Advertentie

Listmania: Mooiste covers, illustraties, titels en meer!

op 23 december 2018 door

Merel en Maartje houden beiden (net als ongeveer de helft van de wereld) van lijstjes. Samen hebben zij hun mooiste boeken van 2018 uitgezocht. Van mooie covers tot mooie titels en mooie illustraties. We zetten ze vandaag voor jullie op een rijtje, met aan de linkerkant de keuzes van Maartje, en aan de rechterkant de keuzes van Merel. Welke boeken zou jij kiezen? 

Geschreven door Merel en Maartje

Beste titel

0ac7d77f962dd827ca63ee43e7a99daa.jpg


Maartje: 
Ik koos voor Wat als dit het is. Het mooie van deze titel vind ik dat het, net als het boek, zo eerlijk is over de liefde. Eigenlijk vind ik de Nederlandse titel zelfs mooier dan de Engelse: What if it's us

Merel: Ik vind dat Taherah Mafi een prachtig boek heeft geschreven met een erg mooie titel. De engelse titel, A Very Large Expanse of the Sea vind ik ook mooi, maar de vertaling heeft de titel van het boek nagenoeg geëvenaard. 

Mooiste cover

a912f4693d4f332a46509e7d46feb689.jpg

Maartje: De allermooiste cover dit jaar vond ik die van The surface breaks van Louise O'Neill. Zo mooi met de prachtige illustraties en de zilveren letters op de boekomslag en dan zonder omslag prachtige schubben van een zeemeermin. Helaas vond ik ook echt alleen de cover mooi en kon ik niets met het verhaal. Daarom koos ik een andere favoriet. Ik vind de cover van The Final Six van Alexandra Monir heel mooi omdat het vrij eenvoudig is, de letters geïntegreerd zijn in het ontwerp en sterrenhemels me altijd erg aanspreken. Ook heeft het boek een mooi glanslaagje.

Merel: Bloed en Beenderen verdient een plekje in 'de mooiste van 2018' voor mij, omdat ik de voorkant erg sterk over vind komen. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar het is gewoon zo eenvoudig, maar toch enorm krachtig. De letters zijn mooi en de kleuren spreken me aan (net zoals de ogen van Zélie, is het niet net alsof ze je diep in je ziel kijken?!):

Boeken met de mooiste illustraties

19a7c8a0a12b5c949e99c9e624673e7e.jpg

Maartje: De illustraties in Romeo en Julia van uitgeverij Blossom Books zijn van Sophie Pluim en echt prachtig. De zwart-witte tekeningen zijn heel gedetailleerd en toch heel rustig. Hiervan zou ik wel een poster aan de muur willen hebben hangen.

Merel: Dit was voor mij een lastige categorie, ik heb nu eenmaal weinig boeken (biblotheken, wat een uitvinding) en maar één of twee boeken met illustraties. Ik heb dus een beetje vals gespeeld en gekozen voor The Tales of Beedle the Bard, waar een aantal illustraties in staan die ik heel simpel en toch mooi klassiek vind. Heel netjes gedaan. 

Mooiste simpele cover

00b1981df2914f4217a7be9929f96cc3.jpg

Maartje: Ik kon weinig simpele covers uit 2018 vinden. Blijkbaar heb ik dit jaar voor drukkere covers gekozen. Dit was één van de minst drukke. Ik vind het wel een heel mooie cover. De kleuren, de lettering, de tekening en de diepte in de cover passen heel goed bij het verhaal.

Merel: Een krulletje en de titel, dat is de voorkant van dit geweldige boek van John Green. Toch vind ik het mooi en heeft het iets waardoor het me meteen aanspreekt. Simpele covers, ik hou ervan!

Meest prachtige schutbladen

fabb4a700c57703681a7bc8f8b04b517.jpg

Maartje: Ik vind het altijd zo'n cadeau als er ook iets gedrukt is op de schutbladen. Linksboven is uit Skyward van Brandon Sanderson, rechtsboven uit Everless van Sara Holland. Linksonder is uit Pride van Ibi Zoboi en rechtsonder uit Nieuwe maan van Sarah Crossan.
Ben je het eens met onze keuzes, en wat zouden jouw keuzes zijn? Reacties op: Listmania: Mooiste covers, illustraties, titels en meer!

Meer informatie

Gerelateerd