Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 01 mei 2019 door

Update 01-05: Alle vragen zijn gesteld! Vergeet niet je recensie te schrijven en een stukje te schrijven in het andere topic!

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen. 

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

Vraag 1: Wat waren je verwachtingen over dit boek en zijn deze uitgekomen of niet?

Vraag 2: In dit boek staan de emotionele banden tussen de personages centraal. Welke band vond jij het meest bijzonder en waarom?

Vraag 3: Met welk personage kon jij je het meest identificeren?

Vraag 4: In dit boek speelt verlies/verdriet een grote rol. Welk verlies/verdriet vond jij het schrijnendst en waarom?

Vraag 5: Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

Vraag 6: Wat vond je van de schrijfstijl van Benjamin? Was het dit keer anders dan bij Ari & Dante? (voor degene die deze gelezen hebben.)

Vraag 7: De Onverklaarbare Logica Van Mijn Leven bevat veel thema’s, waaronder verlies, identiteit en seksualiteit. Welk thema vond jij het beste naar voren komen? Kun je ook beschrijven welk moment je daarbij voor de geest haalt?

Vraag 8: Als je dit boek in 3 woorden moest beschrijven welke zou je dan kiezen en waarom?

Vraag 9: Welk gevoel hou je over na het lezen van dit boek?

Vraag 10: Als je Benjamin een vraag zou mogen stellen, wat zou je dan vragen?

Vraag 11 (voor de lol): Waarover zou Benjamin’s volgende YA-roman over moeten gaan volgens jou?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd