Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nationale Uitleesweek 2017 met We Love YA

op 17 december 2017 door

Van 25 december tot 1 januari is het zover: de Nationale Uitleesweek 2017. Dé week van het jaar om dat ene boek uit te lezen dat in de vergetelheid is geraakt, omdat je een spannender boek vond of het ineens te druk kreeg. Deze boeken krijgen recht op een tweede kans!

Je vindt hier het Hebban artikel over de Nationale Uitleesweek, waar jij kunt invullen welk boek jij nog wilt gaan lezen. Hierdoor doe je automatisch mee aan een winactie waarmee je een boek kunt winnen dat je ook nog wilt lezen aankomend jaar. Supertof dus! Hieronder volgen een aantal boeken die Iris, Merel en Femke (niet helemaal) hebben gelezen, en een aantal weetjes!

Merel: Ik ben begin dit jaar begonnen aan Allegiant (het laatste deel van de Divergent serie) maar kon mezelf er niet toe brengen deze uit te lezen. Ik vond het simpelweg niet meer interessant, dus deze ga ik niet meer voor de uitleesweek lezen. Welke ik wél ga lezen voor de Nationale Uitleesweek, is The Fever Code, een prequel van de Maze Runner. Ik was hier wel in begonnen, maar vond hem iets minder spannend dan de originele serie en heb hem daarom weggelegd. Hij schijnt echter wel goed te zijn, dus ik ga hem weer oppakken!

Iris: Ik ben dit jaar in heel wat begonnen en heb daarvan ook heel veel niet afgemaakt. Vooral in de zomervakantie periode dacht ik dat het me wel zou lukken om vier boeken tegelijk te lezen, maar dat is helemaal mislukt. Ik ben halverwege Een hof van mist en woede gekomen en halverwege Witheet. Zo zijn er nog wel meer boeken waarin ik dit jaar ben begonnen, maar niet heb uitgelezen enkel en alleen omdat het een chaos in mijn hoofd was en ik heel slecht heb gepland. Ik hoop volgend jaar met een schone lei te beginnen. Ik hoef nog maar een paar boeken voor mijn literatuurlijst en daarvan probeer ik het grootste gedeelte nog uit te lezen voor de jaarwisseling. Daarna mag ik lekker lezen waar ik zin in heb.

Femke: Het boek dat meteen in me opkomt is The art of being normal van Lisa Williamson. Daar ben ik vorig jaar, voor ze naar Nederland kwam, in begonnen, maar ik vind lezen in het Engels zo naar. De 200 pagina's die ik gelezen heb vond ik wel erg leuk, alleen heb ik het boek al ruim een jaar niet meer aangeraakt. De uitdaging aangaan om dit boek uit te lezen vind ik wel moeilijk, maar ik zal een poging wagen. En anders kan ik in het Nederlands verder lezen, haha. 

Een aantal weetjes van het moment:

  • De populairste YA-boeken van dit moment op Hebban zijn Voor ik je loslaat van Marieke NijkampHarry Potter en de Relieken van de Dood van J.K. Rowling en 54 Minuten, tevens van Marieke Nijkamp.
  • De meest gelezen YA-boeken deze week zijn Harry Potter en de Relieken van de Dood, Harry Potter en de Halfbloed Prins van J.K. Rowling en Morgenrood van Stephenie Meyer.
  • Warcross van Marie Lu en Turtles All the Way Down van John Green zijn de hardst stijgende boeken in populariteit van de afgelopen tijd. 

Doe jij mee aan de Nationale Uitleesweek?



Reacties op: Nationale Uitleesweek 2017 met We Love YA

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Marie Lu

Marie Lu

Marie Lu (1984) is een Amerikaanse schrijfster met Chinese roots. Haar Legend-tr...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp is afgestudeerd in de filosofie en in middeleeuwse geschiedenis....