Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in December

op 31 december 2017 door

In de laatste maand van het jaar staan de feestdagen en oud en nieuw voor de deur. Een druk maandje dus. Hebben we dan wel genoeg tijd om boeken te lezen? En hoeveel hebben we er gelezen? 

Tinke las ACHT boeken

Ik heb volgens mij Voor ik je loslaat in december gelezen voor de Hot or Not. Dan nog The inexplicable Logic of My Life voor een Yay or Nay. Erna ben ik begonnen met Peter Pan and Wendy. Heel erg blij dat ik ben heb ik eindelijk Emma van Jane Austen uit! Nu ben ik bezig met de Julliete Touching Serie. Voor mij is het een reread. 

Merel las DRIE boeken

Ik heb niet zoveel gelezen deze maand, omdat ik druk was met mijn tentamens. Wel waren de boeken die ik las geweldig!. Ik las The Inexplicable Logic of My Life voor een Yay or Nay op onze spot, een prachtige coming-of-age roman. Ook las ik alvast 54 Minuten voor de Buddy Reads met Romée die er binnenkort aankomt, ik wist namelijk niet of ik januari daar genoeg tijd voor zou hebben. Eind deze maand ben ik begonnen aan Vuur en As 2: Een fakkel tegen het duister. 

Iris las NUL boeken

Oeps... Ik weet dat ik vorige maand heb gezegd dat ik deze maand meer zou lezen, maar dat is me helaas niet gelukt. ik ben halverwege Lancelot van Chrétien de Troyes en ik ben ook bijna klaar met Eleanor & Park van Rainbow Rowell, maar ik krijg ze dit jaar niet meer uit. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik in een enorme reading slump zit, maar dat gaat wel weer over. Voor januari wil ik in ieder geval die twee boeken uitlezen en Perceval, the Story of the Holy Grail ook van Chrétien; De Verlatene van Carry van BruggenDe History van Mejuffrouw Sara Burgerhart van Betje Wolff en Aagje DekenAus dem Leben eines Taugenichts van Joseph von Eichendorff; Turtles all the way down van John Green en Maria Stuart van Friedrich Schiller. Het wordt een beetje doorlezen, maar ik ben gedreven om in ieder geval het grootste deel van deze boeken uit te lezen.

Elke las DRIE boeken

Niet zo veel als de vorige keer, helaas! Toch heb ik mijn best gedaan om deze maand weer wat te lezen, en dat is gelukt. Ik heb als eerste De Fixer van Jennifer L. Barnes gelezen. Dat was een tof boek, maar af en toe wist ik niet wat het boek nu precies wilde zeggen. Alsof het geen richting had. Toch was het wel leuk om te lezen en zou ik deel 2 ook graag willen lezen, dus die gaat op mijn lijstje. Daarnaast las ik Spiegel van Cara Delevingne, en werd positief verrast. Omdat Cara natuurlijk bekend staat om haar modellen- en acteerwerk, was ik nogal sceptisch over dit boek. Toch verraste het me enorm... het was ECHT goed, en ik raad hem dus ook aan iedereen aan die van coming-of-age / thrillers houdt. Het voelde een beetje als 13 Minuten! Het laatste boek dat ik (her)las was Harry Potter and the Philosopher's Stone van J.K. Rowling. Dit boek las ik samen met Claudia voor onze Harry Potter Read-a-long! We zijn op het moment bezig met deel twee, dus als je nog zin hebt om mee te doen, doe dat vooral! 

Claudia las TWEE boeken
Deze maand heb ik het enorm druk gehad met school en projecten, waardoor het me niet gelukt is om veel boeken te lezen. Ik las The Inexplicable Logic of my Life van Benjamin Alire Sáenz voor de YAY or NAY, die je hier kunt lezen. Daarnaast las ik, zoals Elke hierboven al heeft gezegd, Harry Potter and the Philosopher's Stone van J.K. Rowling. Hoewel veel mensen dit boek al lang hebben gelezen, las ik dit boek voor het eerst. En ik moet zeggen, het heeft me positief verrast! Ik hoop dat het me lukt de volgende maand wat meer te lezen, aangezien mijn TBR stapel steeds hoger wordt! 
Femke las VIJF boeken (of worden het er zes?)

Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp was het eerste boek dat ik deze maand uitlas. Helaas was ik er niet zo lovend over als verwacht en gehoopt. Verder las ik de gedichtenbundel van Tim Hofman. Daarnaast las ik samen met Audrey De afstand tussen jou en mij voor onze buddy read hier op Hebban. Ik heb helaas erg lang over het boek gedaan – het trok me niet zo om telkens weer op te pakken. Woordnerd van Susin Nielsen daarentegen las ik in twee dagen uit; wat een leuk boek is dat toch! Tot slot las ik Kaas voor de leeslijst (en dat in de kerstvakantie, haha!). Ik hoop dit jaar ook nog Wie is nou normaal? uit te kunnen lezen. Ik ben er in ieder geval wel in december in bezig geweest!

Audrey las net als Femke VIJF boeken 

Sinds ik vakantie heb tot 7 januari, kon ik de afgelopen week ontzettend veel lezen. Mijn eerste boek was De afstand tussen jou en mij van Marina Gessner die ik heb gelezen omdat ik samen met Femke de buddy read deed. Vervolgens las ik Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp uit. Dan zette ik mijn leesversnelling aan, want afgelopen week las ik drie boeken. Een daarvan was een leesclubboek voor Dear Book Nerd Book Club. Voor onze leesclubverjaardag houden we een feestje met onder andere een leesclub over Alter Ego van Marissa Meyer. Daarna las ik twee boeken die al sinds oktober op mijn tbr-lijstje stonden: Vertrouw op mij en Kies voor mij van Jennifer L. Armentrout. Door deze twee boeken uit te lezen haalde ik mijn reading challenge én las ik de laatste letters van de Wacht op mij-serie. (En stiekem huil ik daar wel om...) 

 

Hebben jullie veel kunnen lezen in december, en wat wordt jullie challenge voor 2018? 


Reacties op: Gelezen in December

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp is afgestudeerd in de filosofie en in middeleeuwse geschiedenis....

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebras...