Nieuws /
De 10 culinaire bestsellers van deze week
Bekijk hier welke 10 culinaire boeken de afgelopen week het best verkocht zijn en voeg je favorieten toe aan je boekenplank!
Deze week 3 nieuwe binnenkomers en de terugkeer van de Chickslovefood.
Het kookboek Chickslove food 5 or less is weer leverbaar en keert terug in de top 10 Eten & Drinken. De nieuwe binnenkomers van deze week zijn Jamie's comfort food, het boek waar al reikhalzend naar werd uitgekeken; Meesterlijk brood van Robèrt van Beckhoven, jurylid bij tv-programma Heel Holland Bakt en Natuurlijk lekker bakken over bakken met natuurlijke ingrediënten.
Powerfood en Plenty more hebben stuivertje gewisseld deze week. Power food staat nu op nummer 1 en Plenty more op 2.
Deze week staan er maar liefst 6 kookboeken in de Bestseller 60, de zestig bestverkochte algemene boeken in Nederland. Powerfood is het hoogst genoteerde culinaire boek en heeft zelfs de top 10 gehaald, want het staat op nummer 9. Plenty more staat op 20, op de voet gevolgd door Jamie's comfort food dat op 21 staat. De drie andere culinaire boeken in de Bestseller 60 zijn Meesterlijk brood, op nummer 41, Chickslovefood 5 or less op 46 en op 48 staat Het krokettenboek.
Top 10 Eten & Drinken week 43
1. Rens Kroes - Powerfood
Genieten staat centraal in dit kookboek voor een gezonde en gelukkige leefstijl.
In Bestseller 60 op 9.
2. Yotam Ottolenghi - Plenty more
Opvolger van Plenty: 120 nieuwe vegetarische recepten.
In Bestseller 60 op 20.
3. Jamie Oliver - Jamie's comfort food
Eten waar je vrolijk van wordt.
In Bestseller 60 op 21.
4. Robèrt van Beckhoven - Meesterlijk brood
Wat komt er daadwerkelijk kijken bij brood bakken?
Robèrt van Beckhoven legt het vanaf de basis en gedegen uit.
In Bestseller 60 op 41
5. Nina de Bruijn en Elise Gruppen - Chickslovefood 5 or less
Spin-off van het populaire foodblog. Gezonde en makkelijke recepten met maximaal 5 ingrediënten.
In Bestseller 60 op 46.
6. Johannes van Dam - Het krokettenboek
De kroket verdient een hogere plek op de gastronomische ladder, vond Johannes van Dam. Lees zelf waarom.
In Bestseller 60 op 48.
7. Monique van der Vloed - Natuurlijk lekker bakken
Klassiekers bakken maar met alleen natuurlijke ingrediënten. Recepten voor gezonde thuisbakkers.
8. Kris Verburgh - De voedselzandloper
Met welk voedsel rem je veroudering af en voorkom je, voor zover mogelijk, ziektes? Gebaseerd op nieuwste wetenschappelijke inzichten.
Genomineerd voor NS Publieksprijs 2013.
9. Yotam Ottolenghi - Plenty
Inspirerend kookboek met ruim 120 vegetarische recepten met mediterrane invloeden.
10. Sacha de Boer & Jacob-Jan Boerma - Back to basics
Fotokookboek met de 'gewone' superfoods in de hoofdrol. Met foto's van Sacha de Boer.
Bron: CPNB