Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in April

op 01 mei 2024 door

April was nogal een wisselvallige maand: het ene moment kwam de zon te voorschijn en konden we lekker in een t-shirtje in de tuin zitten om daar een boek te lezen, het andere moment kwam de regen met bakken uit de hemel gevallen en pakten we ons dekentje, kaarsje en warme drankje er maar weer bij om in onze favoriete stoel plaats te nemen. Uiteraard zijn beide plekken heerlijk om te lezen, maar toch hopen we dat de maand mei ons wat meer zonnige dagen gaat geven om lekker buiten te kunnen zitten! Maar eerst delen we nog graag wat we allemaal in april hebben gelezen. 

Jenny las 1 boek

April was zo'n drukke en leuke maand, dat ik het lezen ook totaal niet gemist heb en me nu eigenlijk pas realiseer dat ik 1 boek gelezen heb. En niet eens gelezen, ik heb een boek geluisterd tijdens de autorit naar het werk. Sinds kort zijn we met het werk verhuisd waardoor ik langer rij en tijdens het autorijden bevalt het luisteren van een audioboek me goed. Ik luisterde naar de thriller Schaduwkant Sophie Wester over een groep jongeren die lijkt te ontsporen. Na de dood van haar man voedt Ellen haar zoon Mick alleen op en krijgt ze steeds minder contact met hem. Wanneer Ellen als lerares meegaat op de examenreis van Mick en een van de leerlingen dood gevonden wordt, lijkt de nachtmerrie voor Ellen en Mick pas echt te beginnen. 

Joëlle las 19 boeken

April was wederom een fantastische lees- en luistermaand voor mij. Deze maand luisterde ik namelijk naar 11! luisterboeken, las ik 5 boeken voor en las ik zelf nog 3 boeken uit. Ik begon de maand met het afluisteren van de laatste drie delen van de Seekers-serie van Erin HunterDe laatste wildernis, Vuur aan de hemel en Geesten in de sterrenDaarnaast luisterde ik naar Voorbij de val van Tom RijpertBoy 7 en Girl 6 van Mirjam MousZes seconden en Zes seconden: De laatste afrekening van Danielle BakhuisEen Parijse affaire van Tatiana de RosnayDe kids of appetite van David Arnold en Het duistere doolhof van Alastair Chisholm. Mijn luisterboeken waren deze maand een beetje een mix van jeugdboeken en young adult met een uitstapje naar de roman Een Parijse affaire, welke mij helemaal niet beviel. Naast al deze luisterboeken las ik dus ook nog drie boeken zelf uit welke allemaal onder young adult vallen. Ik las namelijk eindelijk het eerste deel van de Mars-trilogie Rood van Pierce Brown. Dit boek heeft mij enorm verrast en ik ben blij dat ik deze uiteindelijk gelezen heb. Ik ben erg benieuwd naar deel 2 welke voor mei op de planning staat om te gaan buddyreaden. Daarnaast las ik De nieuweling van Taran Matharu uit. Dit was ook een boek welke al erg lang op de TBR lag. De schrijfstijl van Taran Matharu vind ik erg fijn en hij heeft met dit eerste deel van de Summunor-serie een fascinerende wereld opgezet. Aankomende maand lees ik deel 2 en hier heb ik nu al zin in. Als laatste las ik Hotel Magnifique van Emily J. Taylor. Allereerst prachtige cover en sprayed edges. Maar helaas vond ik het verhaal toch iet wat tegenvallen. De achterflap kwam naar mij idee niet geheel overeen met de inhoud en het einde voelde toch wel een beetje afgeraffeld. Hierom kreeg deze prachtige editie helaas maar 3 sterren. Al met al kan ik zeggen dat ik een hele fijne leesmaand heb gehad met al deze bovenstaande boeken en gaf ik verrassend genoeg deze maand maar aan 1 boek 5 sterren welke ik heb voorgelezen aan mijn zoontje. Maar met de voorgelezen boeken zal ik jullie zeker niet vervelen ;). 

Kimberly las 22 boeken

Nog nooit in mijn leven las ik zoveel boeken in 1 maand. Ik ben echt aangenaam verrast hierover. Maar aangezien het er zoveel zijn ga ik ze niet allemaal 1 voor 1 benoemend. Ik las boeken 3 t/m 6 van de Enola Holmes serie van Nancy Springer. De eerste 2 boeken had ik jaren geleden al gelezen en deze boeken waren ook weer gewoon leuk om te lezen. Verder las ik nog twee YA boeken, namelijk Tokyo ever after van Emiko Jean en Better than the movies van Lynn Painter. Allebei leuke boeken die ik ook zeker kan aanraden. Boeken waar ik ook enorm van heb genoten waren the Fake Mate en the Nanny van Lana Ferguson. Heerlijke feelgood boeken met een lekker romantisch tintje. Ook de boeken van Olivia Dade waren heerlijk om te lezen. Ik heb deze maand van haar Spoiler alert en All the Feels kunnen lezen. Verder heb ik ook nog een lading (cosy) crime en thriller boeken gelezen, maar deze ga ik niet per stuk benoemen. 

Roxanne las 10 boeken

April was contemporary maand voor me. Voorheen was dit nooit echt een genre voor me maar sinds kort heb ik dit wat meer ontdekt met name de cozy fantasy. Ik las deze maand The Nanny en The Fake Mate van Lana Ferguson, heerlijk genoten van deze boeken. Ook las ik Tokyo Ever After van Emiko Jean, en Better Than the Movies van Lynn Painter. Bijde boeken waren een beetje meh, erg YA maar niet slecht. Daarnaast las ik nog Hook, Line and Sinker van Tessa Bailey. Instant Karma van Marissa Meyer, ik irriteerde me erg aan de FMC maar het was een lief boek om te lezen. Ook las ik nog I've Got Your Number van Sophie Kinsella deze vond ik vreselijk slecht hahaha. Ook las ik een ARC A Rivalry of Hearts van Tessonja Odette. Hier kan ik nog niet veel over vertellen behalve dat ik er weer van heb genoten, Tessonja is an instant buy author voor me! En als laatste las ik nog 2 fantasy boeken: The Prisoner's Throne van Holly Black en Little Thieves van Margaret Owen. Beide boeken heb ik van genoten.

Nina las 7 boeken

Deze maand was voor mij een iets minder vlotte leesmaand, er zitten een paar boeken in mijn gelezen stapel waar ik wat langer over deed dan normaal gesproken. Ik begon de maand met A Clash of Steel geschreven door C.B. Lee. Dit was een geweldig boek met een historische piraten setting en invloeden van het Treasure Island verhaal. Vervolgens las ik The Shadowhunter's Codex uit van Cassandra Clare (hier was ik al enkele maanden tussen andere boeken door in aan het lezen). Dit boek heeft weer een hoop herinneringen van deze te gekke series naar bovengehaald en ik kan niet wachten om snel weer eens nieuwe verhalen te lezen uit de Shadowhunter wereld! Hierna las ik mijn eerste boekenclub boek: The House in the Cerulean Sea van T.J. Klune. Dit was een heerlijke cozy fantasy met found family en queer thema's. Daarna las ik weer eens een van mijn Fairyloot boeken: A Tempest of Tea van Hafsah Faizal. Dit was een erg leuk boek met heist, found family en vampieren thema's, ik ben met de cliffhanger aan het einde ook echt benieuwd hoe dit verhaal verder gaat! Vervolgens las ik weer eens een graphic novel: deel 1 van Check, Please! geschreven en getekend door Ngozi Ukazu. Dit is een heerlijk schattig strip verhaal om tussen wat meer zwaardere boeken door te lezen. Als laatste begon ik aan de Foul Lady Fortune serie van Chloe Gong. Hiervan las ik deel 1: Foul Lady Fortune en een tussenboek: Last Violent Call waarin we enkele oude bekenden uit de Secret Shanghai serie (These Violent Delights) tegenkomen. Ik heb best een tijdje getwijfeld of ik deze serie van Chloe ook wilde lezen, maar nu ik hier helemaal mee bezig ben kan ik de boeken maar moeilijk wegleggen. Ook dit zijn dus echte aanraders! Mijn eindoordeel van de serie lezen jullie volgende maand aangezien Foul Heart Huntsman klaarligt om als eerste boek in mei gelezen te gaan worden. 

Welke boeken heb jij deze maand allemaal gelezen?



Reacties op: Gelezen in April

Meer informatie