Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: H

op 19 februari 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter H aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Hallo, tot ziens en alles daartussen - Jennifer E. Smith

Clare maakt áltijd lijstjes. En vanavond komt het erop aan: de laatste avond met Aidan voordat ze op kamers gaan, ver weg van elkaar. De grote vraag is: kunnen ze er maar beter een punt achter zetten, of kiezen ze voor een lange-afstandsrelatie? Om dat uit te vogelen heeft Clare een lijstje gemaakt die hen langs alle bijzondere plekken moet brengen van hun tijd samen. Wordt het een tot ziens voor altijd of alleen voor nu?

Tinke: Een probleem dat we allemaal wel eens hebben gezien of meegemaakt. Pijnlijk, maar lief hoe het verhaal zich afspeelt. 

Harry Potter serie - J.K. Rowling

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harrys hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Tinke: Het is overduidelijk dat veel van onze leden gek zijn op Harry Potter. Het zijn ook briljante boeken die gelezen moeten worden. Heerlijk hoe lang je je met de hele serie kan vermaken. Niet alleen de boeken zijn leuk, maar de films zijn ook great. 

Hongerspelen - Suzanne Collins

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot... Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena.

Tinke: De Hongerspelen is een van de boeken waarvan ik ooit heb gezegd die wil ik niet lezen. Het boek was toen pas net uitgekomen en niet zo gehypt als nu. Ik ben blij dat ik het boek toch heb gelezen. Het boek had de spanning en liefde die we in de tijd dat ik het las nodig hadden. Het was vernieuwend en we want more. Heerlijk om te lezen. 

The Hate u give - Angie Thomas

Starr Carter is zestien jaar oud als haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Elke: Dit verhaal lazen we voor een Hot or Not... nou het was wel duidelijk tot welke categorie deze behoorde. Een overduidelijke HOT. Het is zo'n sterk verhaal over gelijkheid, vechten voor waar je in geloofd, en het verliezen van de mensen van wie je houdt. Het idee van Black-lives-matter vertelt door de ogen van een meisje dat er midden in zit, door de dood van haar beste vriend. Zo bijzonder, hartverscheurend en sterk geschreven. 

Hate list - Jennifer Brown

De lijst was eigenlijk haar idee. Maar Valerie kan haar ogen niet geloven als haar vriend Nick op een dag om zich heen schiet in de aula en doelbewust richt op de schoolgenoten op de lijst, de hate list. Ze probeert hem nog tegen te houden, maar het is al te laat. Valerie komt in een nachtmerrie terecht. Hoe zorgt ze ervoor dat haar onschuld bewezen wordt? Mag ze nog van Nick houden, nu hij anderen van het leven heeft beroofd? En wie zijn haar echte vrienden eigenlijk?

De Heerschappij van de Maskers - Sabaa Tahir (Vuur en As)

Het eerste deel van de Vuur en As serie, waarin het verhaal vanuit zowel Elias (een jongen in opleiding tot masker) en Laia (een meisje dat haar familie is kwijtgeraakt door de maskers) wordt verteld. Ze zijn geboren in aparte werelden en voorbestemd om samen de wereld te bevrijden van het Imperium, maar of dat hen lukt...

Merel: Een absolute must-read voor fantasy en YA fans! Enorm van genoten. 

Hush Hush - Becca Fitzpatrick

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Hof van doorns en rozen-serie - Sarah J. Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Elke: Oké, ik vond dit boek echt geweldig. Maar het tweede boek is nóg beter. De wereldopbouw is héél erg tof, de personages zijn levendig, hebben diepgang en zijn prachtig geschreven... Alles aan dit boek vond ik geweldig. Ik vond Fae-boeken meestal niet zo heel erg leuk, maar de Hof van Doorns en Rozen-serie is zó sterk, levendig, hartverscheurend en spannend. Ik kon écht niet stoppen met lezen. 



Reacties op: YA-alfabet: H

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer E. Smith

Jennifer E. Smith

Jennifer E. Smith is een Amerikaanse schrijfster van young adult-verhalen. Ze st...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

Jennifer Brown

Jennifer Brown

Jennifer Brown is een Amerikaanse schrijfster van young adult-romans over heftig...

Angie Thomas

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren ...

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...