Advertentie

Hebban vandaag

Community /

3000 lezers doen mee aan de Hebban Reading Challenge

door Debbie (Hebban Crew) 5 reacties
Wow! De Hebban Reading Challenge is de grens van 3000 deelnemers gepasseerd. Nog elke dag stappen mensen aan boord van dit leesavontuur om geïnspireerd te raken en te inspireren. Ruim 130.000 boeken boeken zouden in 2016 gelezen kunnen worden, als iedereen zijn eigen doel haalt. Wat goed!

Het meest gelezen boek in de Challenge is Lieveling van Kim van Kooten. Het meest voorgenomen boek door Challengers is nog steeds Het meisje in de trein van Paula Hawkins, de thrillerhype.


7Days Reading Challenge

Begin februari introduceerde we op Hebban een nieuwe Reading Challenge in samenwerking met jongerenkrant 7Days: de 7Days Reading Challenge. Het bijzondere aan deze challenge is dat de redactie van Hebban dit jaar twaalf YA-boeken selecteert die je voor deze challenge moet lezen. Het januari-boek is Anna van Niccolò Ammaniti. Zojuist werd ook de februari-titel bekend gemaakt: NODIG van Joelle Charbonneau. We verloten er 25 onder de deelnemers. Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor deze challenge. De inschrijving voor NODIG is vandaag geopend. 

Raak je nu in paniek omdat je de grote Challenge al doet en ook graag aan deze mee zou willen doen? Don't worry! Dat kan gewoon. Hoe? Dat lees je hier.


Buzz

Er staan drie vrij onbekende titels vrij hoog in zowel de voorgenomen boekenlijst als de gelezen boekenlijst voor Challengers en dat zijn de drie Buzzboeken die we hebben gehad:

  • Jussi Valtonen - Ze weten niet wat ze doen
  • Trudi Rijks - De weg van het water
  • Merijn de Boer - 't Jagthuys


Nieuwe Buzzboeken staan in de planning, dus hou Hebban in de gaten.


Jokers

Vorige week lanceerden we ter ere van de Poëzieweek de dichterlijke joker, een genre dat niet iedereen uit zichzelf zal oppakken. Maar, indien goed gekozen, kan iedereen poëzie waarderen. En daar is de Challenge natuurlijk ook goed voor: nieuwe genres, auteurs en boeken ontdekken, dankzij je collega-Challengers en de suggesties die Hebban per categorie geeft. Heb je een geweldige poëzietip voor deze joker? Plaats hem dan onder het bericht, misschien inspireer je er andere lezers mee. Licht je advies wel even toe.

We zijn een maandje langer doorgegaan met de Jokers dan gepland, maar na februari gaan we er van uit dat iedereen genoeg jokers tot zijn beschikking heeft om in te zetten.


Blogs

Er worden buitengewoon veel blogs over de Challenge geschreven. En ook nog eens erg leuke. We hebben in de Challenge een paar blogideeen opgenomen, zoals een blog voor het bijhouden van titels per categorie en een blog waarin je je Engelse titels eventueel kunt bijhouden. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt, maar Challengers bloggen duidelijk ook graag over hun voortgang, keuzes, moeilijkheden, hindernissen en oplossingen. Een van mijn favoriete stukjes Hebban die ik elke avond bekijk zijn de nieuwste lezerblogs.


Leesclubs

De leesclubs op Hebban zijn vanaf deze week in een nieuwe stijl gegoten. Elke leesclubtitel heeft met een eigen Page meer zichtbaarheid, veel meer ruimte en is veel makkelijker te vinden. Leesclubs zijn populair op Hebban en dat is niet alleen omdat we samen met de uitgeverij vijftien exemplaren van het boek weggeven. Het is ook omdat het gewoon superleuk is om inhoudelijk een boek te bespreken. Dat gaat wat verder dan 'het was een leuk boek en ik heb ervan genoten'. Wat leerde je ervan, wat deed de auteur zo goed (of niet)? In het menu bovenin Hebban vind je onder het kopje 'Leesclubs' al een aantal leesclubs nieuwe stijl, waarvan nog drie inschrijvingen geopend zijn!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 3000 lezers doen mee aan de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd

Hebban Spots

7Days Reading Challenge

147 volgers

12 boeken, 12 maanden, 1 uitdaging. Boekensite Hebban.nl en jongerenkrant 7Days organiseren een speciale Reading Challenge voor Young Adults. Elke maand selecteert de redactie van Hebban een...

Gesponsorde boeken