Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een boek van een schrijver van het Boekenweekgeschenk

door Hebban Crew 90 reacties
Doe je mee aan de Hebban Reading Challenge, dan vind je extra inspiratie in de checklist met 52 verrassende categorieën. Daarmee dagen we je uit een rijkere lezer te worden door van nieuwe genres te proeven en onbekende auteurs te proberen. Elke week tippen we bij een van de categorieën onze redactionele keuzes én roepen we lezers op hun eigen favorieten te tippen voor de Top 10 van volgende week.

Een boek van een schrijver van het Boekenweekgeschenk

Voor deze categorie heb je enorm veel keuze, want je hoeft niet per se het boekenweekgeschenk te lezen, al is dat natuurlijk wel lekker dun. Je leest een boek van een auteur die ooit het boekenweekgeschenk schreef. Een lijst vind je hier.

In 2023 heeft elke Hebban Reading Challenge checklistcategorie een inspiratie-artikel, waar je het hele jaar terecht kunt. Daarin vind je vier boekentips, uitleg over de Hebban Reading Challenge en de checklistcategorieën én hoe je zowel leestips kunt geven als ontvangen op Hebban. Om de checklist te kunnen afvinken schrijf je je in voor de Reading Challenge, maar het geven van tips en het lezen van de artikelen kan altijd.

Naast de inspiratie-artikelen die het hele jaar beschikbaar zijn, wordt elke week één categorie uitgelicht in twee redactionele artikelen op Hebban. Elke vrijdag geven we aandacht aan een categorie en bieden daarbij vier redactionele tips met recente boeken. Daarnaast nodigen we je uit je eigen leestip bij die categorie te delen. Op woensdagen publiceren we een uit de geplaatste leestips samengestelde Lezers Top 10.

Naar het inspiratie-artikel

Tips van de Hebban Crew

Ik ben er niet

Lize Spit
Boekenweekgeschenk 2023: De eerlijke vinder

De Brusselse Leo is tien jaar samen met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Langzaam valt Leo's minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.

Wat je zoekt, zoekt jou

Kader Abdolah
Boekenweekgeschenk 2011: De kraai

In dit drieluik heeft Kader Abdolah een novelle over het leven van Rumi verwerkt en zo'n negentig gedichten en vijftig verhalen vertaald. Rumi was een dertiende-eeuwse mysticus en een van de grootste dichters uit de Perzische literatuur. Met dit werk deelt Abdolah zijn persoonlijke keuze uit het ontzagwekkende werk van de meester met de westerse lezer. Om even stil te staan bij het leven.

De terugkeer

Esther Gerritsen
Boekenweekgeschenk 2016: Broer

Haar vader stierf toen ze vijf jaar oud was, een zelfverkozen dood waarin Jennie nooit heeft willen geloven. Twintig jaar later spreekt haar oudere broer niet graag over vroeger en ze heeft de hoop opgegeven dat hij dat ooit wel zal doen. Als bij haar moeder beginnende alzheimer wordt geconstateerd, beseft Jennie dat het niet lang duurt voor ook zij geen antwoorden meer kan geven. Ze stapt met haar twijfels naar de politie om het onderzoek naar haar vaders dood te heropenen.

Onkrijgbaarheid

Tim Krabbé
Boekenweekgeschenk 2009: Een tafel vol vlinders

Ze was teruggekomen! Daar stond ze. Haar bovenlichaam was onzichtbaar achter het houten bovendeel van de vestibuledeur, haar voeten waren zichtbaar door het glas van het benedendeel. Hij hoefde maar naar die deur te gaan om haar te hebben. Maar de bel ging niet. Ze belde niet aan. Zij wist ook niet wat ze moest doen. Die voetjes stonden daar al zeker een minuut. Zij deed niets, hij deed niets. Hij martelde haar. Die voetjes martelden hem. Wat te doen?

Liever een kinderboek?

Boekenweek 2023

Boekenweek 2023 vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart. Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekessay ligt voor € 5 in de winkel.

MEER BOEKENWEEK »

Tip een boek voor de Lezers Top 10 en maak wekelijks kans op een Boekenbon

Elke vrijdag vind je op Hebban vier redactionele boekentips bij een van de 52 Hebban Reading Challenge checklistcategorieën. We roepen jou op om in de reacties onder dit artikel jouw eigen leestip bij deze categorie te delen. Daarbij geef je natuurlijk een enthousiaste motivatie, zodat andere lezers weten waarom ze dit boek echt niet mogen missen. Wordt jouw boek gekozen voor de Top 10 én heb je het leukste antwoord op die belangrijke 'waarom'-vraag? Dan maak jij deze week kans op een Boekenbon van € 30.

Weet je nog meer titels of wil je een heel rijtje titels opsommen zonder toelichting? Dan kun je het hele jaar door terecht op het Hebban Reading Challenge-kanaal bij de inspiratie-artikelen.Over de auteur

Hebban Crew

2447 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een boek van een schrijver van het Boekenweekgeschenk