Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reading Challenge 2017: Hoe ver zijn wij?

op 14 november 2017 door

De reading challenge van 2017 is alweer bijna afgelopen. Nog maar pak 'm beet twee maanden en dan weten we hoeveel boeken wij hebben gelezen in 2017. De vraag is nu: hoe ver zijn we al met onze leesuitdaging? Zullen we onze challenge überhaupt halen en welk boek moeten we echt nog lezen in 2017? 

Tinke: Mijn challenge was 40 boeken. Het zijn er niet zoveel omdat ik ben gaan studeren en gewoon weinig tijd heb. Maar ik heb mijn reading challenge al gehaald. Op Hebban zit ik op 44 boeken momenteel. Goodreads zit ik op 64 boeken (een hoop Engelse boeken staan niet op Hebban). Mijn reading challenge is volbracht! Ik hoop nog wel de 50 boeken te gaan halen in 2017. Eén van die boeken moet echt Sneeuw als as zijn en de rest van de serie, want die staat echt al veel te lang in mijn kast. 

Merel: Ik weet dat dit heel beschamend is, maar mijn challenge staat maar op 10 boeken. Hier ben ik echter allang overheen, maar ik heb pas een maand een Hebban account (shame on me) en ik heb het niet zo netjes bijgehouden. Ik ga het volgend jaar beter bijhouden en mijn doel natuurlijk opkrikken! Ik heb dit jaar voornamelijk series gelezen (A Court of, Soulmates, Spel der Tronen, Lunar Chronicles) maar wil aankomend jaar eigenlijk meer op zichzelf staande boeken lezen, en dan het liefst spannende. Ik merk dat ik de laatste tijd wat minder van het soepsappige houd en meer van een lugubere sfeer en spanning. 

Femke: Het aantal boeken dat ik dit jaar wilde lezen heb ik in de eerste paar maanden een aantal keer verlaagd. Ik begon volgens mij heel ambitieus met 80 boeken, maar dat bleek - grotendeels vanwege school - toch een te grote uitdaging. Vandaar dat ik op het moment graag 65 boeken gelezen wil hebben aan het eind van het jaar. Op zich gaat het prima; ik ben inmiddels de 50 boeken gepaseerd. Ik lees niet zo veel als ik idealiter zou willen, dus ik zal mijn einddoel waarschijnlijk net wel of net niet halen. Boeken die sowieso nog op mijn to be read staan - los van de voor school te lezen boeken zijn - zijn Onruststokers, Te waar om mooi te zijn, Muggenland, Fataal, Het geheugenboek, Otis en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Claudia: Mijn challenge op Hebban is 50 boeken, waarvan ik er op dit moment 41 van heb gelezen. Negen boeken voor de rest van dit jaar moet nog wel te halen zijn, dus ik sta er redelijk positief tegenover. Boeken die ik dit jaar echt nog wil lezen zijn onder andere Turtles all the way down en Aristoteles & Dante. Net zoals Tinke heb ik op Goodreads een hoger aantal, mijn challenge daar is nu 61/80. Ik heb dit jaar wel veel poëzie gelezen, maar deze heb ik niet toegevoegd aan mijn 'gelezen' lijstje omdat dit meestal vrij korte boekjes zijn en ik dan zo over mijn challenge zou zitten ;). 

Iris: Aan het begin van het jaar was mijn voornemen zestig boeken te lezen. Dit heb ik na een paar maanden weer verlaagd tot vijfitg, omdat ik dit in verband met school absoluut niet ging redden. Ik zat namelijk in VWO 5, wat ook wel eens het marteljaar wordt genoemd bij ons. Op dit moment heb ik twintig van de vijftig boeken gelezen. Het gaat dus niet echt lekker. Daarnaast bestaat meerendeel van deze boeken uit literatuur boeken die we moesten lezen voor school of boeken die ik heb gelezen voor Hebban. Niet dat dit erg is, maar hierdoor heb ik mijn persoonlijke TBR nog niet echt uitgedund. Op dit moment moet ik nog elf boeken voor school lezen voor het einde van 2017 en staan er sowieso nog twee boeken op de planning voor Hebban. Desondanks gaat het mij waarschijnlijk dit jaar niet lukken mijn challenge te behalen. Boeken die ik nog ga lezen zijn o.a. Onruststokers, Illuminae en To Kill a Mockingbird.

Audrey: In januari stelde ik mijn Goodreads-challenge in op 50 boeken. Op dit moment zit ik aan 39. (Volgens Goodsreads 2 boeken achter op schema.) Ik ben dus heel benieuwd of ik mijn challenge dit jaar ga halen, want ik heb volgende maand een heel drukke periode voor de boeg. Maar op zich: 11 boeken in twee maanden? Dat moet toch nog lukken? Hoop ik. Boeken die ik dit jaar zeker nog wil uitlezen zijn: Onruststokers, Levensbloed, The Hate U Give, Zwartspreuk en Strijder.

Elke: Ik zet mijn challenge eigenlijk altijd op 50 boeken. Ik heb jaren gehad dat ik daar fors overheen ging, met wel het dubbele of het driedubbele, maar soms ook jaren dat ik het niet heb gehaald. Dit jaar wordt zo'n laatste gevalletje, ben ik bang! Ik heb dit jaar wel meer gelezen als vorig jaar, omdat ik meer boeken voor mijn studie moest lezen én ook meer las voor de Spot. Als het goed is zit ik nu iets over de helft, met ongeveer 30 à 35 boeken. Ik hoop eigenlijk dat ik het stiekem misschien nog ga halen, en anders is dat een streven voor volgend jaar! Boeken die ik nog ga lezen zijn: Turtles All the Way Down, An Ember in the Ashes, De Spinster en de Spintol en Murder on the Orient Express. 

Romée: Aan het begin van dit jaar had  ik de challenge van Goodreads op 35 boeken gezet, ik schrok ook behoorlijk toen ik er vorige week achter kwam dat ik nog maar op 15 zat. Ik had het gevoel dat ik al dik in de twintig zou zitten, maar dat was dus een tegenvaller. Ik zit nu op 17 en ik hoop dat ik de 30 nog ga naderen. Ik ben nu met twee boeken tegelijk bezig, één voor school en één dat ik lees om schoolwerk te vermijden. Ik verwacht niet dat ik nog de 35 ga halen, maar volgend jaar verhoog ik het doel en ga ik vol overgave me op de challenge storten! Ik ga sowieso nog het tweede deel van The Infernal Devices lezen, The Clockwork Prince.

Brechtje: Mijn doel voor de Reading Challenge is 40 boeken, omdat ik naast mijn studie en werk niet heel veel tijd overhoud om te lezen. Daarnaast wil ik niet heel veel gaan lezen puur voor de challenge, maar wil ik boeken blijven oppakken omdat ik het leuk vind om te lezen. Het gaat gelukkig harstikke goed, ik heb al 36 van de 40 boeken gelezen en loop daardoor goed op schema! Van de zes boeken die ik graag nog wil lezen dit jaar wil ik zeker weten De hemel begint bij je voeten, Iskari en Scarlet oppakken. Ik ga er in ieder geval van uit dat ik de challenge zeker weten ga voltooien!

Kayleigh: Ik heb dit jaar mijn challenge op 30 boeken gezet.. Voor jullie klinkt dit misschien als heel weinig, maar door het eindexamenjaar dat ik graag wil halen en werk kom ik totaal niet aan lezen toe.. Op dit moment ben ik bijna op de helft, maar ik ben een heleboel boeken vergeten op 'gelezen' te zetten. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel, maar met de kerstvakantie moet dat gewoon goedkomen! 

Manon: Mijn challenge was meer nederlandstalige boeken lezen uit eigen kast. Alhoewel ik veel Engelse boeken heb, heb ik minstens zoveel Nederlandstalige boeken. Ik kwam rond mei in een reading slump. Het was bij mij vooral dat ik alleen maar Engelse boeken op mijn e-reader las. Ik ben er nu een beetje van aan het terugkomen en heb mijn eerste boek van eigen kast uitgelezen. Op het moment lees ik Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar. Ik ben helemaal gek van de serie (en tot nu toe ook van het boek). Ik wil ook meer classics lezen dus daar gaan jullie misschien ook nog wel meer over horen.

Wat is jullie beste tip tegen een reading slump?



Reacties op: Reading Challenge 2017: Hoe ver zijn wij?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Catherine Barter

Catherine Barter

Catherine Barter gaf les in Amerikaanse literatuur en promoveerde op de jeu...

Amie Kaufman

Amie Kaufman

Amie Kaufman is een Australische internationale bestsellerauteur van sciencefic...

Harper Lee

Harper Lee

Harper Lee (1926-2016) was een Amerikaans schrijfster. Zij werd bekend door haar...

Rick Riordan

Rick Riordan

Rick Riordan won voor zijn thrillers al de drie belangrijkste prijzen in het gen...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...