Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze boekenkast: #3 Iris

op 26 februari 2017 door

Het is weer maandag en vandaag mag ik eindelijk mijn boekenkast aan jullie showen! Ik heb er eigenlijk vier, waarvan twee kleine vierkantjes zijn waar vooral woordenboeken inzitten. Daarnaast heb ik nog twee hele lange boekenkasten waarvan ik jullie mijn favoriete ga laten zien. Die andere is nogal een puinhoop. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en wat inspiratie op doen!
Door: Iris

a76a422ce7a3d4e8a2b58386df28c2b4.jpgMijn bovenste plank bestaat uit de Harry Potter boeken inclusief Cursed Child. Ik heb ze op de bovenste plank gezet, omdat Harry Potter toch wel de aanleiding is tot het Young Adult genre. In Engeland heb ik in de Harry Potter Studios Hermoine’s toverstok gekocht. Van een vriendin heb ik op mijn verjaardag een time turner gekregen en ook die ligt op deze plank.

Deze plank is vooral bedoeld voor de boeken van Cassandra Clare. The Mortal Instruments is de serie die mij aan het lezen heeft gekregen dus verdient die een mooi plekje. Ik heb op  deze plank ook nog een ketting hangen met een rune uit de serie en twee armbandjes met een zwarte en een witte vleugel. Daarnaast staat The Hunger Games, wat mijn favoriete dystopian serie is.

De plank hieronder staan series die ik wel leuk vond, maar niet fantastisch. Ik heb eerlijk gezegd niet zo veel met divergent, maar het waren wel vermakelijke boeken. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik The Maze Runner wel leuker vond dan Divergent en The Selection serie is voor mij een beetje verpest door de boeken die gaan over de dochter van America en Maxon. Op deze plank heb ik een lantaarntje gezet met een multifandom ketting.

Op deze plank staan vooral boeken waarvoor verder geen plaats meer was. Legend is een van de eerste series die ik heb gelezen en vond ik echt geweldig. De Vrees Me trilogie vond ik wat minder maar Miss Peregrines vond ik wel weer fantastisch. Aan deze plank hangt een ketting met een geluksdrankje uit de Harry Potter serie en een pin met Hogwarts.

Deze plank is vooral bestemd voor contemporary boeken. Ik lees niet zo veel van dit genre, maar op de boeken die hier afgebeeld staan ben ik verliefd geworden. Boven Wij Leugenaars ligt trouwens nog Looking For Alaska, maar die paste niet op de foto. Op deze plank staat een Starbucks beker die ik in Engeland heb gekregen waaraan een ketting van mijn favoriete TV serie hangt, Teen Wolf. 

Op de onderste plank staan boeken die niet persé mijn minst favoriete zijn, maar het is meer dat ik verder geen ruimte meer over had. De boeken van Sarah J. Maas vind ik geweldig en ik ben pas geleden begonnen met de Throne of Glass series in het Engels, wat voor mij de eerste keer is. Ook Percy Jackson heb ik kort geleden uitgelezen en was een fantastische serie. Het Magesterium vond ik daarnaast wat minder en ook probeer ik de Twilight serie te lezen. Boven en langs de boekenkast hangen ijspegels die licht kunnen geven als je hem aansluit op het stopcontact, wat er werkelijk heel cool uitziet in het donker. 

Ik hoop dat jullie hiervan hebben genoten en misschien zelfs wat inspiratie hebben opgedaan voor jullie eigen boekenkast. Volgende week hebben we natuurlijk weer een nieuwe boekenkast! Nog een fijne week!



Reacties op: Onze boekenkast: #3 Iris

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

James Dashner

James Dashner

James Dashner (1972) werd geboren in Georgia en woont nu met zijn vrouw en vier ...

Ransom Riggs

Ransom Riggs

Ransom Riggs (1979, Maryland, Verenigde Staten) is een Amerikaanse auteur e...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...