Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezen for life: oproep naar de Vlaamse lezers!

op 28 november 2016 door

Ik wil hier graag even wat meer toelichting geven over mijn nieuwe profielfoto! Het is namelijk de badge van de actie 'Lezen for life', die wordt georganiseerd in het kader van Music for Life - De Warmste Week van Studio Brussel, de Vlaamse jaarlijkse Glazen Huis-campagne in de donkere Kerstdagen zeg maar. Al een aantal jaar kunnen mensen tijdens die dagen voor alle goede doelen die geregistreerd worden op hun site, acties voeren om geld op te halen.

En dit jaar is er dus ook Lezen for Life. "Lezen for Life is een initiatief van enthousiaste en warme lezers i.s.m. Confituur Boekhandels (een koepel van Vlaamse onafhankelijke boekhandels) en Iedereen leest vzw." Ze wordt georganiseerd voor een aantal goede doelen die aan leesbevordering doen in Vlaanderen. Dit zijn: 

- de Luisterpuntbibliotheek (http://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/)
- de Boekenkaravaan (http://leesweb.org/boekenkaravaan/)
- Uilenspel vzw (https://vimeo.com/97525725 en http://uilenspel.be/)
- Komen Lezen (https://www.vormingplusgent-eeklo.be/komen-lezen)
- Wablieft (http://www.wablieft.be/wablieft)
- Transkript (http://www.transkript.be/nl)
- Zomerklap (http://www.zomerklap.be)

Ik ken zelf bijvoorbeeld iemand die heel actief voor kinderen in achterstandswijken in het Antwerpse voorleest met de Boekenkaravaan, en wil deze initiatieven ook graag steunen. 

Meter en peter van de actie zijn de illustratrice en cartooniste Eva Mouton en de schrijver Christophe Vekeman. Het concept is simpel: spaar dit najaar een zelfgekozen bedrag per gelezen boek, of organiseer een leuke leesactie. Alles kan! Iedereen kan ook meedoen met de actie! Scholen, bibliotheken, boekhandels, gezinnen ... kortom: alle lezers. 

De opbrengst gaat naar de geregistreerde goede doelen van Music for Life die zich met taal, lezen en leesbevordering bezig houden. Je kan je bijdrage storten op de Lezen for Life-rekening (BE28 7360 2359 5720), met vermelding LFL 2016. Stort je bijdrage ook vóór 21 december, zodat men het totaalbedrag op de radio kan aankondigen tijdens de Warmste Week. 

Een kleine tip voor bijvoorbeeld Vlaamse lezers van Het Achtste Leven: Dit monumentale boek telt maar liefst 1248 pag. Als je 1 eurocent telt per bladzijde kom je al aan afgerond 12,5 € of 25 € als je 2 eurocent per gelezen bladzijde wilt geven. En daar kunnen ze zeker al iets mee doen! 

Meer informatie om zelf aan de slag te gaan en lopende acties kan je vinden op https://www.facebook.com/lezenforlife/ . En als je zelf zoveel van lezen houdt, promoot je toch ook mee leesbevordering voor iedereen, niet? 



Reacties op: Lezen for life: oproep naar de Vlaamse lezers!

Meer informatie

Over

Christophe Vekeman

Christophe Vekeman

Christophe Vekeman (1972) schreef onder meer de romans Lege jurken, 49 mani...