart om te zien wie er alvast op de longlist terecht komt! 

Vele leesgroeten,

Nathalie 



Reacties op: Ik ben geselecteerd voor de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs!

Meer informatie