Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Middagpauze

op 20 juli 2016 door

Het is weer middagpauze en vandaag klimt de temperatuur hier wel boven de 30° buiten. Dus ik blijf gezellig binnen in de wat verduisterde koelte van een landschapskantoor. Ieder zijn ding zeker? (Gelukkig is het morgen nationale feestdag hier in België en neem ik vrijdag de brug... )

En wat doe ik dan zoal als ik rustig de tijd heb en een computer bij de hand? Wat boekenblogs lezen, en nog maar eens boekentips verzamelen en opzoeken natuurlijk. Bij enkele online winkels heb ik momenteel weer een aantal boekenlijstjes bewaard die me zeer aanspreken. Dus zit ik nu al een tijdje op mijn scherm naar een aantal boektitels te staren en vraag ik me opnieuw af: kopen of niet kopen? Als je een e-reader hebt, wordt het je natuurlijk ook heel gemakkelijk gemaakt: je hoeft je boek maar aan te klikken en je hebt het al gekocht en bewaard in je persoonlijke cloud. Nu heb ik vooral John Irving voor me staan. Ik ken de schrijver nl nog niet, en heb er dan ook nog geen enkel boek van gelezen. De vraag is: wanneer kom ik er toe? En zou ik beter eerst m'n persoonlijke bibliotheek eens niet napluizen en kijken wat er nog allemaal in zit? 

Een tijdje geleden ben ik trouwens overstag gegaan voor Jojo Moyes, omdat ik toch veel goede recensies heb gelezen van haar boeken bij verschillende mensen die ik vertrouw. Bovendien was er bij een bepaalde Belgische keten een actie met haar schrijfsels aan een sterk verminderde prijs, en heb ik me toch even laten gaan. Ook Liane Moriarty is mij aangeprezen door een collega en dankzij het uittreksel dat ik kreeg bij het boek 'Een stap te ver' is ze mij ook beginnen aanspreken, en wil ik haar boeken toch wel gaan lezen. Schrap dus ook al maar dat genre 'feelgood' uit wat ik niet lees. Het is natuurlijk ook niet zo dat als je schrijft dat je bepaalde genres meestal links laat liggen, dat je af en toe geen uitzondering maakt. 

En als het zo heet is als vandaag, denk ik nog eens aan... Ijsland! Ik wil nl m'n lijstje Ijslandse literatuur nog graag aanvullen met enkele namen die ik nog niet zo lang geleden ben tegen gekomen: Antwoord aan Helga van Bergsveinn Birgisson, De goede minnaar en De dief van de tijd van Steinunn Sigurdardóttir en Hart van vuur en ijs van Kristín Marja Baldursdóttir. Iemand al ervaring met één van deze schrijvers? 



Reacties op: Middagpauze

Meer informatie

Over

John Irving

John Irving

John Irving is schrijver van romans, kinderliteratuur en korte verhalen. Zijn do...

Bergsveinn Birgisson

Bergsveinn Birgisson

Bergsveinn Birgisson (1971, Reykjavik) schrijft poëzie, non-fictie en proza. Bi...

Steinunn Sigurdardottir

Steinunn Sigurdardottir

Zoals bijna alle IJslandse schrijvers begon Steinunn Sigurdardóttir (1950...

Liane Moriarty

Liane Moriarty

Liane Moriarty woont in Sydney met haar gezin. Ze brak door met haar vijfde roma...