Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (7): Kimberly leest en tipt Denise

op 07 april 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema was namelijk: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). In het vorige artikel tipte Nicole mij vijf boeken waaruit ik kon kiezen om te lezen en te bespreken. Vandaag lezen jullie welk boek ik heb gekozen en tip ik Denise voor het volgende artikel in de boekenketting.

Dit artikel is geschreven door Kimberly

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Nicole ook alweer?

  1. Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout. Ik heb deze net zelf gelezen en ik was er enorm enthousiast over. Toen ik deze zag staan op jouw "wil ik lezen-plank", moest deze er gewoon bij komen te staan!  
  2. Het hart van de adelaar - Emmelie Arents. Een van de weinige Nederlandse boeken die ik tegenkwam, maar wel eentje waar ik zelf enorm van heb genoten. 
  3. From Blood and Ash - Jennifer L. Armentrout. Ook al heb ik deze zelf nog niet gelezen (ik wacht op de NL versie, die dit najaar uitkomt) geef ik je deze toch als tip, omdat ik ontzettend benieuwd ben wat je ervan vindt. Het is een verhaal dat mij enorm aanspreekt en omdat we toch wel veel overeenkomsten hebben in boekenkeuze, hoop ik dat je hem leuk gaat vinden.
  4. Brieven aan de duisternis - Brigid Kemmerer. Dit is een van mijn favoriete boeken ooit en ook al kwam ik hem nergens in jouw lijstjes tegen, toch wil ik hem heel graag aanraden, gewoon omdat het een prachtig boek is! 
  5. Over wezenloze zielen - Merel de Keyzer. Ik heb zelf enorm genoten van dit duistere sprookje en ben erg benieuwd of jij dit verhaal net zo kan waarderen. 

Van deze boeken had ik er al 3 in mijn kast staan en 1 op mijn ereader. De keus was dan ook groot. Maar zoals altijd met teveel keus, komt ook keuzestress. Ik ben dan ook wel echt een hele tijd aan het twijfelen geweest tussen From blood and Ash en Het Hart van de Adelaar. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor From blood and Ash, vooral ook omdat ik er zoveel goede dingen over had gehoord en ik de speciale edities van deze serie ook wilde bestellen bij Fairyloot.

Over From blood and Ash

A Maiden…

Chosen from birth to usher in a new era, Poppy’s life has never been her own. The life of the Maiden is solitary. Never to be touched. Never to be looked upon. Never to be spoken to. Never to experience pleasure. Waiting for the day of her Ascension, she would rather be with the guards, fighting back the evil that took her family, than preparing to be found worthy by the gods. But the choice has never been hers.

A Duty…

The entire kingdom’s future rests on Poppy’s shoulders, something she’s not even quite sure she wants for herself. Because a Maiden has a heart. And a soul. And longing. And when Hawke, a golden-eyed guard honor bound to ensure her Ascension, enters her life, destiny and duty become tangled with desire and need. He incites her anger, makes her question everything she believes in, and tempts her with the forbidden.

A Kingdom…

Forsaken by the gods and feared by mortals, a fallen kingdom is rising once more, determined to take back what they believe is theirs through violence and vengeance. And as the shadow of those cursed draws closer, the line between what is forbidden and what is right becomes blurred. Poppy is not only on the verge of losing her heart and being found unworthy by the gods, but also her life when every blood-soaked thread that holds her world together begins to unravel.

Leeservaring

Dit boek had ik al een hele tijd op mijn ereader staan. Elke keer weer twijfelde ik om het op te pakken, maar werd dan toch weer aangetrokken tot een ander boek. De tip van Nicole kwam dan ook eigenlijk als geroepen en nu had ik een goed excuus om het boek toch eens op te pakken. En dat was zeker geen verkeerde keus!

Al vanaf de eerste pagina werd ik in het verhaal gezogen. De hoeveelheid actie, magie en ook zeker romantiek zorgden ervoor dat ik maar door bleef lezen. Met uiteindelijk tot gevolg dat ik het boek in 3 dagen letterlijk heb verslonden. Het verhaal gooit je zoveel verschillende kanten op en veroorzaakte een vloedgolf aan emoties. De schrijftstijl is enorm prettig en zowel de sterke als zwakke karaktereigenschappen van alle personages komen aan bod. Iets waar ik zelf groot fan van ben, omdat dit ervoor zorgt dat de personages echt worden en je je beter kunt inleven in de keuzes die ze maken. Aan het einde van het boek was ik verslagen. Ik wilde meer, ik moest weten hoe het verder zou gaan.

Het tweede boek heb ik de dag erna gelijk opgepakt en is inmiddels ook al uit. Nu nog tot 20 april wachten voor het derde deel! Het is dan ook geen verrassing dat ik dit boek hoog beoordeel. Persoonlijk geef ik niet zo snel de maximaal aantal sterren, maar dit boek was wat mij betreft zeker 4,5 sterren waard.

Kimberly tipt Denise

En nu is het dus aan mij om Denise 5 boeken te tippen. En hopelijk kiest ze er eentje uit waar ze net zo van geniet als ik heb genoten van mijn tip! Ik ben daarom eens in haar WIL plankje gedoken hier op Hebban en hopelijk heb ik er een paar leuke uit kunnen pikken.

  1. List en Leugens - Leigh Bardugo: Dit boek heb ik toevallig afgelopen maand eindelijk gelezen en dat had ik echt jaren eerder moeten doen. De wereld van de Grisha komt weer goed terug in dit boek met geweldige personages. En in voorbereiding op de Shadow and Bone serie op Netflix is dit uiteraard een aanrader.
  2. De Genadigen - Margaret Owen: Hoe vaak ik dit boek al niet aan mensen heb aangeraden! Een super sterke magie basis met hele herkenbare en menselijke personages. Ik vloog echt door het boek heen en dit is wat mij betreft ook echt een aanrader.
  3. Hazelwoud - Melissa Albert: Dit boek heb ik uitgekozen vanwege de ontzettend gemengde meningen. Ikzelf heb echt genoten van het boek. Vond het een geniaal bedacht verhaal en ook heerlijk duister. Maar dit boek is echt een love it or hate it boek. Er lijkt geen tussenweg te zijn. Ben dan ook erg benieuwd wat jij er van zult vinden.
  4. Everless - Sara Holland: Nog een love it or hate it boek. Dit eerste deel vond ik persoonlijk heel goed. Dus is het altijd leuk om te zien wat anderen ervan vinden.
  5. Familie liegt nooit - Karen McManus: En voor de afwisseling ook nog een ya thriller. Ik ben gek op de boeken van McManus en ze lezen ook zo ontzettend lekker weg. Deze was ook weer erg goed en zeker een aanrader.


Reacties op: Boekenketting (7): Kimberly leest en tipt Denise

Meer informatie

Gerelateerd