Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Chris Houtman wint de eerste Hebban Thriller Clubprijs

door Hebban Crew 6 reacties
Chris Houtman wint met zijn thriller ‘Akte van berouw’ de eerste Hebban Thriller Clubprijs 2018. Hij wist de meeste stemmen te bemachtigen tijdens de eerste Hebban-publieksverkiezing, waarin de shortlist volledig door doorgewinterde lezers werd gekozen.

De eerste editie van de Hebban Clubprijzen is succesvol verlopen. Debutant Chris Houtman kwam met 19,32% van de stemmen als winnaar uit de bus in de categorie Thrillers.

Houtman schreef jaren voor theater en televisie, maar maakte in november 2017 zijn thrillerdebuut met Akte van berouw, waarin de lezer kennismaakt met de donkere kant van het Vaticaan. Het schrijven van een boek kwam er nooit van, tot Houtman door ziekte verplicht rust moest nemen. In een interview met Hebban vertelt hij: 

‘Het lastigste aan schrijven vond ik dat er nooit genoeg tijd voor was, maar ook dat ik in mijn eigen hoofd er niet de rust voor kon vinden. Sinds mijn ziekte is dat probleem opgelost. "Ieder nadeel heeft zijn voordeel," zei de Nederlandse filosoof Johan Cruyff ooit. In mijn geval hoop ik dit ook opgaat. Verhaalstof heb ik voorlopig voldoende, daar zal het niet aan liggen.’  

Dat is niet gelogen, want sinds april ligt de tweede thriller van de auteur, Het negende gebod, in de winkel en in oktober verschijnt nummer drie, met de titel Getal van het beest.  

 

Klik hieronder voor de volledige top 5 van de Hebban Thriller Clubprijs 2018

Klik hier voor de volledige uitslag

De Hebban Clubprijzen

Na enkele succesvolle edities van de Hebban Awards gaf de redactie het stokje dit jaar door aan de Hebban Clubs. Zij reiken de Hebban Clubprijzen uit, dé awards van de grootste genreliefhebbers op je favoriete boekensite. Na bekendmaking van de shortlists - samengesteld door de Hebban Clubs en met inbreng van hun volgers - konden lezers tussen 16 juli en 5 augustus 2018 stemmen op hun favoriete boeken uit verschillende genres. In totaal werden meer dan 5000 stemmen uitgebracht op de verschillende shortlists.

De bekendmaking van alle Hebban Clubprijzen kun je verwachten op de volgende data:

  • dinsdag 14 augustus: Hebban Sf & Fantasy Clubprijs 
  • vrijdag 17 augustus: Hebban Feelgood Clubprijs 
  • maandag 20 augustus: Hebban Young Adult Clubprijs 
  • donderdag 23 augustus: Hebban Literatuur Clubprijs 
  • zondag 26 augustus: Hebban Jeugdliteratuur Clubprijs 
  • woensdag 29 augustus: Hebban Readers Clubprijs 


 

Wil jij zelf een vraag stellen aan de auteur? Laat jouw prangende vraag achter onder dit artikel. De antwoorden vind je binnenkort op Hebban!      Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Chris Houtman wint de eerste Hebban Thriller Clubprijs

 

Gerelateerd

Over

Chris Houtman

Chris Houtman

Chris Houtman was na een carriëre in het Amsterdamse Theater De Engelenbak jare...

Gesponsorde boeken