Hebban vandaag

Lezen /

Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Waddenwolf'

door Hebban Crew 7 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2020 met onze Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag vind je een leesfragment achter het geopende deurtje. Gaat dit het boek worden dat jij tijdens het keuzemoment zult downloaden? Lees een sneak preview van 'Waddenwolf' van Corine Nijenhuis.

Waddenwolf van Corine Nijenhuis

In de ijskoude winter van 1866, op een verlaten havezate in het achterland, schrijft jonkheer Pieter Jan Willem Teding van Berkhout een plan dat de toekomst van Nederland voorgoed veranderen zal. Door de bouw van een dam tussen Ameland en het Friese vasteland zal de Waddenzee transformeren tot Waddenpolder.

Maar alles loopt anders. Op het geïsoleerde eiland wordt de bleke aristocraat een werker met slib onder de nagels die vecht tegen de Staat en de waterwolf. Intussen morren de gelovigen omdat de dam de duivel op het eiland brengt. Als de huishoudster van de pastoor een Mariaverschijning beleeft, rijst de vraag of haar noodlottige voorspelling zal uitkomen.

Een verhaal over het grootste, mislukte Nederlandse waterbouwkundige project in de 19de eeuw.

Aangeboden door Uitgeverij Brandt

Lees een sneak preview

Corine Nijenhuis werkte na de Rietveldacademie als zelfstandig ruimtelijk vormgever. Daarna volgde zij de avondopleiding aan de Schrijversvakschool Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde. In 2011 debuteerde ze met Luchtcowboy, waarover Jan Brokken schreef: ‘Dit is wat non-fictie zijn moet: een duik in een onbekende wereld.’ Hierop volgden de boeken Een vrouw van staal en Waddenwolf.

'Een aangrijpende vertelling over water, wilskracht en wanhoop. Ook zonder laarzen te lezen.' – Adriaan van Dis

De Hebban Adventskalender

De Hebban Adventskalender zit dit jaar bomvol exclusieve korte verhalen, Hebban epubs, kortingen en speciale Hebban downloads om je leesleven nog leuker te maken. Elke zondag kun je bovendien een keuze maken uit de boeken die de week ervoor zijn uitgelicht. Lees hier hoe het precies werkt.

Een Hebban-account is nodig om gebruik te kunnen maken van de Hebban Adventskalender. Heb je geen account, registreer je dan vandaag nog.

Deel het plezier

Laat je weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina?
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender

Kies jouw boek van 2020
Schrijf je in voor de Reading Challenge 2021
Heb jij al een verlanglijstje gemaakt?


Over de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Waddenwolf'

 

Gerelateerd

Over

Corine Nijenhuis

Corine Nijenhuis

Corine Nijenhuis (1965) werkte na de Rietveldacademie als zelfstandig ruimtelijk...


Gesponsorde boeken