Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thriller van Chantal

op 20 september 2017 door

Het is ontzettend moeilijk om een favoriete trhiller te kiezen. Ik heb eigenlijk niet één boek dat ik ontzettend goed vind. Het zijn verschillende boeken die ik ontzettend goed vind. En dat verschilt van dag tot dag eigenlijk wel. Ik heb er lang over na moeten denken. Ik heb gekeken wat ik bij Mijn favorieten heb gezet. Dit zijn allemaal boeken die ik erg goed vind. Daarnaast heb ik nog een aantal series die ik ontzettend goed vind en graag lees en volg, zoals De donkere toren van Stephen King, de Atlanta-reeks, de Grant County-reeks en de Georgia-reeks van Karen Slaughter, de boeken van Dan Brown met Robert Langdon en de Q-serie van Jussi Adler Olsen met Carl Mørk, Assad en Rose. Maar ik ben ook helemaal weg van Watership Down van Richard Adams. Dit boek moest ik op school lezen voor Engels. We moesten iedere week een hoofdstuk lezen, maar ik kon nooit stoppen bij één hoofdstuk. Dit is en blijft pas écht mijn favoriet, maar of het nu echt een thriller is? Er zit wel heel veel spanning in en visioenen. En het is een parabel. Maar omdat ik nu eenmaal moet kiezen voor dit artikel ga ik voor een boek dat ik heb gelezen in het kader van het Duimpjesboek van onze Club van 10. Het verslag kun je hier nog een keer nalezen. Het is De laatste uitweg van Federico Axat geworden.

Flaptekst:

Ted McKay staat op het punt een einde aan zijn leven te maken, als de deurbel gaat. En blijft gaan. Hij wil alsnog de trekker overhalen, maar ziet dan een briefje op zijn bureau liggen. Het handschrift herkent hij als het zijne, maar hij kan zich niet herinneren ooit zoiets geschreven te hebben. Doe open. Dit is je laatste uitweg. Aan de deur staat Lynch, die weet wat Ted van plan is en hem een voorstel doet: verricht nog één laatste heroïsche daad. Dat is het begin van een grimmig manipulatief spel tussen criminaliteit, geweten en de dood. Iemand heeft een spoor van broodkruimels achtergelaten, en hij kan niet anders dan het volgen. Iemand die hem beter kent dan hij zelf. Soms kun je alleen op jezelf vertrouwen. En heel soms, kunnen we dat niet eens.

Waarom heb ik voor dit boek gekozen.

Dit is een erg verrassend, onvoorspelbaar en spannend verhaal. Je wordt helemaal in het verhaal gezogen en wil maar door blijven lezen. Ik hou heel erg van onvoorspelbare boeken. Dit boek is ook heel erg vlot geschreven en houdt je in zijn greep. Het zit heel ingenieus in elkaar. Je graaft diep in het brien van Ted en weet niet meer wat werkelijkheid is en wat niet. Het is heel erg jammer dat ik niet meer kan vertellen over het boek, maar dan verklap ik waarschijnlijk te veel en is de verrassing eraf en ook jullie leesplezier. Het is in ieder geval een heel verrassend, ingenieus en spannend verhaal met niet één, maar verschillende twists. Lees hier mijn recensie.

Ik hoop dat jullie net zo genieten van dit boek als ik heb gedaan. Laat het vooral weten!

Heel veel leesplezier.

Groetjes Chantal



Reacties op: De favoriete thriller van Chantal

Meer informatie

Gerelateerd

Over