Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Het negende gebod
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 23 4 66 3 35 2 5 1 0
VN:

Het negende gebod

129

Gelezen 140 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 94 Favoriet 5 Recensies 60
Thrillers & Spanning Artikelen 3 Lijsten 1 Spots 13   Topics 0   Leesclub

Over de debuutthriller van Chris Houtman, Akte van berouw,
genomineerd voor De Gouden Strop:

'Een voltreffer. Grote klasse!' - Algemeen Dagblad

Als bij een antiquariaat in Parijs een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere te koop wordt aangeboden, beseft Anthony Mulligan, conservator van het British Museum, dat hij op een historisch unicum is gestuit.

Tegelijkertijd wordt de Nederlandse scenarioschrijfster Esther van Baerle gevraagd voor een internationale speelfilm die de vrouwenhaat binnen de Rooms-Katholieke Kerk aan de kaak wil stellen op basis van ditzelfde Plinius-document. Als Esther voor haar research op bezoek gaat bij haar vroegere professor, expert op het gebied van manuscripten uit de oudheid, treft ze hem aan in zijn werkkamer, badend in het bloed, vermoord.

Ze doet vervolgens een beroep op de geschiedkundige expertise van Anthony Mulligan, die vroeger luitenant in het elite-SAS-corps van het Britse leger blijkt te zijn geweest. Samen worden ze meegezogen in een meedogenloze intrige, waarbij zij de militante en duistere kanten ontdekken van de oerconservatieve katholieke organisatie het Legioen van Christus.

Niet alleen ontdekken zij hoe Maria Magdalena en andere belangrijke vrouwen in de eerste eeuwen van het christendom werden verketterd, maar ook hoe gevaarlijk fake news uit de christelijke oudheid zelfs vandaag nog kan zijn. Worden zij slachtoffer van religieuze fanatici die 'het ware geloof' en de onderdrukking van de vrouw verdedigen?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Aantal pagina’s
397
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
15 mei 2018
Laatste editie
15 mei 2018
ISBN
9789045215686 , 9789045215785 , 9789045214603


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (60)

Keuze van de redactie

Dat zij niet sterven in vergetelheid

door: Angèle van Baalen

Scenarioschrijver, regisseur en televisiemaker Chris Houtman (1955) bekend van spraakmakende programma’s als Finals, Cut!, Taxi en vele andere, is sinds 2016 fulltime schrijver. Hij behaalde met zijn debuutthriller Akte van berouw (2017) meteen al een plaats op de shortlist van de Bookspot Gouden...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het negende gebod

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken