Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De voordelen van onbeantwoorde liefde: Eindoordeel (geen spoilers!)

op 28 augustus 2017 door

Een week lang hebben jullie ons kunnen volgen terwijl we De voordelen van onbeantwoorde liefde, het nieuwste boek van Becky Albertalli (bekend van Simon vs.), lazen. Vandaag delen we, Tinke en Femke, met jullie ons eindoordeel! Uiteraard bespreken we dit boek zonder te spoilen, want dat verpest je leesplezier natuurlijk. Als je wil weten of dit boek wel of niet een aanrader is, lees dan vooral verder!

Hoge verwachtingen

In het begin hadden we allebei meteen door dat het een love story is. Niet echt ons ding, maar soms is het wel leuk. Over Becky’s eerdere boek, Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, waren we beide enthousiast, dus het vertrouwen dat het wel goed kwam, was er wel.

Helaas was dit boek veel eenzijdiger dan Simon vs: het gaat alleen over liefde. Misschien een beetje een open deur: dat is wat de titel roept en ook de achterflaptekst straalt het roze-wolk-gevoel uit – maar dan met wat moeilijkheden. Toch kwamen in Simon vs, een boek dat in eerste instantie over homoseksualiteit zou gaan, allerlei verschillende thema’s aan bod, in tegenstelling tot De voordelen.

Over het boek

Waar gaat De voordelen dan over? Molly is zestien en heeft nog nooit een jongen gezoend, ook al is ze vaak genoeg verliefd. Ze durft gewoonweg geen risico’s te nemen, bang om afgewezen te worden. Haar tweelingzus Cassie is het tegenovergestelde: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt, ze kent geen angst.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. En dan vindt Molly iemand ook heel erg leuk: Reid, haar schattige, nerdy collega, ook al dat durft ze nog niet helemaal toe te geven. Ondertussen koppelen Cassie en Mina Molly namelijk aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Maar wat zegt haar eigen hart?

Eindoordeel Tinke

'Ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld; ik had zoveel meer verwacht. Het viel mij een beetje tegen, maar na Simon vs. de verwachtingen rest van de wereld is het ook lastig. Natuurlijk komt er ook nog bij dat dit niet echt mijn genre is. Ik ben meer van de fantasy of juist New Adult. Dit zoetige verhaal heeft aan de enige kant wel iets. Het is schattig, maar het miste voor mij iets. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik vond het wel heel leuk dat we Abby weer tegen kwamen! Echt vet leuk! Ik heb dit boek daarom ook maar 3 sterren gegeven. Overigens vind ik de cover echt top!'

Eindoordeel Femke

'Molly’s verlangen naar liefde komt in het begin heel goed naar voren. Het boek draait wel bij alles om liefde, elk gesprek komt er wel op uit, dat vind ik wel een beetje eenzijdig, zoals ik het hierboven ook heb beschreven en heb vergeleken met Becky’s eerdere boek. Hoewel het soms te perfect leek, was het ook wel weer eens fijn om over te lezen. Zeker aan het eind.  

De personages zijn wel heel leuk en is dit wel zo’n boek dat het van de personages moet hebben. Soms wilde ik wel echt schreeuwen naar Molly en vreesde ik dat het boek heel cliché was. Misschien was het dat ook wel een beetje. Als je graag echte liefdesboeken leest, kan je daar wel overheen lezen, maar ik vond het wel wat jammer.

Wat ik wel nog wil vermelden is de diversiteit van de personages, mijn pluspunten daarvoor! Molly is niet blank, heeft lesbische moeders, is te dik en joods. Eén van onze meelezers tijdens de buddy read vond dit te overdreven; ik vind het juist wel goed. Het lijkt me heel realistisch. Bovendien is dit veel beter dan een personage dat bijvoorbeeld ‘alleen maar’ joods is of gekleurd en dat dat is waar het boek om draait.

Toch blijf ik bij mijn oordeel: het is een lief en leuk boek, maar niet helemaal voor mij weggelegd, en ik denk dat Tinke en ik wat dat betreft deze mening delen.' 

En, staat De voordelen op jouw to-be-read? Of heb je een suggestie voor een volgende buddy read? Laat het ons weten in de reacties! Verder willen we dit nog kwijt:

Heb jij De voordelen inmiddels ook al gelezen en ben je benieuwd naar onze leeservaring? Klik dan hier om ons dagelijks geupdate tussen-het-lezen-door-mening artikel te lezen. Let op: dát artikel bevat wel spoilers over het verloop van het verhaal! Wil je ook iets inhoudelijks kwijt over het boek, deel je gedachten dan ook bij dát artikel en niet hieronder!

Wist je dat dit boek ook onderdeel is van de Blossom Books Reading Challenge? Klik hier als je meer wilt weten en/of mee wilt doen! 



Reacties op: De voordelen van onbeantwoorde liefde: Eindoordeel (geen spoilers!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...