Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Winactie! De abrikozenboom - Beate Teresa Hanika

op 01 oktober 2017 door

Update: Deze winactie is afgelopen. Kijk onderaan om te weten wie er gewonnen heeft! 

Het was eind vorige week, of in de loop van deze week dat ik een nieuw leesclubboek zou mogen ontvangen waarmee ik als coördinator aan de slag kon, namelijk De abrikozenboom van Beate Teresa Hanika. Vrijdag begon het al te kriebelen, toen ik las dat sommige (Nederlandse) leesclubleden het al hadden gekregen, en zo tegen dinsdag-woensdag zouden de laatsten van de groep het boek moeten thuis geleverd hebben. Bij mij: nog steeds niks, nada, en ondertussen jeukte het al hevig. Even dan maar bij het blauwe mannetje gekeken: daar stond het digitaal te pronken aan een redelijke prijs. Ik wilde het zo graag beginnen lezen al vanwege alle mooie recensies en reacties die ik al had gezien over dit boek!

Ik heb toch nog een dag gewacht, tot en met donderdagnamiddag. En toen ik het nog steeds niet in de post terug kon vinden, surfte deze ongeduldige coördinatrice uiteindelijk terug naar die winkelpagina. Klik, deed mijn vinger, en daar belandde het boek al op m'n e-reader... Zo snel gaat dat dan bij mij. ;-) Die avond heb ik alvast een 20-tal pagina's gelezen op de weg naar huis. Het smaakte alvast naar meer, ook al moest een boek uit de bieb ook nog uit!  

Vrijdagmiddag: een lieve collega komt speciaal naar mijn bureau met een pakje dat toen pas met de post was toegekomen. Men weet het dan ook al op m'n werk: als er een pakje met een speciale kleur uit Nederland komt, of van een uitgeverij, zou het wel eens voor mij kunnen zijn. ;-) Inderdaad: het boek was er toch door gekomen en nu zit ik uiteraard met twee exemplaren. Aangezien ik het elektronische natuurlijk niet kan verloten, maak je dus kans op de mooie papieren versie die uiteindelijk bij mij is geraakt! 

Wat moet je doen om kans te maken op mijn papieren exemplaar?

- De portkosten (uit België) betalen aangezien deze niet gratis zijn...  (7,5€ met Kiala uit Nl)

- Hieronder laten weten dat je het wilt lezen, en graag ook waarom

- Deelnemen aan de leesclub rond De abrikozenboom

- Als je wilt, volg ook nog even mijn blog aub! 

Heb je aan deze puntjes voldaan tegen ten laatste 5 oktober, dan doe je mee aan de loting! 

Waarover gaat deze roman, De abrikozenboom van Beate Teresa Hanika? 

Elisabetta, een oude joodse vrouw uit Wenen, leeft een eenzaam leven, alleen met haar herinneringen. In haar tuin staat een oude abrikozenboom, en al haar hele leven maakt ze elk jaar opnieuw jam en marmelade van de vruchten. Als ze de geur van de abrikozen ruikt, denkt de oude vrouw aan haar verleden. Aan haar familie en haar twee zussen, allen vermoord in Dachau. De oude vrouw leidt een teruggetrokken bestaan, de stemmen uit haar verleden zijn haar enige gezelschap. Maar dan krijgt ze een nieuwe onderhuurster, de jonge Duitse danseres Pola die zich gaandeweg in haar leven dringt, en zal ze voor het eerst in lange tijd haar herinneringen, en al haar pijn, moeten delen met een ander.


‘Een betoverend boek.’ - Berliner Zeitung

Lees ook de enthousiaste en motiverende recensie van Jan K. als je meer wilt weten! 

Ook ik ben na een eerste lezing van dit boek héél enthousiast hierover! 

Veel succes!



Reacties op: Winactie! De abrikozenboom - Beate Teresa Hanika

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Beate Teresa Hanika

Beate Teresa Hanika

De Duitse Beate Teresa Hanika (1976) schreef al op jonge leeftijd gedichten en v...