Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Battle of the Books - YA Style - Halve Finales

op 18 september 2021 door

Wat was het ontzettend leuk om deze rondes van onze Battle of the Books met jullie te doen. Sommige uitslagen waren verrassend, anderen scheelden maar heel weinig. En wij weten ook wel dat dit maar een heel klein fragment is van alle geweldige young adult boeken die er in de afgelopen jaren zijn geschreven. Het is onmogelijk om echt een ultieme winnaar te kiezen. Vandaar deze kleine greep uit alle boeken.

Maar dan is het nu echt zo ver. De halve finales zijn aangebroken. En jullie hebben allemaal weer massaal jullie stem uitgebracht. En ik kan jullie vertellen, zo klein als het verschil in deze halve finales hebben we in de eerdere rondes nog niet gezien.

Eerste halve finale

We beginnen met de eerste halve finale. Deze is gegaan tussen De laatste Namsara van Kristen Ciccarelli en Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi. Twee ontzettend verschillende boeken, maar wat een fans hebben beide boeken. Of je nu een echte drakenliefhebber bent of toch liever duikt in de wereld na 9-11, deze boeken hebben voor iedere young adult liefhebber wel iets. En dat was heel duidelijk te zien in de stemrondes!.

Van het begin tot het eind gingen beide boeken gelijk op. Af en toe leek het erop dat één van de twee toch een echte voorsprong zou krijgen, maar vervolgens haalde de ander het toch weer in. Het is letterlijk de gehele tijd een nek-aan-nekrace geweest. 

Maar de uiteindelijke winnaar, met maar 2 stemmen verschil is geworden.....*tromgeroffel*.. De laatste Namsara!!!

Tweede halve finale

Dan blijft natuurlijk wel de vraag, tegen wie gaan de draken van Ciccarelli het opnemen? Wordt het de trots van eigen bodem, Wie ik gisteren was van Pamela Sharon of toch het sprookjesachtige verhaal Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer?

Ook nu was het weer redelijk gelijk aan. En ook al is het verschil net iets groter dan bij de eerste ronde, het scheelde echt enorm weinig. Beide boeken hebben ook zoveel geweldige beoordelingen gehad hier op Hebban, dat het ook eigenlijk niet anders zou kunnen dan dat ze zo'n klein verschil zouden hebben. en uiteindelijk komt het er gewoon net op neer of voldoende mensen die van een bepaald boek houden ook hebben meegedaan aan de stemrondes.

Desalniettemin moet er altijd een winnaar uitkomen. En in dit geval zal de tweede deelnemer aan de finale niets minder zijn dan.....Een vloek zo eenzaam!!

Finale

Wat een spannende halve finales waren dit. En nogmaals, wat is het leuk om iederee zo actief mee te zien stemmen. Laat vooral ook aan ons weten wat jouw overweging is geweest om op een boek te stemmen. En wie weet kunnen we jouw quote dan wel gebruiken in het volgende artikel!

Over een week weten we wie deze editie van onze Battle of the Books heeft gewonnen. Wordt het een prachtig verhaal over de magie van verhalen en draken of toch een nieuwe versie van Belle en het beest? 

Dus laat je stem weer horen. Kies jij voor De laatste Namsara of toch Een vloek zo eenzaam. Je stem laten horen kan hier onder het artikel, bij de post op onze instagram en facebook, maar natuurlijk ook in de stemronde in onze instagram stories. We zijn ontzettend benieuwd wie de winnaar gaat worden, maar ook vooral waarom!

Hoe heb je tot nu toe deze Battle ervaren? Vond je het leuk of juist niet? Heb je behoefte aan meer van dit soort artikelen? Laat het ons weten zodat we hier rekening mee kunnen houden bij toekomstige artikelen.



Reacties op: Battle of the Books - YA Style - Halve Finales

Meer informatie

Gerelateerd