Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Schemerzone - Hilde Vandermeeren (Torhout, 3 juni 2017)

op 04 juni 2017 door

Zaterdag 3 juni, signeersessie Hilde Vandermeeren in het Westvlaamse Torhout, daar moest ik heen! En ik ging niet alleen, ik nam mijn leesvriendinnetje Nancy (van DPB) mee. Iets na elf ging ik haar oppikken en toen waren we vertrokken. Toen we in Torhout aankwamen, viel ons meteen op dat dit stadje echt wel leeft. We installeerden ons op een terrasje om allereerst de innerlijke mens te versterken.

Dan op naar de boekhandel, de signeersessie liep van 14h tot 16h. Centraal in de winkel: Hilde met haar pen in de aanslag, een stapel boeken naast zich en (help) een lange sliert mensen voor haar. Niet getreurd, dan lopen wij toch eerst even de winkel door, boeken genoeg te spotten. En we lopen Ingrid en Cees, bekende gezichten in boekenland, tegen het lijf. Helaas voor ons, gelukkig voor Hilde, werd die rij wachtenden steeds langer. Boeken uitgezocht, betaald en dus maar aangeschoven.

Hilde neemt voor iedereen ruim de tijd, doet met iedereen een praatje, en is haar goedlachse zelf. Getuige bijgaande foto’s. 

0c3f1d9e32cdeec1b701783f49421336.jpg

d9d898a2128c9d4e3cf80bf949e75cbb.jpgOndertussen is het half vier. Niet gaan lopen (m.a.w. blijf in de buurt), zegt Hilde, want ze wil er met ons eentje gaan drinken. Dat zien wij wel zitten en dus trekken we met zijn vieren alvast naar het terras waar we ’s middags ook al waren. Hier kort ik mijn verhaal noodgedwongen een (heel) stuk in (sorry). Maar geloof me, we hebben ons kostelijk geamuseerd. Wie toch meer wil lezen, kan hier terecht. We zijn iets langer in Torhout gebleven dan de bedoeling was. Vijf uur op een terras, wie doet het ons na… 

e0b772a86783dce56a163f9d8625d312.jpg

En oh ja, Schemerzone ! Volgens mij wordt het nieuwe boek weer een knaller, de eerste geluiden zijn in elk geval enorm positief. Het zou me niet verwonderen dat het boek nog sterker is dan voorganger Scorpio, we zullen het gaan beleven.

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen. De kliniek beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.
Dan loopt het volledig mis en krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Voor de volledigheid even alle thrillers van Hilde op een rijtje (het zijn allemaal standalones) :

  • Als alles duister wordt
  • De toeschouwers
  • Stille grond
  • Scorpio
  • Schemerzone

Tot zover het verslag van een dagje Torhout.

Veel leesplezier en fijn weekend iedereen,
Greet



Reacties op: Schemerzone - Hilde Vandermeeren (Torhout, 3 juni 2017)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie. Ze schreef 45 kinder- en jeugd...