Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (4): Nina leest en tipt Minca

op 05 januari 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema was namelijk: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). In het vorige artikel tipte Roxanne mij vijf boeken waaruit ik kon kiezen om te lezen en te bespreken. Vandaag lezen jullie welk boek ik heb gekozen en tip ik Minca voor het volgende artikel in de boekenketting.

Dit artikel is geschreven door Nina

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Roxanne Nina ook alweer?

  1.     De Wrede Prins van Holly Black.
  2.     Hunted van Meagan Spooner.
  3.     Mutual Benefits van H.P. Munro. 
  4.     Fable van Adrienne Young.
  5.     Whisper to Me van Nick Lake.

Toen ik voor het eerst naar dit lijstje met tips keek kon ik alleen maar denken: Roxanne heeft gelijk, De Wrede Prins, of in het Engels The Cruel Prince, moet ik echt eens gaan lezen. Ik heb al ontzettend veel goede dingen gehoord over deze serie en ben stiekem al een beetje fan geworden van de karakters door alle prachtige fanart die er van gemaakt is. Een tijdje geleden heb ik eindelijk de prachtige Engelse hardcover boxset van deze serie gekocht en nu word het dus echt tijd dat ik er aan ga geloven! Ik ben ontzettend benieuwd of mijn hoge verwachtingen waar gemaakt zullen worden.

Over de Wrede Prins 

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Leeservaring

Dit boek werd mijn laatste en 100ste boek van 2020! Wat een heerlijk boek was dit. Ik vloog door het verhaal heen en op geen enkel moment voelde ik het verhaal inkakken. Na het lezen van de "A Court of Thorns and Roses" serie heb ik een zwak ontwikkeld voor verhalen met fairies erin en dit boek heeft mijn verwachtingen zeker niet ten onder gedaan.

Jude is een ongeloofelijk sterke hoofdpersoon en heeft al veel vreselijke dingen meegemaakt in haar leven. Om te overleven in Elfhame heeft ze haar hart moeten harden tegen de teleurstellingen en gevaren van de buitenwereld. Ze is het toonbeeld van girlpower en vecht om het onmogelijke te bereiken. Cardan daarentegen is een luie, arrogante prins die denkt dat alles hem toebehoord en dat mensen zoals Jude ondergeschikt zijn. Langzaam zien we Cardan’s beweegredenen voor zijn gedrag en komen we te weten wie van de twee de echte leider is.

Het einde van dit eerste deel laat de lezer met veel vragen en verwachtingen zitten. Gelukkig heb ik de andere boeken uit deze serie al klaar staan in de kast dus kan ik meteen verder lezen over de wonderlijke wereld van Jude en Cardan in Elfhame. Ik kan niks anders doen dan deze serie aanraden! Ik gaf dit boek 5 sterren

Nina tipt Minca

En nu is het dus aan mij om Minca 5 boeken te tippen. Hiervoor nam ik een kijkje op haar te lezen lijst en hiernaast vond ik nog wat boeken die haar misschien wel aan zouden spreken maar die ze nog niet ontdekt had. Hopelijk zit er iets leuks en uitdagends voor haar bij!

  1.  Nevernight van Jay Kristoff. Dit is het begin van een erg populaire serie waar ik al veel goede dingen over heb gehoord. Het verbaasd me dat je deze nog niet hebt gelezen!
  2.  For Ever van Cindy Paul. Dit is een van mijn all time favorites en ook nog eens een erg divers boek. Ik raad hem voor de volle 100% aan!
  3.  Stalking Jack the Ripper van Kerri ManiscalcoIn je boekenlijst zag ik meerdere murder mysteries voorbij komen en ik weet dat je ook van een fantasy tintje houdt dus ik dacht dat deze serie misschien een goede toevoeging kon zijn voor je lijstje.
  4.  The Kiss of Deception van Mary E. Pearson. Deze serie heb ik zelf nog niet zo lang geleden in één ruk uitgelezen. Ben benieuwd of jij hem net zo goed zou vinden.
  5.  Sterker dan elk afscheid van Enrico Galiano. Dit lijkt me het perfecte boek voor jou om uit je lees comfortzone te komen. Zelf vond ik het een ongeloofelijk mooi boek en het verhaal heeft me diep geraakt.

Welk boek hopen jullie dat Minca gaat lezen?

 



Reacties op: Boekenketting (4): Nina leest en tipt Minca

Meer informatie

Gerelateerd