Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Ik lees graag hervertellingen van sprookjes'

door Hebban Crew 3 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Cupcakeje: 'Ik hou van retellings van sprookjes, van fantasy, van Alice in Wonderland en laatst heb ik het boek The Train To Impossible Places gelezen voor een challenge. Heel eerlijk had ik die zelf niet uitgekozen want hij leek mij te kinderachtig, maar ik heb enorm van het boek genoten! De drie titels die ik heb gekozen zijn de laatst gelezen boeken die mij echt zijn bijgebleven.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Kimberly

Hulplijn: Hebban Specialisten


Hoi,

Wat leuk dat je de tipper hebt gebruikt om een nieuw boek te ontdekken. Ik hoop dat ik je hierbij kan helpen! Als eerste tip heb ik Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer. Dit is een retelling van Belle en het Beest op een originele manier. Rhen is een prins die leeft in een andere wereld. Hij laat zijn officier Grey overstappen naar 'onze wereld' om vrouwen te vinden die verliefd op hem kunnen worden en zo de vloek verbreken. Harper is alleen niet gepland en zet hun wereld compleet op zijn kop. Het verhaal is mooi bedacht en de personages zijn zo echt en zo herkenbaar dat je wel van ze moet houden.

Als tweede tip heb ik Hazelwoud van Melissa Albert. Dit is tot op zekere hoogte een retelling vvan Alice in Wonderland, maar de overeenkomsten zijn heel minimaal. Dit boek heeft nogal verschillende beoordelingen. Het is echt een 'love it or hate it'-boek. En ik vond het echt geweldig. Het is een beetje duister en raar, wat Alice in principe eigeniljk ook gewoon is. En voor mij was het echt heel vernieuwend.

Tot slot kan ik je ook nog de 'Grisha'-serie van Leigh Bardugo aanraden, beginnend bij Schim en Schaduw. Dit is gewoon een bijzonder mooie fantasyserie. De wereldomschrijvingen, de vorm van magie en de personages zijn zo origineel en herkenbaar beschreven dat je gewoon niet meer wilt stoppen met lezen.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en ben dan ook heel benieuwd of en wat je er van vond. Laat je het me hieronder weten?

Veel leesplezier!

Wat zegt Cupcakeje?

'Wat een leuke tips, Alice is een van mijn lievelingssprookjes. Eigenlijk klinken al deze boeken helemaal in mijn straatje. Ik ga ze allemaal toevoegen op mijn 'Wil ik lezen'-plankje. En ik vond nog wel meer boeken op jouw profiel waarvan ik dacht "hé, die zijn leuk!" Enorm bedankt voor de tips!'

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Ik lees graag hervertellingen van sprookjes'

 

Gerelateerd

Over

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer was eerst werkzaam in de financiële sector voordat ze fulltime ...


Gesponsorde boeken