Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze Favorieten: Karen M. McManus

op 04 februari 2022 door

Wat is je favoriete boek? Wie is je favoriete auteur? Dit zijn vragen die regelmatig aan lezers, bloggers en reviewers worden gesteld. Maar het zijn ontzettend moeilijke vragen om te beantwoorden. Je favoriete boek hoeft namelijk niet van je favoriete auteur te zijn. Om een poging te wagen hebben we een nieuwe artikelreeks bedacht namelijk: Onze favorieten. Om de beurt focussen we ons op onze favoriete auteur en beantwoorden de hamvraag: welk boek van deze auteur is je favoriet?

Dit artikel is geschreven door Natasha.

Wie is je favoriete auteur?

Een lastige vraag voor een boekenliefhebber: we kunnen allemaal verschillende namen opnoemen. Een auteur van wie ik altijd zo snel mogelijk het nieuwste boek wil lezen is Karen M. McManus. Een aantal jaar geleden kwam ze naar YALFest Nederland. De Hebban Crew organiseerde toen verschillende leesclubs en ik mocht die van Twee kunnen een geheim bewaren leiden. Zo kwam ik in aanraking met deze geweldige auteur en sindsdien ben ik verkocht.

Welke boeken heeft deze auteur geschreven?

Een van ons liegt (2017)

Twee kunnen een geheim bewaren (2019)

Eerlijk duurt het langst (2020)

Familie liegt nooit (2020)

Jij wordt nog eens mijn dood (2021)

Welk van deze boeken is je favoriet?

Ik heb drie van de vijf boeken gelezen, namelijk Twee kunnen een geheim bewarenFamilie liegt nooit en Jij wordt nog eens mijn dood. Ik gaf ze allemaal vier sterren, maar Twee kunnen een geheim bewaren blijft mijn favoriet. McManus schrijft altijd vanuit meerdere perspectieven en houdt daarmee haar verhalen interessant. De personages zijn altijd op een bepaalde manier verweven met elkaar. Ze hebben elkaar nodig om het belangrijkste geheim van het boek op te lossen. Zelfs als je al doorhebt wie de dader is, voegt ze nog een plottwist toe waardoor je móét doorlezen tot het einde.

Zijn er boeken van deze auteur verfilmd? Zo nee, welke zou je verfilmd willen zien?

In januari werd bekend dat One of us is lying naar Netflix komt als serie. En wel vanaf 18 februari. Laat dat nou precies één van de boeken zijn die ik nog niet heb gelezen. Aan de bak dus deze maand, want ik ben wel heel benieuwd naar die serie. Maar ik lees altijd liever eerst het boek.

Als je deze auteur zou mogen interviewen, wat zou jouw hamvraag aan haar zijn?

Ik heb haar dus mogen ontmoeten op YALFestNL in 2019. Ik vond haar heel vriendelijk. Ze heeft mijn boek gesigneerd en ik ben met haar op de foto geweest, maar ik weet niet meer wat ik haar gevraagd heb. Nu zou ik wel willen weten op wie van haar personages zij zelf het meest leek toen ze die leeftijd had.

Wat is je favoriete quote van deze auteur?

We maken allemaal fouten, nietwaar? En we zijn bijna allemaal blind voor de gevolgen.

Zeker op 16-jarige leeftijd maken we soms keuzes die we niet goed overdenken, maar ook nu denk ik soms pas achteraf na over mijn acties.

Ga jij One of us is lying kijken op Netflix? Wat denk je, zal ik eerst de serie kijken of eerst het boek lezen?



Reacties op: Onze Favorieten: Karen M. McManus

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karen McManus

Karen McManus

Karen M. McManus is de auteur van verschillende Young Adult-bestsellers. Haar bo...