Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat Lazen wij in December?

op 03 januari 2022 door

Het jaar is alweer voorbij, een nieuw jaar met nieuwe kansen. December is ons niet voorbij gegaan zonder te lezen en zo lees je hieronder wat wij lazen in December.

Kimberly las 6 boeken

Letterlijk in de laatste uren van 2021 heb ik nog een boek uit kunnen lezen. Een erg goede boekenmaand voor mij dus! Met 4 YA boeken, 1 spannend boek en 1 fantasy was het ook redelijk gevarieerd. Mijn favoriete boek in december was Little Thieves van Margaret Owen. Dit boek kreeg dan ook 5 sterren van mij. Hiernaast las ik 2 boeken van Danielle L. Jensen, namelijk The Bridge kingdom en The Traitor queen. Beide enorm vermakelijke boeken. Al zitten ze wel enigzins op het randje tussen ya en na. Bovendien las ik nog Vespertine van Margaret Rogerson. Ik verheugde me al een hele tijd hierop en hij heeft me niet teleurgesteld!

Karen las 3 (+ '2' hoofdstukken van) boeken

Ik heb niet superveel gelezen dit jaar en in november heb ik een inhaalbeweging gemaakt waardoor ik pas in december veel heb gelezen. (Met dat ik weinig concentratie heb, is het soms moeilijk om (lang) te lezen.) Daardoor komen dezelfde boeken terug waarover ik al eerder schreef. Mijn favoriet, de enige die ik vijf sterren gaf, was er één met een heel lange titel, namelijk, Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli. Verder las ik nog Zomerburen van Rianne Robben dat zich afspeelde op Nederlandse bodem, in Drenthe. De laatste die ik in december volledig heb gelezen, was Wat de zee vertelt van Julia Drake, een verhaal met een mooie boodschap in verwerkt. Ook las ik verder in 2 boeken, waarvan 1 thriller en 1 YA, (vandaar + 2 hoofdstukken) die ik al langer aan het lezen ben. Ik hoop dat ik in 2022 eindelijk kan zeggen dat ik Vervloekt (Beautiful Creatures 2) van Kami Garcia & Margaret Stohl heb uitgelezen, want ik ben er al lang in bezig.. :) Een geslaagd boekenjaar, zou ik zeggen! Ik kijk al uit naar het nieuwe boekenjaar van 2022!

Maartje las 22 boeken

Net als Kimberly heb ik nog net voor het 12 uur sloeg een boek uitgelezen. Het spande er echt om. Ik las deze maand 6 à 7 Young Adultboeken. À, omdat ik ook The wolf and the woorsman van Ava Reid las en dat is volgens mij officieel geen YA. Nog zo'n boek op het randje van YA was The girl and the stars van Mark Lawrence, maar dat legde ik weg. Ik kon helemaal niet in het verhaal duiken en had steeds het gevoel dat ik informatie miste. Ik had niet door dat dit een vervolgserie is van Red Sister. Samen met Kimberly las ik Thorn van Intisar Khanani en daar maakten we een artikel bij. In december heb ik genoten van het tweede deel in de Aurora cycle van Amie Kaufman en Jay Kristoff: Aurora Burning en ik heb echt zin om deze serie af te ronden in januari. Ik las drie contemporaries deze maand: The gravity of us van Phil Stamper, I'll be home for Christmas (een verhalenbundel van de organisatie Crisis) en de YA thriller One of us is next van Karen M. McManus. Tot slot las ik een historische fantasy: These violent delights van Chloe Gong. 

Minca las 10 boeken

In december heb ik lekker veel kunnen lezen. Tien boeken, waarvan 7 boeken van eigen bodem. Ik begon met Try not to van Juultje van den Nieuwenhof een spannend boek waar ik stiekem iets meer van had verwacht. Daarna las ik de twee delen van Mus en Kapitein Kwaadbaard van Kevin Hassing. Dit waren echt twee jeugdboeken, maar wel fantasierijk en spannend! Het laatste deel in de Dodenreeks van Mel Hartman was ook erg leuk en voor Hebban las ik Wie is Adam Westerman? van Henk Hardeman. Ook hiervan had ik net even wat meer verwacht, maar toch een mysterieus en spannend verhaal. Voor uitgeverij Books & Butterflies las ik Wisseldier – Gevangen van Adele Scholten. Het duurt nog even voor dit boek uitkomt maar YA-Fantasy fans moeten deze titel in de gaten houden! Oostenwind van Brittainy C. Cherry en Vleugels van de dood van Beau Charlotte waren deze maand mijn favorieten. Maar de échte verrassing kreeg ik de dag voor kerst, de eerste ongecorrigeerde proef van Gallant van V.E. Schwab! Hier heb ik echt van genoten en ik kan niet wachten tot iedereen dit boek in maart kan lezen!

Natasha las 3 boeken

Ik las 3 boeken waarvan eentje een young adult was, namelijk Ademloos van Jennifer Niven. Een boek vol wijsheden over jezelf opnieuw uitvinden na een levensveranderende gebeurtenis. Een mooie quote vond ik: "Kan ik alleen nog maar denken aan het feit dat de vloer er net nog lag en nu opeens niet meer. Aan het feit dat je de hele dag, elke dag, kunt leven zonder na te denken over de vloer of de grond omdat je ervan uitgaat dat die er voor altijd zal zijn. Tot hij opeens is verdwenen."

Nina las 6 boeken

In mijn leesmaand van december rondde ik enkele dagen voor het einde van het jaar mijn reading challenge af van 100 boeken. Ik begon de maand met het laatste deel uit de Infernal Devices trilogie: Clockwork Princess van Cassandra Clare. Wat was dit een geweldig einde voor deze hartverscheurende trilogie! Weer ben ik helemaal verliefd geworden op deze karakters en hun verhalen binnen de shadowhunter wereld. Om nog even in dit verhaal te kunnen blijven hangen besloot ik meteen verder te gaan met Ghosts of the Shadow Market van Cassandra Clare met losse verhalen en een focus op Brother Zachariah (aka Jem Carstairs). Ook dit was weer een heerlijk boek dat goed te lezen is tussen de Dark Artifices en de aankomende Wicked Powers series. Vervolgens las ik de standalone Alex in Wonderland geschreven door Simon James Green. Dit was een oké boek met hier een daar grappige en heerlijk awkward stukjes. Helaas voelde ik geen WAUW factor bij dit verhaal en vond ik het einde nogal vaag. Hierna herlas ik Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe van Benjamin Alire Sáenz zodat ik meteen door kon met het nieuwste boek Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World. Na het herlezen van het eerste deel verhoogde ik mijn beoordeling van 4 naar 5 sterren en ook het tweede deel gaf ik de volle 5 sterren. Het tweede deel was is weer zo ontzettend prachtig geschreven zoals we gewend zijn van Benjamin. Ari maakt een prachtige ontwikkeling door tijdens dit tweede deel en het verhaal geeft je als lezer ook enkele wijze lessen. De maand eindigde ik met A Trial of Sorcerers geschreven door Elise Kova. Dit was het eerste boek dat ik las van deze schrijfster na wat getwijfel of haar boeken wel iets voor me zouden zijn. Nu twijfel ik daar zeker niet meer over, want wat een top verhaal was dit! Het verhaal is erg origineel en heeft een goede snelheid waardoor dit boek soms moeilijk weg te leggen was. Het einde maakte me ontzettend benieuwd naar het tweede deel in deze serie en ik ben dan ook zeker van plan dit boek en meerdere titels te gaan kopen van deze schrijfster. Al met al had ik dus een erg goede laatste leesmaand in 2021. Op naar nog veel meer mooie verhalen in 2022! 

Roxanne las 5 boeken

Ik las in de laatste maand van het jaar 5 boeken waarvan 4 YA en 1 Adult fantasy. Ik las Vespertine van Margaret Rogerson. Ik verheugde me erg op dit boek en hij was heel anders als gedacht maar wel heel vermakelijk. Ook las ik Jade Fire Gold van June CL Tan. Het boek was wel goed maar er was zoveel meer te beleven dat dit goed verdeeld had kunnen worden i.p.v. een en het daardoor wat afgeraffeld voelde. Ook las ik het vervolg deel van The Prison Healer; The Gilded Cage van Lynette Noni dit was tevens ook mijn favoriete boek van het jaar en kreeg ook 5 sterren. En als laatste las ik een Upper YA Divine Blood van Beck Michaels, als je van alles fantasy wezens, avontuur een bad ass heroine en romance houdt is dit echt een must read!



Reacties op: Wat Lazen wij in December?

Meer informatie