Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scifi & Fantasy-ambassadeur Toon

op 17 april 2017 door

Graag wil ik me even voorstellen als nieuw lid van de Club van Tien voor sciencefiction en fantasy. Mijn naam is Toon van Miert en ik ben een enorme nerd. Ik ben gek op boeken, kunst, films, games, wetenschap en ga zo maar door. Daarnaast is mijn vrije tijd gevuld met luiers verschonen, flesjes geven en veel knuffelen. In mijn tuin voer ik een Sisyphosaanse strijd tegen de vijandige overname door zevenblad. Alsof dat allemaal niet genoeg is, geef ik ook nog les als docent biologie en natuurkunde op een middelbare school.

Mijn liefde voor fantasy begon al jong met Zwerftocht met Korilu. Dit verhaal wakkerde een reislust in mij aan waar ik nooit van hersteld ben. Ik heb in jungles geslapen en op dampende vulkanen gestaan. Ook in boeken ga ik het liefst op reis in een fascinerende wereld. De Poort des Doods-reeks was mijn introductie in de high fantasy. Daarna heb ik een grote liefde voor Tolkien, Gaiman en Martin ontwikkeld. Ik wil je meenemen op reis in hun wereld en die van vele anderen.

Mijn passie voor sciencefiction begon heel anders, namelijk met een kleine zwartwit tv op de slaapkamer van mijn zus, waar ik stiekem naar Star Trek: The Next Generation keek. Naar mijn idee trekt sciencefiction in Nederland vooral op het scherm veel publiek. Ik ga de lezers op hebban  overhalen om meer sciencefictionboeken te lezen. Er bestaat wat mij betreft geen betere spiegel voor de maatschappij dan scifi. De ethiek en filosofie laten mij lang na de laatste bladzijde in een verhaal hangen. Sciencefiction is er verantwoordelijk voor dat ik een beroep in de exacte wetenschappen heb nagestreefd en een veel te grote telescoop in mijn woonkamer heb staan.

Mijn enthousiasme voor lezen gaat echter verder dan fantasy en scifi. Ik lees zo’n beetje alles. Van literatuur tot en met graphic novels en strips (die laatste ervaar ik als een groot gemis op hebban), van wetenschappelijk onderzoek tot en met tijdschriften. Zolang er maar letters in staan. Maar wees gewaarschuwd, als recensent ben ik kritisch over wat ik lees. Kom, laten we op pad gaan.

Volg mij voor meer avonturen op hebban: TvMiert, Instagram: @tvmiert en Twitter: @ToonvanMiert.

De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok | Toon van Miert

We love Scifi & Fantasy



Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Toon

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...