Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We lezen boeken met een F

op 25 januari 2022 door

Ook in het nieuwe jaar gaan we door met alfabetlezen. Zelf vind ik het altijd heerlijk om lijstjes van boeken met een bepaald thema te bekijken. Zo ook de serie Alfabetlezen bij Fabulous Feelgood. En in het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht, zijn wij bij Liefde voor YA met eenzelfde soort serie bezig. Maar dan natuurlijk met YA boeken. 

De F was geen moeilijke letter. Veel titels starten met deze letter. Graag horen we jullie favoriete YA boeken waarvan de titel begint met een F. 

Geschreven door: Maartje

Oorspronkelijk Nederlandstalige boeken

Fright night van Maren Stoffels speelt zich af met Halloween en gaat over een Halloween speurtocht in het bos. Het is een spannende thriller.

Fatale liefde  van Carrie Slee. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest! 

Fake! van Carry Slee is een verhaal over 'Fake' news op Youtube en de gevolgen van dit soort filmpjes. 

Fataal spel van Chinouk Thijssen gaat over de ontvoering van een meisje en een ontvoerder die haar pas vrij zal  laten als de zus allerlei opdrachten heeft uitgevoerd. 
96a72a92fccfbbded12d76017d495c4f.jpeg

Vertaalde boeken

Firelight van Sophie Jordan is een trilogie over wezens die kunnen shapeshiften tussen mens en draak.

Fangirl van Rainbow Rowell is een contemporary over een sociaal teruggetrokken meisje dat helemaal weg is van het fictieve personage Simon Snow. Ze is een echte fangirl.

Fandom van Anna Day is een portal fantasy met een cosplay element. Een cosplayer raakt verzeild in de wereld die ze naspeelt. 
e8312874cb7baa79c5abe9e6c14fd2f3.jpeg

Fin & Rye van Harry Cook is een liefdesverhaal tussen twee jongens. De ene komt uit een streng religieus gezin waarin homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt.  

Fallen van Lauren Kate is een fantasyserie over starcrossed lovers, de aantrekkingskracht tussen twee jonge mensen die niet samen kunnen zijn. 

Fate van Ava Corrigan. Op de Alfea Internationale School komen studenten van de Andere Wereld samen om te trainen, om magie te leren en om te ontdekken hoe ze hun krachten kunnen beheersen. Dit boek is geschreven naar aanleiding van de Netflixserie. 
5ca0828a7b20fbe4806d07bd1c742251.jpeg

Finale van Stephanie Garber is het laatste deel in de Caraval-trilogie waar gisteren een artikel over verscheen. 

Finale van Marie Lu is het laatste deel in een dystopische trilogie.

Finale 7 van Kerry Drewery is ook al het slot van een trilogie. Ook dit boek is een dystopie. In deze wereld worden mensen veroordeeld door middel van het stemmen via televisieuitzendingen. 

De finale van Elle Kennedy is deel vijf in een New adult serie. Dit deel bestaat uit korte verhalen over de personages uit de vorige vier delen. Je leest hoe het hen vergaan is na afloop van hun eigen boek.

26b7baf339fd350154c1de7ed2e0c726.jpeg

(Nog niet) Vertaald

For the wolf van Hannah Whitten is een hervertelling van Roodkapje. Red moet geofferd worden aan de wolf van het woud. Maar de wolf blijkt geen echte wolf.  

Forestborn van Elayne Audrey Backer is het verhaal van een meisje dat van gedaante kan veranderen. Met deze gave spioneert ze voor de koning.

For ever van Cindy Paul is een lhbti-fantasy over draken, prinsen, koninginnen en soldaten. 

Furyborn van Claire Legrand is het eerste deel in een trilogie over twee koninginnen uit een profetie. De één is de koningin van licht, de ander de koningin van bloed. Maar, wie is wie?

Forest of souls van Lori M. Lee is het eerste deel in de Shamanbornserie. Een donker woud met duistere krachten dreigt de wereld over te nemen. Een meisje met nieuw gevonden krachten probeert dit te voorkomen. 

Fable van Adrienne Young gaat over een jong meisje dat alleen moet overleven op een eiland omdat haar vader haar daar achtergelaten heeft. Dan vindt ze een schip en gaat op zoek naar haar vader. 

Fire with fire van Destiny Soria is een verhaal over zussen die door omstandigheden aan twee kanten van een strijd komen te staan. En....er zijn draken. 



Reacties op: We lezen boeken met een F

Meer informatie