Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Een verhaal waarin ook historie is verweven'

door Hebban Crew 4 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Coos: 'Ik lees graag boeken met een verhaal waarin ook historie is verweven. You van Michener, Ludlum, Ken Follet, James Clavell. Als tussendoortje is De zeven zussen ook lekker weglezen.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Henny

De lezers


'Je houdt van boeken met een historische inslag. Ik heb eens door je gelezen boeken gebladerd en gezien dat onze smaak gedeeltelijk overeenkomt. Mijn eerste ingevingen heb je dan ook al gelezen.
Ik zou je de schrijver David Hewson willen tippen. Hij schrijft spannende historische thrillers zoals bijvoorbeeld De Romeinse lusthof die ik pas gelezen heb. Ook de boeken van Maria Fiorato zijn het waard om gelezen te worden. Een voorbeeld is Het raadsel van Botticelli. De Nederlandse Jeroen Windmeijer heeft ook een paar mooie historische thrillers geschreven. Het Pilgrim Fathers-complot is wel een mooie.

Een prachtig geschreven boek met een historisch verhaal is;
De bekeerlinge van Stefan HertmansDit boek speelt zich af in de Middeleeuwen. Het gaat over een katholiek meisje en een joodse jongen die samen, helemaal verliefd, naar het zuiden van Frankrijk reizen, op de vlucht voor hun boze ouders. Als ze daar aankomen, komen ze in aanraking met een horde mensen die meedoen aan een kruistocht. Toen ik het boek dichtsloeg, kreeg ik meteen de behoefte om nog wat meer over die kruistochten te gaan lezen. Het boek leest lekker weg en omdat de schrijver, in enkele hoofdstukken, de hoofdpersonen achterna reist in het heden, voelt het ook nog een beetje als een mooi reisboek. Een echte aanrader wat mij betreft!'

 

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Een verhaal waarin ook historie is verweven'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken