Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wednesday's Five #3 - Vijf boeken met LGBT personages

op 01 juni 2016 door

Vandaag hebben we natuurlijk een nieuwe Wednesday's Five! Iedere woensdag staat er een nieuw artikel online met een top 5 over verschillende onderwerpen. Mijn Wednesday's Five gaat over vijf boeken met LGBT personages (LGBT betekent Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender)
Geschreven door: Tink

In de loop van der jaren is er veel veranderd in de wereld van de LGBT. Nederland erkende zelf in 2001 het homehuwelijk. Zo is vorig jaar, 2015, besloten dat in de Verenigde Staten het homohuwelijk in elke staat mogelijk moet worden. Ook in 2015 kregen we te maken met reality ster Bruce Jenner die nu door het leven gaat als Caitlyn Jenner. In 2016 stuurde Nederland de bisexuele Douwe Bob naar het Songfestival.  De LGBT groep krijgt steeds meer aanhang en rechten. Ook de boeken wereld speelt een rol voor de LGBT groep. De laatste jaren zijn er steeds meer boeken uitgekomen met LGBT personages. Hier zijn 5 boeken met LGBT personages:

1. Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld
433ae0b623a77c33d2f78484e0fe4654.jpg
Simon is echt een leuk personages om over te lezen. Hij is nog niet uit de kast gekomen voor vrienden en familie. De enige die weet dat hij op mannen valt is Blue. De jongen op wie hij smoor verliefd is. Alleen niet wetend wie deze mysterieuze jongen is...
Dit boek laat zien over hoe het is om door het leven te gaan met zo'n geheim en wat er kan gebeuren als het uit komt. Het laat je zien dat als je echte vrienden hebt dat ze je niet zullen verlaten!

2. Altijd Anders
892f5c8e0911502aede46fc3cc99eaca.jpg
Joop is echt zo'n meisje dat nog veel moet ontdekken over zichzelf. Ze is verliefd, maar ze is er zelf nog niet helemaal uit wie of wat ze is. Ze had al eerder een crush op haar halfzus Emma, maar dit is anders. Joop experimenteert vooral en ontdekt haar sexualiteit. 
Daarbij is de situatie waarin zij leeft ook heel bijzonder. Haar moeder is lesbisch en haar vader is homo. Niet een allerdaagse familie, maar ze geven net zoveel liefde als een 'normale' familie. 


 3. Will Grayson, Will Grayson
451303c8c93c671d5f74bccb0ed887ca.jpg
De gayste jongen ter wereld is bevriend met Will Grayson. 2 verhalen die samen komen. 1 perspectief van de Will Grayson die op vrouwen valt en bevriend is met deze gayste jongen. Het andere perspectief is voor de andere Will Grayson. Een jongen met vele problemen waarvan één is dat hij op mannen valt. Als Will en Will elkaar ontmoeten veranderd iets. Want Wills gayste vriend wil wel een hapje van andere Will proevenn. 

  4. Joël
87e9fe6c08394fcd3b138a9754a154e8.jpg
 
In Joël draait het om een transgender en een lesbies meisje. Hoe het is om geboren te worden in een streng gelovig gezin. En dan transgender te zijn. Hoe Joël moet vechten om te overleven om te zijn wie ze wil worden.
En dan ook nog verliefd worden op een van je beste vrienden is ook niet niks. Maar soms overwint liefde niet alles.


 5. De belevenissen van een muurbloem
 0758521c39f9157f2b97f98b1a22d200.png

We lezen dit keer niet in een perspectief van een jongen die op mannen valt. Dit keer is het een vriend. Maar in de tijd van dit boek was het leven heel anders als je anders geaard was. Ze waren nog niet zo geaccepteerd als nu. We kijken mee op de zijlijn naar hoe het is om in die tijd homo te zijn.




Meer weten over LGBT? Klink dan hier
Ik hoop dat jullie genoten hebben van de 3de Wednesday's Five!



Reacties op: Wednesday's Five #3 - Vijf boeken met LGBT personages

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Ingrid Kluvers

Ingrid Kluvers

Ingrid Kluvers was bijna zes jaar hoofdredacteur van het weekblad Tina. Ze ...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

David Levithan

David Levithan

David Levithan is een Amerikaanse schrijver en redacteur. Zijn debuut maakte hij...

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Stephen Chbosky

Stephen Chbosky

Stephen Chbosky is auteur, regisseur en scriptschrijver. In 1999 debuteerde hij ...