Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | ‘Een boek waarin mensen omgaan met strubbelingen’

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Tinie: 'Ik hou van boeken die te maken hebben met familiebanden; die verhalen over hoe mensen omgaan met strubbelingen. Liefst met een goed einde en hier bedoel ik niet mee "ze leefden nog lang en gelukkig", want ik hou niet van romantische boeken. Ook geen spirituele boeken. Er mag wel een beetje magie in voor komen. Het mag ook een boek zijn met een open einde.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Marieke

Hebban specialisten


'Wat leuk dat je een boekentip hebt aangevraagd. Ik heb onlangs een paar boeken gelezen die volgens mij wel aansluiten bij je wensen.

Het gewicht van een piano van Chris Cander gaat over een jonge vrouw die geen familie meer heeft, maar wel een piano als erfstuk. Die piano heeft een heel levensverhaal, hoe die is gemaakt en hoe die in Rusland bij een jonge vrouw terechtkwam, op reis ging en uiteindelijk dus bij Clara terechtkomt. Het is een bijzondere roman, echt anders dan het gemiddelde verhaal.

Een tweede boek dat ik las is Dochters van de Samba, over twee jonge vrouwen in Brazilië die hun leven willen ontvluchten door zingen en muziek te maken. De ene een rijke erfgename, de andere een onwettige dochter van de kokkin en zonder toekomst. Het is een melancholisch verhaal, maar door de muziek en de plaatsen waar het zich afspeelt wel heel erg mooi.

Je wilt geen romantische boeken en toch geef ik nog een laatste tip die daar wel onder valt. Het is van de schrijver Nicholas Sparks. Hij schrijft liefdesverhalen, maar wel met een flinke dosis drama. Hij heeft inmiddels een hoop boeken geschreven die vaak ook tegelijkertijd zijn verfilmd (The Notebook en Message in a Bottle). Mijn tip is een boek dat wat minder bekend is: Leven voor de liefde en ik tip het vanwege het vleugje magie dat een brievenbus op een strand met zich meedraagt.'

 

Wat zegt Tinie?

'Dankjewel Marieke voor deze geweldige tip; ik speel heel mijn leven al piano, dus deze tip is extra goed. Zodra ik mijn boek uitheb, ga ik deze lezen. Ik ben heel erg benieuwd.'

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | ‘Een boek waarin mensen omgaan met strubbelingen’

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken