Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reading Challenge volbracht: de tussenstand

op 13 november 2017 door

Het is nog zeker 1,5 maand tot volgend jaar, maar ik heb mijn Reading Challenge overschreden! (en hopelijk niets anders, de Vlamingen zullen me wel begrijpen... )

Het valt ook maar te bezien hoe je dit interpreteert natuurlijk: ik wilde wat meer tijd voorzien en wat minder lezen dan vorig jaar (zo'n 131 boeken). Ik had mijn uitdaging op 110 boeken gezet voor dit jaar en momenteel zit ik alvast aan 114 gelezen boeken, nog een flink aantal niet? Misschien ga ik wel beter ook in vertraging om wat meer 'zen' te worden maar dat wil ik m'n leesmaatjes, met wie ik nog een boek heb afgesproken dan weer niet aandoen... Keuzes, keuzes! 

Naar aanleiding van enkele mooie voorbeelden vorig jaar en ook al dit jaar heb ik zelf ook alvast wat meer cijfertjes gegenereerd tot hier toe. Maar waarvoor dienen cijfertjes als je ze niet kan vergelijken? Dus heb ik mijn rapport van vorig jaar er ook nog maar eens bijgenomen en op dezelfde manier geanalyseerd. Daardoor kom ik tot enkele opmerkelijke verschillen:

  • Ik heb veel minder boeken gelezen uit het hoge Noorden en nog minder thrillers daar ik veel actiever was met literatuur dit jaar. Daar zijn de start van de Clubs van 10 en mijn deelname vanaf het begin van de Club van 10 Literatuur uiteraard debet aan, waardoor ik ook veel meer in die richting ben gaan lezen. Natuurlijk heb ik daar zeker van genoten!
  • Mijn persoonlijke uitdaging om mijn boeken uit andere talen ook uit te gaan lezen, is waarschijnlijk daardoor ook op een wat lager pitje blijven steken. Hoewel ik toch enkele boeken in één taal meer heb gelezen, namelijk in het Duits. Ik vond het overigens wel leuk om deze taal van onder het stof te halen. Nog een voornemen voor volgend jaar: een aantal Franse boeken ter hand nemen ook...
  • Ik vond de LandenChallenge die voor dit jaar was opgesteld best ook heel tof omdat ik best graag verhalen uit exotische landen wil beluisteren of lezen. Ook hierin ben ik niet zo ver kunnen gaan als ik wilde, want ik heb best wat boeken uit verschillende landen in m'n kast. Toch heb ik een mooi aantal landen kunnen bezoeken ook, mits hier en daar wat creatief te boekhouden misschien. ;-)
  • Ik heb tenslotte ook opgezocht hoe de verhouding is tussen mannelijke en vrouwelijke auteurs in mijn kast, en hoeveel papieren boeken ik nog lees tov mijn e-book-gedrag. 

Dit zijn de boeiende cijfers die ik uit mijn tabellen haal:

5163943fabca35a0c78d0a37e56fd1e5.jpg

Verder ben ik ook dit jaar in de volgende 24 landen op bezoek geweest, al was het soms maar kort:

België, Denemarken, Engeland, Faroer Eilanden, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Rusland, Schotland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland, Turkije, Georgië, Israël, Canada, VS, Uruguay, DR Congo, Marokko, Rwanda, Somalië

Ik heb ook aan 11 Hebban leesclubs deelgenomen dit jaar tot nu toe. Zou er daar nog één of zelfs nog meer aan toegevoegd worden de komende 1,5 maand? Voor jullie een vraag, voor mij ook nog altijd! 

Hoe zit het nog met jullie Reading-Challenge ondertussen? 



Reacties op: Reading Challenge volbracht: de tussenstand

Meer informatie