Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op wereldreis met boeken: deel 1 (jan-feb)

op 06 maart 2023 door

Dit jaar heb ik besloten om bij te gaan houden in welke landen ik allemaal kom door boeken te lezen. Immers brengen boeken ons op plekken over heel de wereld, echt of fantasy, en laten ze ons zo een wereldreis maken zonder dat we zelf ook maar van onze luie stoel af te hoeven komen. In dit eerste artikel uit deze jaarreeks, vertel ik jullie welke landen ik in januari en februari heb bezocht. 

Dit artikel is geschreven door Nina 

Januari

1. In januari startte ik mijn wereldreis in Washington DC (Verenigde Staten) met het begin van de A Curse So Dark and Lonely serie geschreven door Brigid Kemmerer. Na de start in de echte wereld wordt de hoofdpersoon Harper naar de fantasy wereld Emberfall getransporteerd. 

2. Hierna maakte ik al een wereldreis op zich met het volgende boek A Dowry of Blood van S.T. Gibson. De net door Dracula in een vampier veranderde hoofdpersoon Constanta reist van Roemenië naar Wenen (Oostenrijk), Spanje, Lyon & Parijs (Frankrijk), Milaan & Venetië (Italië), Denemarken, Berlijn (Duitsland), Sint-Petersburg (Rusland) en eindigt uiteindelijk gelukkig en wel in New York (Verenigde Staten). Ik denk dat ik nog nooit zó veel steden heb bezocht met het lezen van slechts één boek! 

3. Vervolgens maakte ik een road-trip door de Verenigde Staten met de boeken Mijn vele gezichten geschreven door Tess Sharpe en The Hearts We Sold van Emily Lloyd-Jones. Het eerste boek speelt zich gedeeltelijk af in Florida en voor het grootste deel tijdens een bankoverval in Clear Creek, Colorado. Het tweede boek over afspraken met demonen speelt zich af in Portland, Oregon helemaal aan de andere kant van de VS. 

4. Daarna maakte ik even een uitstapje van de echte wereld naar het duistere fantasy eiland Endla in The Poison Season geschreven door Mara Rutherford

5. Als laatste kwam ik met het lezen van The Last Tale of the Flower Bride van Roshani Chokshi nog in luxe hotels in Italië en Parijs en reisde ik terug naar Oregon om een lang bezoek te brengen aan het mysterieuze House of Dreams in Hawk Harbor.

4d4d884b43c55dfdb227f1e0fbc1f8a4.png

Februari

1. De maand februari begon ik met een bezoekje aan mijn favoriete fantasy wereld, de Shadowhunter wereld! Deze keer bracht ik met The Last Hours trilogie van Cassandra Clare een bezoek aan het instituut in Londen. Samen met Matthew en Cordelia bracht ik tussendoor nog een romantisch weekend door in Parijs, maar gelukkig kwam uiteindelijk alles weer goed in Londen. 

2. Vervolgens pakte ik het vliegtuig om weer terug te gaan naar de Verenigde Staten, zodat ik in Maine het prachtige verhaal van Grace en Eva te kunnen meemaken uit het boek How to Make a Wish geschreven door Ashley Herring Blake

3. Daarna maakte ik weer een sprongetje terug naar het Verenigd Koninkrijk, maar deze keer verplaatste ik me wat noordelijker naar Edinburgh in Schotland. Dit is namelijk de plek waarop de drie zussen uit House of Hollow van Krystal Sutherland verdwenen en ook weer tevoorschijn kwamen. 

4. Hierna ging ik even terug naar het vaste land van Europa om in Duitsland het levensverhaal van de heks Haelewise te volgen in The Book of Gothel geschreven door Mary McMyne

5. Als laatste startte ik een zeereis aan de kust van Dublin, Ierland. Hier vertrok namelijk in 1912 de Titanic, waar in het boek A Million to One van Adiba Jaigirdar vier meiden op meereizen om de roof van de eeuw te plegen! We weten natuurlijk allemaal dat de Titanic tijdens zijn reis richting de kust van de Verenigde Staten zinkt, maar toch weten tientallen mensen de kust bij New York te bereiken met reddingsboten en een groot reddingsschip. Dit is dan ook de plek waarop het verhaal tot einde komt. 

Waar ben jij allemaal naar afgereisd in deze eerste twee maanden van dit jaar? 



Reacties op: Op wereldreis met boeken: deel 1 (jan-feb)

Meer informatie