Advertentie

Aanraders uit andere genres - Hebban Reading Challenge 2018

op 17 januari 2018 door

Voor de Hebban Reading Challenge van 2018 staat 'lees een boek uit een ander genre' in de afvinklijst. Om jou op ideeën te brengen, delen wij vandaag onze aanraders uit andere genres. Dit maakt jouw Reading Challenge weer wat makkelijker! Tijd om uit onze comfort zone te stappen...

Merel: Ik lees naast Young Adult eigenlijk vooral fantasy en thrillers. Uit het genre thriller/crime zou ik je absoluut boeken van Agatha Christie aanraden. Ze zijn laagdrempelig en enorm verslavend. Mijn favoriet is And then there were none, over 10 mensen die naar een eiland worden gestuurd en één voor één worden vermoord... Geloof me, het einde is jaw-dropping. Vanuit het fantasy genre raad ik natuurlijk In de Ban van de Ring aan van J. R. R. Tolkien, een klassieker die je gelezen MOET hebben. Als je die te dik/moeilijk vindt, zou ik gaan voor De Hobbit, hoewel ik die persoonlijk iets te kinderachtig en makkelijk vind. Of natuurlijk voor Lied van Ijs en Vuur van George R. R. Martin, die heeft inmiddels al flink wat delen, dus je bent wel even zoet. Oh, en qua literatuur: De Engelenmaker. Dit blijft een klassieker, en terecht!

Iris: Net zoals Merel, lees ik ook veel fantasy, maar ook veel literatuur (een beetje een nadeel van het kiezen van Frans èn Duits als examenvakken). Voor Duits heb ik vorig jaar Narziß und Goldmund gelezen van Hermann Hesse en ik vond het echt een geweldig goed boek. Het gaat over twee mannen in een klooster die een vriendschap opbouwen. Na een tijdje trekt één van de twee de wijde wereld in en komt allerlei dingen tegen. De manier waarop Hesse de dingen beschrijft, is gewoonweg geniaal. Het komt zo hard binnen en raakt je recht in je hart. Het boek is ook vertaald in het Nederlands Narziss en Goldmund.

Tinke: Ai! Ook ik ben erg fan van YA fantasy. Maar ook contemporary met veel liefde is echt mijn ding. Dus ik ga voor 2018 voor de genre thriller/crime. Dit is echt een genre dat ik eigenlijk nooit lees. Ik vind het meestal iets te gruwelijk, maar zal het een kans geven. Ik ga dan ook voor een van de boeken van Escober. Dit is een bekend duo dat thrillers schrijft. Ooit heb ik een boek van ze gelezen voor school en ik vond het echt een goed boek! Ik ben zeer benieuwd wat ik er nu van ga vinden.

Claudia: Ik lees naast YA ook erg graag thrillers/horror. Stephen King is een van mijn favoriete schrijvers, ik houd echt enorm van zijn boeken. Voor sommige mensen zijn zijn boeken een afschrikker, aangezien ze vaak 600+ pagina's zijn. Zelf vind ik zulke boeken erg leuk, aangezien je er wat langer over doet en de personages beter leert kennen en niet zo snel afscheid van ze hoeft te nemen (tenzij ze worden vermoord natuurlijk...). Als ik één boek van hem moet noemen die iedereen zou moeten lezen kies ik voor De Donkere Toren, dit is een serie en een mix tussen fantasy en thriller. Hij is vrij recent verfilmd, dus zeker lezen voor het zien van de film!

Femke: Als ik iets uit een ander genre lees, is het vaak - net als wat ik binnen het YA-gebied lees - een roman of een literair boek. Op het moment ben ik bezig in Alleen met de goden van Alex Boogers en hoewel ik pas halverwege ben, wil ik het jullie bij deze nu al aanraden! Het is wel een dikke pil, maar de ontwikkeling van een 11-jarige jongen (het is een coming-of-age roman) is zeer interessant om te volgen waardoor je er goed doorheen komt. De afwezigheid van zijn ouders - althans, het niet echt vervullen van een ouderrol sinds zijn vader in de gevangenis zit en zijn moeder maar wat aanrommelt - is sterk verwerkt in dit boek, kortom: interessante thematiek!  En volgens mij komt er tegen het eind nog een gigantische plottwist - althans, dat is wat ik heb erover heb gehoord en gelezen. We shall see!

Elke: Net als Merel raad ik Agatha Christie aan als een perfecte schrijfster voor je allereerste mysterie-roman. Ik vond Murder on the Orient Express echt geweldig, en het schijnt dat er vééél meer delen met detective Hercule Poirot in de hoofdrol zijn, dus dan kun je in ieder geval goed vooruit. Ze schrijft super sterke mysteries, en dat vond ik ook zo perfect aan Murder, aangezien er een moord plaatsvindt op de Orient Express, een trein, en ze de moordenaar moeten vinden. Maar iedereen is verdacht... Verder vind ik Do Androids Dream of Electric Sheep van Philip K. Dick echt een aanrader als je houdt van een steengoede sci-fi. Op dit boek is overigens Blade Runner gebaseerd, en het gaat over een wereld waarin het onderscheid tussen androïde en mens nogal is vervaagd. Een andere aanrader is The Handmaid's Tale van Margaret Atwood. In dit dystopische boek worden vrouwen behandeld als trofeevrouwen of fokkers, wat beide vreselijk is, en het gaat om een gevecht om overleven. Het is een erg bijzonder maar duister boek, wat echt een must-read is als je houdt van volwassen dystopian. Als je houdt van historische romans (waar ik super veel van hou!) dan zijn de boeken van Phillipa Gregory echt wat voor jou. Haar boek over de Rozenoorlogen van Engeland zijn echt geweldig... dus over de Lancasters versus de Yorks, of over Anne Boleyn. Ook de boeken van Allison Pataki over Sisi, vond ik helemaal geweldig. (Kom op, heeft iedereen niet een obsessie met de Sissi films?!) Heel erg diepgaand, dramatisch, romantisch en tragisch. Zo, dat zijn een hoop aanraders! 

Wat zijn boeken uit andere genres die wij nog moeten gaan lezen? Laat het ons weten en misschien gaan we ermee aan de slag!Reacties op: Aanraders uit andere genres - Hebban Reading Challenge 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Escober

Escober

Het schrijversduo ESCOBER (Esther Verhoef en Berry Verhoef), bundelt de krachten...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...