Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Books that make us go NOPE

op 09 mei 2018 door

We houden van boeken, echt waar, maar eens in de zoveel tijd lees je weer iets waarvan je denkt: 'NOPE! Dit is het even niet voor mij...' Een cliché love triangle, een vervelend hoofdpersonage of een plottwist die je al van mijlenver aan zag komen. We've all been there! Lees hieronder onze antwoorden voor deze booktag en laat ons weten wat jij verschrikkelijk vindt.

Let op dit artikel kan SPOILERS bevatten. 

NOPE. ending: a book ending that made you go NOPE either in denial, rage, or simply because the ending was crappy.

Elke: Nou, wat was het einde van Allegiant oftewel Samensmelting verschrikkelijk. Het hele boek was eigenlijk vreselijk, en heel erg saai, maar we gaan het nu over het einde hebben. Want waarom heb je een supersterk personage dat zich letterlijk het hele boek verveelt - er gebeurt werkelijk echt niets wat interessant was om over te lezen - dat zich dan aan het einde ineens opoffert voor een broer die haar keer op keer heeft verraden. Tja, wat een ruk einde. 

NOPE. protagonist: a main character you dislike and drives you crazy.

Merel: Absoluut Juliette van de Shatter Me serie. Wat vind ik haar een zeurpiet! Ik snap het wel, ze heeft pijn en ze verveelt zich, maar ik heb niet zoveel zin om 100 pagina's te lezen over hoe zielig ze is...

Audrey: Ik haatte, maar haatte het hoofpersonage uit de Vampire Academy van Richelle Mead. Het is zo'n zaagmens en probeert telkens maar zo stoer te doen. Nee, ze is echt mijn ding niet. 

NOPE. pairing: a “ship” you don’t support.

Fien: Bij deze moet ik onmiddellijk denken aan de Talon-saga van Julie Kagawa. Het is overduidelijk dat Ember uiteindelijk voor Garret zal kiezen en daar kan ik me helemaal niet in vinden! Waarom zou je voor de saaie, veilige keuze gaan als een paarse draak helemaal gek op je is? Je verdient beter dan Ember, Riley!

NOPE. genre: a genre you will never read.

Audrey: Non-fictie? Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Binnen YA lees ik wel heel graag alle genres, maar verder heb ik nog niet veel ontdekt. Zeker non-fictie niet. Het zijn ook niet echt boeken dat ik zou kopen in de boekhandel. Het lijkt me gewoon niet leuk om te lezen tijdens mijn vrije tijd. 

NOPE. book format: book formatting you hate and avoid buying until it comes out in a different edition.

Merel: Ik ben een beetje verwend, maar ik hou zelf niet zo van paperbacks. Ik leen wel eens boeken uit, en met paperbacks vind ik dat zo'n hel. Als ik het boek lekker voor mezelf kan houden vind ik paperbacks prima, maar om uit te lenen, wanneer je hem terugkrijgt met een gebogen kaft... GRUWEL!

3b2cd8861f9d29e8ad72c9b1411ac1da.png



NOPE. recommendation: a book recommendation that is constantly pushed at you, that you simply refuse to read.

Feline: Dit had ik met The Fault in our Stars van John Green.

NOPE. cliche: a cliche or writing pet peeve that always makes you roll your eyes.

Merel: Het meisje dat de keuze heeft tussen twee jongens. Eerst gaat ze voor de lieve, leuke jongen, maar later bedenkt ze zich en gaat voor de badguy, die stiekem toch heel erg lief is! Ik ben er een beetje klaar mee...

Fien: Ons allen welbekend: een hoofdpersonage dat een traumatische jeugd achter de rug heeft, wees is en ineens in het gevaar wordt meegesleurd doordat een dierbare ontvoerd wordt. Blijkt die dan ook nog eens de uitverkorene te zijn. Wat een toeval!

NOPE. love interest: the love interest that’s not worthy of being one.

Claudia: In Hush, Hush is er zo'n duidelijk beeld van de 'slechte' jongen, Patch, dat ik me totaal niet kan voorstellen waarom het hoofdpersonage Nora voor hem zou kiezen. Alles wijst erop dat hij slecht is, maar toch kiest ze voor hem. Ik kon het gewoon niet begrijpen en dat was dus ook een van de grootste ergernissen voor mij van dat boek. 

Elke: De love-interest uit de Grisha-boeken van Leigh Bardugo. WAAROM? Ik weet zijn naam niet eens meer, zo weinig indruk heeft hij achter gelaten. Personages als The Darkling en Nikolai waren veel interessanter dan... Mal? (Ik weet zijn naam echt niet meer, zo weinig diepte had dat personage). Bovendien was het personage ontzettend saai en eentonig... bleh. 

NOPE. book: a book that shouldn’t have existed.

Feline: Firelight van Sophie Jordan voelde fantasieloos en weinig vernieuwend. Met wezens als draken zou je zoveel mooie dingen kunnen doen, maar de auteur beschreef alleen de transformatie van meisje naar draak. Dat vind ik jammer. 

Elke: Alle boeken van E.L. James. Serieus, de boeken zijn zo cringe-worthy dat ik er bijna van moet overgeven. Woorden als 'inner goddess' of iets dergelijks worden in het rond gestrooid. Wie heeft deze vrouw ooit toestemming gegeven om te schrijven? En nee, dit is inderdaad overduidelijk geen YA, maar wel een serie die ik echt verschrikkelijk vind. 

NOPE. villain: a villain you would hate to cross.

Merel: Ik zou liever niet de Commandant (Keris) tegenkomen uit dr Vuur en As serie. Vreselijkste. Vrouw. Ooit. 

NOPE. author: authors/series you had a bad experience reading for and have decided to quit.

Claudia: Ik vond de Shatter Me serie echt niet leuk; ik kon amper door het eerste boek heen komen. Het verhaal zelf sprak me heel erg aan, maar ik ergerde me enorm aan de schrijfstijl. Ik heb dus ook alleen het eerste boek (deels) gelezen en heb het toen opgegeven met deze serie. 

Feline: Ik had goede hoop voor Silber van Kerstin Gier nadat ik haar Edelsteen trilogie gelezen had. Dat is een van mijn favoriete series geworden. Maar Silber bleek een slap aftreksel ervan te zijn. 

Fien: Voor mij is dat absoluut Fallen van Lauren Kate. Het verhaal kon me niet echt boeien, ik weet niet eens meer wat er precies in gebeurt. Bovendien is dit ook nog een mooi voorbeeld van alle clichés in één boek! Het zal je dan ook niet verbazen dat ik alleen het eerste deel van de reeks heb gelezen.

Waar zeggen jullie 'nope' tegen? Laat het ons weten in de reacties!

Deze tag is overgenomen van NerdyGeekyFanboy



Reacties op: Books that make us go NOPE

Meer informatie

Gerelateerd