Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Met wie lees ik mijn volgende buddyread?

op 25 juli 2018 door

Het is een tijdje geleden dat ik hier weer van me heb laten horen. Met deze vraag probeer ik mijn 'zwijgen' hier opnieuw te verbreken...

Begin augustus kon ik al verslag doen van de interessante buddyread van Roosje en mezelf met het boek Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood. Die buddyread was meer dan geslaagd, ook omdat we beiden ietwat andere meningen hadden. Dat kan je hier nalezen. 

Elke maand is het opnieuw kijken en plannen welke boeken ik ga lezen uit de eigen boekenkast, de bibliotheek en via Hebban, dat laatste is dan nog eens dikwijls een verrassing. Ik heb nu al een lijstje met boeken klaar liggen dat echter nog kan wijzigen en aangevuld worden met extraatjes. Gisterenavond was ik hier nog over aan het dromen en het nadenken, en dit terwijl ik beter in m'n huidige boek zou verder lezen. Hebben jullie dit ook soms?

Het valt me dan ook zwaar 5 titels naar voor te brengen die ik tegen half september met iemand van jullie wil lezen. Maar hier komt toch weer een lijstje, met voor elk wat wils:

  • De engelenmaker - Stefan Brijs (het boek van mijn 'fysieke' leesclub op 29 september)
  • De mensengenezer - Koen Peeters
  • Alleen hij - Andrew Gross
  • Brandlucht OF Suikerspin - Erik Vlaminck
  • Iets Frans: Philippe Claudel, Patrick Modiano, Delphine de Vigan, Amélie Nothomb, Leila Slimani, Négar Djavadi (Désorientale),  ...: overeen te komen / à se mettre d'accord! 

De laatste keer meldden zich hier al een aantal mensen, zoals Wendy, Vera, Ria vanB, Wil (voor een Frans boek), of Marjolein. Willen jullie je terug kandidaat stellen, laten jullie hieronder dan iets weten aub?

Zijn er andere titels die jij wilt lezen en ik ook in mijn kast heb, of die ik wel wil ontdekken en in de bibliotheek wil opzoeken? Laat het dan zeker ook weten!

Ik verwacht een stukje over jouw leeservaring van het boek in kwestie vanaf min. 150 woorden. De inhoud van het boek vat ik samen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Warme zomergroeten

Nathalie

Update:  Dit is een voorstel voor enkele volgende buddyreads n.a.v. enkele reacties:

  • 15/9:     Born in crime/Kleurenblind                         Marjolein
  • 22/9:     L’étranger/De vreemdeling                         Mireille
  • 8/10:     Erik Vlaminck                                            Angèle
  • 22/10:   Petit pays/Klein land                                  Wil

Een druk schema voor mij, maar ik wil er met volle moed voor gaan! Past dit voor de betrokkenen ook om tegen deze data een tekstje aan te leveren? ;-) 



Reacties op: Met wie lees ik mijn volgende buddyread?

Meer informatie