Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in Maart

op 04 april 2024 door

Maart is alweer voorbij, maar dit ging niet zonder lezen van onze leden van de spot. Sterker nog, het was eigenlijk gewoon een heerlijke leesmaand. Hieronder lees je wat wij afgelopen maand allemaal lazen.

Jenny las  5 boeken

Ik had een heerlijke leesmaand, ik las 5 boeken. Met Joelle las ik de volledige Maxton hall serie van Mona Kasten uit, hierover volgt later deze maand meer in een gezamenlijk artikel. Daarnaast mocht ik meelezen met de Hebban leesclub van De spionne, een thriller geschreven door Tess Gerritsen. De leesclub werd geleid door onze Kimberly, gezellig! Een leuke spionage thriller die heerlijk wegleest, verwacht alleen geen superspannende thriller vol lugubere details. Aan het begin van de maand las ik Huis van aarde en bloed uit, wat een dikke pil was dit, maar wat een goed boek! Ik heb zelf altijd wat moeite met dergelijke dikke boeken, op de een of andere manier zie ik er dan tegenop om ermee te starten. Maar het beviel zo goed, dat het tweede deel alweer klaar ligt voor april. 

Joëlle las 16 boeken

Maart was voor mij weer een fijne leesmaand. Deze maand las ik 16 boeken die bestaan uit 6 voorleesboeken, 4 luisterboeken en 6 fysieke boeken. Alle fysieke boeken die ik las waren bijna allemaal van een voor mij nieuwe auteur, erg leuk! Begin deze maand las ik Het gefluister achter de deur van TJ Klune uit. Dit boek las ik voor de leesclub en vond ik een erg mooi boek en heeft een goede indruk op mij achter gelaten. Vervolgens las ik als buddyread Ivelle van Laura Diane. Het concept van dit boek vond ik erg leuk en origineel bedacht. Het einde ging voor mij net iets te snel maar was ook wel weer passend bij het gehele verhaal. Vervolgens las ik met Jenny de trilogie van Mona KastenMaxton Hall College, De geheimen van Maxton Hall College en De terugkeer naar Maxton Hall CollegeVan deze boeken heb ik enorm genoten en stiekem vind ik het jammer dat ik niet meer kan terugkeren naar Maxton Hall College. Als laatste las ik Donder van Neal Shusterman. Dit is het laatste deel van de Zeis trilogie en dit deel vond ik ook weer erg goed in elkaar zitten en het einde ook enorm passend en mooi bedacht. Voor de rest luisterde ik deze maand naar: Bij het groot berenmeer en Achter de rokende bergen van Erin HunterDe onbekende man van Chantal van Mierlo en Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. 

Kimberly las 17 boeken

Een zeer productieve leesmaand al zeg ik het zelf. En ook eigenlijk redelijk gevarieerd voor mijn doen. Ik las deze maand een aantal boeken met een gemiddelde beoordeling van 3 of 3,5 sterren. Dit waren De Mystery guest van Nita Prose, His & Hers van Alice Feeney, the Antiques Hunter's guide to murder van C.L. Miller, the Cheat sheet van Sarah Adams, the Witch is Back van Sophie H. Morgan, Rate a Date van Monica Murphy, Poisons & Pages en Witch out of luck, beide van Elle Adams, en The Prisoner's throne van Holly Black. Geen van allen slechte boeken, maar de een was iets beter dan de andere. Daarnaast las ik ook nog een aantal boeken die een 4 sterren beoordeling van mij hebben gehad. Van deze boeken heb ik echt wel genoten. Dit waren Fangirl Down, It happened one summer en Hook,line and sinker alledrie van Tessa Bailey, My Roommate is a vampire van Jenna Levine, Butcher & Blackbird van Brynne Weaver, Sin & Chocolate van K.F. Breene, Ruthless vows van Rebecca Ross en tot slot A Study in Drowning van Ava Reid. Ik ben dan ook heel tevreden met deze leesmaand en hoop dat april net zo goed zal zijn.

Nina las 8 boeken

Maart was voor mij een leesmaand vol met standalones en losse serieboeken. Ik begon de maand met The First to Die at the End van Adam Silvera. Ondanks dat ik het eerste boek uit deze serie (They Both Die at the End) echt een geweldig boek vond stond deze prequel toch al een tijdje te wachten in mijn kast. Ik vond deze net iets minder als het eerste boek, maar alsnog was dit een erg goed en meeslepend verhaal met goed uitgewerkte karakters. Hierna las ik Master of One geschreven door Jaida Jones en Danielle Bennett. Van dit verhaal had ik iets meer gehoopt dan dat ik kreeg. Ik hoopte echt op een super spannend en vlot verteld heist verhaal, maar het bleek een wat rustiger verhaal te zijn met minder echte heist elementen. Toch was het echt geen slecht boek. Vervolgens las ik het eerste deel van de Doon serie van Carey Corp. Ik twijfelde al lang over het aanschaffen van de overige delen, dus besloot toch eerst maar het eerste deel te lezen. Goed dat ik dit gedaan heb aangezien het voor mij toch wat te kinderachtig aanvoelde. Wel een leuk boek om snel weg te lezen tussen wat zwaardere boeken in. Hierna las ik mijn drie favoriete boeken van deze maand: Het ongelukproject van Julie Buxbaum (een onverwacht pareltje met ontzettend goede autisme rep), The Unmaking of June Farrow van Adrienne Young (weer een prachtige adult fantasy met mooie romantiek en witchy elementen) en She Drives Me Crazy van Kelly Quindlen (een geweldige sappic romantische comedie). Hierna las ik nog een Fairyloot abonnement boek: The Ones We Burn van Rebecca Mix. Dit was een goed verhaal, met leuke karakters, maar soms net iets te gruwelijk voor mij qua omschrijvingen. Als laatste las ik The Herbwitch Apprentice van Ireen Chau. Dit is een lekker makkelijk te lezen boek, met mooie illustraties en een heerlijk Barbie achtig sfeertje. 

Roxanne las 15 boeken

Maart was een heerlijke maand voor mij, ik ben nog nooit door zoveel boeken heen gevlogen. Ik verwacht dat dit vanaf April wel minder zal zijn aangezien mijn verlof er officieel op zit en ik halvewege de maand weer moet gaan werken.
Zo las ik deze maand de duologie A River Enchanted en A Fire Endless en Ruthless Vows van Rebecca Ross. Ross heeft een bepaalde schrijfstijl wat heel fijn leest. Ik vond de Duologie heel erg goed en een heel uniek "magie" systeem hebben. Ruthless Vows was iets minder als Divine Rivals maar ook dit vond ik een goede afsluiter van de serie. Naast deze drie las ik enkele contemporary romance boeken, paar waren YA andere meer Adult. Dit waren The Cheat Sheet van Sarah Adams en Seoulmates van Susan Lee. Dit waren de YA boeken de adult boeken waren Fangirl Down en It Happened One Summer van Tessa Bailey. met name de adult boeken waren erg vermakelijk en de YA boeken waren met name lichte cute reads. De meeste van deze kregen wel 4 sterren van me. Ik heb op het moment de contemp romance ontdekt en dit is een genre waarvan ik dacht het nooit te lezen aangezien ik graag van onze wereld ontsnap. Fantasy heeft nogsteeds altijd mijn voorkeur maar iets lichts tussendoor is soms wel lekker. Ook las ik nog één dark romance boek How Does it Feel? van Jeneane O'Riley, dit is niet echt mijn genre heb ik gemerkt en dit boek was ook echt disturbing voor mij en kreeg maar 2 sterren. Verder las ik deze maand Graceling van Kristin Cashore, Half a Soul van Olivia Atwater, A Study in Drowning van Ava Reid. Dit waren allemaal wel ok boeken maar waren niet mindblowing goed. Ook las ik A Fate Inked in Blood van Danielle L. Jensen, dit boek was opzich wel goed maar in de loop van het boek ging de FMC mij steeds meer irriteren waardoor ik minder heb genoten van het boek. In tegenstelling tot de voorgaande boeken las ik ook nog een aantal boeken waar ik wel echt van heb genoten en hier zeker op meer boeken hoop of op het vervolg deel. Bride van Ali Hazelwood, The Crimson Moth (of The Heartless Hunter in de US) van Kristen Ciccarelli en A Fragile Enchantment van Allison Saft.

Wat las jij allemaal in maart?



Reacties op: Gelezen in Maart

Meer informatie