Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wednesday's Five #4 - Vijf boeken in een ander universum

op 08 juni 2016 door

Vandaag is het weer woensdag. We zijn weer halverwege de week en dat betekent weer een nieuwe top 5! Deze keer gaat de top 5 over boeken die zich in een ander universum/tijdperk afspelen dan onze.

Geschreven door: Iris

Iedereen kent dit soort boeken wel. The Hunger Games, Divergent etc. Ze zijn razend bekend voor het YA-genre. Het zijn dit soort boeken die het YA-genre bekend hebben gemaakt en ook ik ben hierdoor met het YA-genre in aanraking gekomen.  Vandaag geef ik mijn top 5 van deze boeken.

1. Hof van doorns en rozen

8e7a6e304b95b1d00ddfde3447233a9c.jpgHof van doorns en rozen speelt zich af in een wereld waarin de elfiden een grote bedreiging vormen voor de kleine hoeveelheid stervelingen die nog over zijn. De stervelingen hebben nog maar een klein deel waar ze wonen. Hun deel wordt gescheiden van het land van de elfide door een dikke muur. Dit boek speelt zich duidelijk in een ander universum dan de onze af en het is echt heel interessant om meer details over dit universum te lezen.

2. Legend

f4168894cb1ced60f25749ef2e340a65.jpgLegend speelt zich iets meer dan duizend jaar later af dan het jaar waar we nu in zitten. Het speelt zich af in Amerika. Door een overstroming is Amerika in twee delen verdeeld. De koloniën en de republiek. Day en June wonen in de republiek. De republiek is heel streng georganiseerd en iedereen moet luisteren naar wat de Elector zegt. Je kan zeggen dat het een soort van dictatuur is. De koloniën zijn daarentegen wat losser georganiseerd. De twee delen zijn al jaren in oorlog met elkaar. Dit universum vind ik heel interessant, omdat de klimaatveranderingen erin zijn verwerkt. Dit laat je nadenken of dit misschien echt zou kunnen gebeuren over duizend jaar.

3. De Hongerspelen

d1b25acbcf1655eef4dd0baf17a9fea0.jpgIedereen heeft vast wel van dit boek gehoord. De Hongerspelen speelt zich in de toekomst af. De Verenigde Staten zijn verdeelt in twaalf districten. Het Capitool heeft alle macht van deze districten in handen en beslist wat er gaat gebeuren. President Snow heeft alle macht. Om het volk in bedwang te houden en om ervoor te zorgen dat er niet weer een burgeroorlog uitbreekt, wordt er elk jaar een hongerspelen georganiseerd waaraan kinderen mee moeten doen om de bevolking in bedwang te houden. Het Capitool wordt hiermee entertaint en de bevolking wordt hiermee onderdrukt. De auteur heeft deze wereld heel goed uitgewerkt en dat vind ik heel knap om naast het bedenken van deze wereld ook nog een goed verhaal te bedenken.

4. De Selectie

bd111e89802058c4bb5dd23de610b743.jpgDe selectie speelt zich af in Illea, wat vroeger Noord-Amerika was. De bevolking is ingedeeld in kasten. kast 1 is de hoogste kaste, daarin zit bijvoorbeeld de koning. De laagste kaste is kaste 8 hieronder vallen de lichamelijk zieke mensen en daklozen. De kaste bepaald je leven en je beroep. Eens in de zoveel jaar als er een prins is die oud genoeg is te trouwen, wordt er een selectie georganiseerd. Uit elke provincie wordt één meisje gekozen die naar het paleis mag om te proberen het hart van de prins te winnen. Tijdens de eerste drie boeken wordt Illea geteisterd door rebellen die het land en het paleis aanvallen. Door deze aanvallen wordt het verhaal snel een stuk spannender. Het systeem van de kasten vind ik ook heel interessant.

5. Divergent

411fe05774badbcadbc228ad0d8712ed.jpgNog zo'n bekende trilogie die bijna iedereen kent. Zelf vind ik hem iets minder interessant dan De Hongerspelen. Divergent speelt zich af in Chicago in de toekomst. De bevolking is ingedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, onverschrokkenheid, vriendschap en eruditie. Je wordt geboren in één van deze facties en op je zestiende doe je een test en mag je zelf beslissen in welke factie je wilt wonen. De facties op zich zijn zeer geslote gemeenschappen. Ze hebben hun eigen kleuren en kledingstijl, hun eigen beroepen en taken en ga zo maar door. Als je uit je factie wordt gegooid of wegloopt wordt je factieloos en wil niemand meer met je praten. Dan heb je ook nog degenen die divergents worden genoemd. Zij behoren bij twee of meer facties. Ze leven in het geheim in facties, want niemand mag weten dat ze divergent zijn.

Dat was alweer de wednesday top 5 voor deze week. Ik hoop dat jullie het leuk vonden!



Reacties op: Wednesday's Five #4 - Vijf boeken in een ander universum

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (1988) is de wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie. ...

Marie Lu

Marie Lu

Marie Lu (1984) is een Amerikaanse schrijfster met Chinese roots. Haar Legend-tr...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...