Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Boekenvideo: Young Adult Boeken voor Volwassenen

door Natasza Tardio 2 reacties
Dat het Young Adult genre veel wordt gelezen door volwassen moge bekend zijn. Dit geldt omgekeerd ook, jongeren lezen graag boeken die eigenlijk geschreven zijn voor een ouder publiek. Joany de Vries, werkzaam voor Hebban blogs, maakte een videoblog over dit fenomeen en vertelt op haar eigen manier welke Young Adult boeken niet alleen geschikt zijn voor jongeren, maar ook voor de volwassen lezer.

Bij Hebban Young Adult proberen we zo uitgebreid, maar ook zo gevarieerd mogelijk het Young Adult genre onder de aandacht te brengen. Dit doen we door middel van interviews, blogs, nieuwsberichten, boekenlijsten, boekenfilms, giveaways, recensies, maar ook video's gemaakt door jongeren of gemaakt voor jongeren. Zoals onder andere de BoekNaarRap video's (Stille Getuige, Moordvrienden), die wij al eerder op onze portal hebben geplaatst en ook binnenkort weer te verwachten zijn.

Het fenomeen boekenvideo's zullen we dan ook regelmatig belichten op onze portal. Denk aan videoblogs, videorecensies, boekentrailers, et cetera.

De boekvideo van vandaag is gemaakt door Joany de Vries. In een interessante videoboekenblog gaat ze in op Young Adult boeken die niet alleen voor jongeren geschikt zijn, maar ook voor volwassenen. 

Joany: 'Ik heb zelf een beetje een broertje dood aan het label young adult, omdat dat insinueert dat ik eigenlijk al te oud ben voor de boeken waar ik het meest van hou.' En ze heeft gelijk. Young Adult boeken zijn niet alleen geschikt voor jongeren, ook lezers die buiten de doelgroep vallen lezen graag en vaak boeken uit dit genre.

Joany begrijpt het probleem echter wel, dus speciaal voor alle volwassenen, maar natuurlijk ook jongeren, die graag een Young Adult boek lezen, hier een mooi lijstje met zeven boeken die absoluut niet gemist mogen worden. Boeken aan welke het Young Adult label absoluut geen recht doet, aangezien ze geschikt zijn voor alle leeftijden. Joany bespreekt twee Engelstalige en vijf Nederlandstalige boeken

Young Adult Boeken voor Volwassenen

Laat het ons weten als je zelf een leuke boekenvideo hebt gemaakt of gezien, wellicht zie je deze dan binnenkort terug op de Hebban Young Adult Portal. En laat een reactie achter onder deze blog als je één van de boeken hebt gelezen of ook een boek wil aanraden. Hebban Young Adult hoort graag van je!Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Boekenvideo: Young Adult Boeken voor Volwassenen

 

Gerelateerd

Over

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebras...

Marcus Sedgwick

Marcus Sedgwick

Marcus Sedgwick is een Britse schrijver, illustrator en muzikant. Zijn debuutrom...

Julie Berry

Julie Berry

Julie Berry is een Amerikaanse auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze schreef de ...

Ernest Cline

Ernest Cline

Ernest Cline (1972) groeide op in Ohio, VS. Hij verwierf enige bekendheid als wo...

Cristin Terrill

Cristin Terrill

Cristin Terrill werd geboren in Engeland. Ze heeft een bachelor in theaterw...

Gesponsorde boeken