Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Friday Five: Hunger Games Winnaars

op 01 juni 2018 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Personages die de Hunger Games zouden winnen. Dit is helemaal mijn mening, en natuurlijk zijn er personages die ik niet ken, die misschien zouden winnen. Welke personages denk jij dat zouden winnen bij de Hunger Games?

Geschreven door Merel

1. Helene - Vuur en As

Helene is zo'n strijdlustige badass, ik denk dat zij met haar vechtvaardigheden makkelijk zou kunnen winnen. Volgens mij heeft ze op Blackcliff ook wel wat overlevingstactieken geleerd en is ze niet erg gehecht aan luxe. Als ze dan ook naar haar pantser heeft waar geen zwaarden etc. doorheen kunnen komen, is de Hunger Games winnen voor haar denk ik wel een eitje!

2. Kenji - Vrees Me

Mijn eerste gedachte was Juliette, want ze heeft een dodelijke aanraking en kan bijna niet 'kapot'. Ik denk echter dat Juliette iets te angstig en het misschien niet over haar hart kan verkrijgen deelnemers te vermoorden. Kenji kan daarentegen onzichtbaar zijn, wat in de Hunger Games volgens mij erg handig is. 

3. Cassian - Hof van Doorns en Rozen

Natuurlijk zou de logische optie Rhysand zijn, omdat hij veel meer speciale krachten heeft, waarbij Cassian eigenlijk alleen kan vliegen. Cassian is alleen niet voor niets General Commander van de legers van het Nachthof! Hij is heel sterk, slim, snel en een echte Illyriaanse krijger, volgens mij laat hij de andere deelnemers een poepie ruiken.

4. The Fetch - Koningin van de Tearling

De Fetch is een personage in het boek De Koningin van de Tearling, die maar niet gepakt kan worden. Hij heeft goede vechtvaardigheden, maar kan ongezien op plaatsen komen en is erg slim. Ik denk dat hij door de Hunger Games heen kan sluipen zonder dat iemand hem opmerkt, en dan de andere deelnemers ongezien kan vermoorden... (Een beetje onheilspellend wel, of niet?)

5. Hermelien - Harry Potter

Met haar grote kennis aan spreuken en haar toverstok kan Hermelien de andere deelnemers wel aan. Ze bedenkt maniertjes om de rest te slim af te zijn en probeert waarschijnlijk mensen zo pijnloos mogelijk van hun lijden te verlossen. Een lieve, maar sterke deelneemster denk ik.

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke van de bovenstaande personages denk jij dat zou winnen in de Hongerspelen, of denk je aan een ander personage, laat het me weten!



Reacties op: The Friday Five: Hunger Games Winnaars

Meer informatie

Gerelateerd