Advertentie

Tag Thursday: Movie Book Tag

op 26 oktober 2017 door

Het is weer donderdag en dat betekent... een Tag Thursday! Deze tag is zelf samengesteld, uit een voorliefde voor films. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Noem een film die het meest op het boek lijkt.

Audrey: Me before you! De film en het boek zijn zo gelijklopend en ik hou echt van deze verfilming. De cast is geweldig, de setting is perfect, de dialogen zijn grappig en gelijk aan die in het boek. Kortom, alles klopt en het is net zo magisch als het boek!

Noem een film die het minst op het boek lijkt.

Iris: Sowieso Miss Peregrines home for peculiar children. De film mag dan wel geregisseerd zijn door Tim Burton, maar vergeleken met het boek is de film werkelijk waar verschrikkelijk. Ze hebben bijna alles letterlijk verandert. Toen ik in de bios zat en naar de film keek raakte ik dan ook aardig geïrriteerd, maar ik moet wel toegeven als je niks van het boek weet, is het een mooie film.

Noem een boekverfilming die je iedereen aanraadt.

Merel: De In de Ban van de Ring- trilogie. Dit is echt een klassieker die iedereen gezien moet hebben. Als ik deze films zie krijg ik zo'n warm gevoel van binnen! Hoe ze die set hebben aangekleed en die special effects... Oh, en hij lijkt ook nog eens lekker veel op de boeken!

Noem een verfilming van een boek waarbij je moest huilen.

Claudia: Ik moest niet alleen bij de verfilming huilen, maar ook bij het boek zelf. Ik heb het natuurlijk over The Fault in Our Stars van John Green. Het boek had ik eerst gelezen, en ook al wist ik precies wat er ging gebeuren, ik kon mijn tranen niet inhouden. Zo'n mooi boek en een ontzettend goede verfilming!

Noem een boekverfilming waarbij de personages in de film niet lijken op de personages in het boek.

Brechtje: Iedereen heeft vast wel eens een boekverfilming gezien waarbij personages voorbij kwamen die er totaal anders uitzagen dan in je verbeelding. Dat je de eerste seconden wanneer dat personage in beeld kwam niet wist wie dát nou voor moest stellen. Ik heb dat bij meerdere films gehad, maar het eerste voorbeeld dat me te binnen schiet is 'Harry Potter and the philosopher's stone'. Ik heb eerst heel trouw alle boeken gelezen voordat ik de films ging kijken, maar heel veel personages zagen er super anders uit dan ik me had voorgesteld! Perkamentus (of ook wel Dumbledore genoemd) was dan het meest anders dan in mijn verbeelding. Elke film werd ik daardoor weer in verwarring gebracht, haha! 

Noem een boekverfilming waar je naar uitkijkt.

Tinke: Ik hou van Nick Robinson. Nee ik heb nog niet Everything Everything gezien. Maar Love Simon komt eraan en natuurlijk is het boek geniaal! En Nick Robinson speelt erin als Simon, dus ik kan lekker fangirl spelen. :D. Ik kijk al zolang uit naar deze film. Becky is geweldig, Nick is geweldig, Simon is geweldig dit betekend maar 1 ding. De film is geweldig of de film is een ramp. Laten we hopen om een geweldige film!

Noem een boekverfilming van een boek die je het meest gezien hebt. 

Iris: Misschen een beetje voorspelbaar, maar The mortal instruments: City of Bones. Alleen die titelsong al van Ariana Grande en Nathan Sykes. Ik denk dat ik de film op een gegeven moment iets van twee of drie keer per maand zag. Niet dat de film zo fantastisch was vergeleken bij het boek, maar toch bleef ik kijken, want het was de verfilming van het boek dat mij het YA-genre heeft ingetrokken en de film is naar mijn mening gewoon zoveel beter dan de TV serie.

Noem je favoriete stripboek verfilming.

Elke: Mijn favoriete stripverfilming is niet echt een 'strip' van origine, maar meer een graphic novel. Mijn favoriete verfilming is daarom de verfilming van Persepolis van Marjane Satrapi. Het gaat over een meisje dat opgroeid in het rumoerige Teheran, en ze haar zelf langzaam aan ontwikkeld tot de jonge vrouw die ze nu is. Deze verfilming is echt op een slimme manier gedaan, omdat het graphic novel aspect grotendeels behouden blijft. Het is ook deels autobiografisch, dus dat is ook nog eens tof. Iedereen zou de graphic novel moeten lezen én de verfilming moeten zien. 

Film kijken voordat je het boek leest of andersom?

Merel: Als ik erg uitkijk naar een film, zorg ik dat ik eerst het boek lees. Maar soms; zoals bij Voor Jou van Jojo Moyes is de film zo goed dat ik erna alsnog het boek wil lezen. Het ligt dus echt aan de film en aan het boek! Omdat ik bij een bioscoop werk en vaak gratis naar de film mag, kan ik eigenlijk altijd verfilmingen kijken van de boeken die ik gelezen heb. Lucky me!

Van welk boek hoop je dat hij ooit nog verfilmd wordt?

Tinke: Ik ga weer even de fangirl uithangen, maar ik hou van echt 3 boekenseries. Howl's moving castle, hier is al een film van en die is geniaal, Selectie, de film komt ooit teminste dat is wel het plan en Sneeuw als As. En Sneeuw als As moet echt verfilmd worden want ik hou van dat boek. Ik vraag me af of het een goede film gaat worden, maar I <3 Snow like Ashes. Need this in my life! 

Hopelijk vond je het een leuke tag! Wat is jouw favoriete boekverfilming?Reacties op: Tag Thursday: Movie Book Tag

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adultboeken. Ze startte vers...

Diana Wynne Jones

Diana Wynne Jones

Diana Wynne Jones (Londen, 16 augustus 1934 – Bristol, 26 maart 2011) was ...