Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Nog enkele kaarten beschikbaar: 9 juni 2022 Avond van het Spannende Boek

door Hebban Crew 17 reacties
Lezerscommunity Hebban.nl, Bibliotheek Utrecht en Stichting Gouden Strop slaan de handen ineen voor de Avond van het Spannende Boek op donderdag 9 juni 2022. Gedurende het gevarieerde programma worden vier thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Schaduwprijs, de Zilveren én Gouden Strop. Kaarten zijn nu verkrijgbaar.

Bibliotheek Utrecht aan de Neude staat op de avond van 9 juni helemaal in het teken van spannende boeken. Door het hele gebouw zijn er activiteiten, zoals interviews met thrillerauteurs, een filmprogramma, aandacht voor true crime, een moordquiz en de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen, waaronder de Zilveren Strop schrijfwedstrijd en de Hebban Thrillerprijs. Deelnemers van de Zilveren Strop krijgen 50% korting op hun kaartje en speciale toegang tot de uitreiking in de Theaterzaal.

Programma

Bekende Nederlandse thrillerschrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw, Marion van de Coolwijk, Loes den Hollander, Charles den Tex, Peter Römer, Tomas Ross en Willem Asman beklimmen het podium in de hal van de Bibliotheek. In de Collegezaal worden Jens Vern, Jeroen Windmeijer, Bas Haan en Dana Smit geïnterviewd. Ook kun je speeddaten met uitgeverij Crime Compagnie en kun je de luisterversies van de vijf beste verhalen van de Zilveren Strop 2021 besluisteren (geproduceerd door Saga Egmont).

In de Filmzaal vertoont Filmmagazine Schokkend Nieuws een spannende filmselectie van sciencefiction, horror en misdaad.

Bureau Dupin vertelt over hun bijzondere manier om cold cases te onderzoeken en Crimineel Utrecht presenteert de duistere kant van de stad. Het Moordwijven-collectief - thrillerauteurs Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron - daagt iedereen uit voor een thrillerquiz. Boekhandel Broese is aanwezig met een boekenstand waar natuurlijk de winnende thrillers van de Nederlandse Thrillerprijzen te koop zullen zijn.

Het complete programma (met link naar het blokkenschema én de kaartverkoop) vind je op de website van de Bibliotheek Utrecht.

Prijsuitreikingen

De prijsuitreiking is in twee fasen opgedeeld: eerst is er de uitreiking van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd (19.00 tot 19.45 uur). Daarna wordt de winnaar nog eens gehuldigd tijdens de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen (20.30 tot 21.30 uur): de Hebban Thrillerprijs, de Schaduwprijs en de Gouden Strop. De shortlist van de Gouden Strop wordt aanstaande dinsdag bekendgemaakt.

Bij de prijsuitreikingen in het Theater is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Het is mogelijk de uitreiking via een livestream vanuit de Grote hal te volgen. Tijdens de uitreikingen loopt het programma door het hele gebouw gewoon verder, dus er is altijd voor iedereen wat interessants te beleven.

Kaarten

Kaarten voor de Avond van het Spannende Boek zijn te bestellen bij Bibliotheek Utrecht en kosten 15 euro. Leden van de bieb en deelnemers aan de Zilveren Strop krijgen korting en betalen slechts 7,50 euro. Voor alle bezoekers is er bij vertrek een goodiebag beschikbaar.

Een niet te missen evenement voor thrillerliefhebbers!

Thrillertiendaagse

De Avond van het Spannende Boek is de aftrap voor de Hebban Thrillertiendaagse! Vanaf 10 juni staat Hebban tien dagen in het teken van thrillers en andere spannende boeken. Ook de Bibliotheek Utrecht focust tien dagen lang op thrillers.Over de auteur

Hebban Crew

2541 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nog enkele kaarten beschikbaar: 9 juni 2022 Avond van het Spannende Boek