Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 15 van augustus in de categorie spanning

door Hebban Crew 8 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand augustus. Bekijk hier de selectie in de categorie spanning!

Thrillers

In augustus komt de boekenstroom langzaam weer op gang, wat uitgeverijen de kans geeft enkele auteurs te laten schitteren die in het Nederlands taalgebied debuteren. In Opgejaagd van Gabriel Bergmoser strompelt een zwaargewonde vrouw een tankstation vol klanten binnen, dat prompt belegerd wordt door een groep bloeddorstige jagers. Nick Cook tilt doodsdreiging naar een nieuw niveau als John Cain, lijfarts van de president in Grid, geconfronteerd wordt met een man die details vertelt die hij niet kán weten. De president droomt intussen continu over zijn eigen dood, in scherp detail. Tot slot gaat een radeloze moeder op zoek naar de moordenaar van haar dochter in Het duister van Amy Engel, nadat de sheriff haar wegwuift als 'white trash'. Natuurlijk is er daarnaast gewoon ruimte voor oude bekenden: Ian Rankin komt met Een web van leugens, waarin een vermissingszaak voor John Rebus wel heel persoonlijk wordt. Ook Tony Schumacher duikt met De macht van één man opnieuw in het door nazi's bezette Londen met dit derde deel.

Augustus schuwt thema's niet. Zo zijn er drie thrillers te vinden waarin de hoofdpersonages verstrikt raken in de leugens van anderen. Zoals Slapeloos van Romy Hausmann, waarin iemand probeert de eerder veroordeelde Nadia voor moord op te laten draaien. In Valse leugens van Amy Lloyd, een mengeling van true crime en fictie, wordt Charlotte gedwarsboomd tijdens haar nieuwe start. Dan hebben we Eva nog, die in Het spel van leugens van Anna West haar man wil verlaten, maar op dat moment per ongeluk hun tweejarige zoontje doodrijdt. Haar man laat het probleem verdwijnen, áls ze bij hem blijft. Ze doet het, tot haar zoon zeventien jaar later ineens op de stoep staat. Als tweede thema is er het samenspel van vrouwen die ofwel samen, ofwel tegenover elkaar staan. Zo blijken Kate en Abby allebei een man te hebben die dingen te verbergen had in De vrouw en de weduwe van Christian White. De ontknoping lijkt pas te komen als ze elkaar ontmoeten. Tot slot tippen we Fiftyfifty van Steve Cavanagh, waarin twee zussen elkaar aanwijzen als dader van de moord op hun vader. Goed nieuws als je benieuwd bent naar dit boek: binnenkort kun je een interview met Cavanagh op Hebban verwachten.

De KEUZE VAN DE REDACTIE is het nieuwste boek van doorgewinterd thrillerauteur Linwood BarclayLift. Volgens The Wall Street Journal overtreft hij zichzelf met 'een filmwaardig verhaal, een plot vol verbijsterende verrassingen – en een zeer bevredigend einde.' Op een maandagochtend in New York breekt paniek uit; in een van de meest verticale steden ter wereld vallen liften met dodelijke gevolgen naar beneden. Al snel durft niemand meer naar het werk en rukken hulpdiensten niet meer uit voor problemen op hogere etages. Het is aan twee rechercheurs en een journalist om te ontdekken wie achter deze berekenende actie zit om de stad te terroriseren.

Alle verschenen en verwachte Nederlandstalige thrillers van 2020

 

Sciencefiction & Fantasy

Na de succesvolle 'Grisha'-reeks, in 2020 wordt de Netflix-serie verwacht, en het 'Kraaien'-tweeluik durfde schrijfster Leigh Bardugo het aan te debuteren in de volwassen fantasy. Het negende huis is het eerste deel in de 'Alex Stern'-serie. Stern is de kersverse studente van het Yale vol geheime genootschappen en belandt al snel, mede door haar gave geesten te kunnen zien, midden in de ellende. Het boek zal ongetwijfeld ook voor haar Young Adult-fans aantrekkelijk klinken. Heel veel Nederlandstalige (vertaald of oorspronkelijk) speculatieve fictie verschijnt er niet in de zomermaanden, dus we wijken graag uit naar de Engelstalige genretitels. Een van de meest bejubelde fantasydebuten van de laatste jaren is The Poppy War van R.F. Kuang. In augustus verschijnt het vervolg, The Dragon Republic. Het is epische fantasy in het China van de twintigste eeuw, maar dan met goden en monsters. Xx van Rian Hughes is ‘a novel graphic’ waarover nog niet veel informatie te vinden is. Het lijkt erop dat de auteur, grafisch ontwerper, illustrator en nog veel meer, in dit bijna duizend pagina’s tellende debuut experimenteert met de vertelkracht van grafisch ontwerp. Het wordt ‘Het kaartenhuis van de sciencefiction’ genoemd. Intrigerend… The British Library heeft een prachtige reeks met korte classics uit allerlei genres, zo ook sciencefiction. In augustus verschijnt Nature’s warnings, classic stories of eco-sciencefiction. Van oudsher is sciencefiction het vooruitkijkende genre, dat onderzoekt of en wanneer de mensheid in de problemen komt. De antwoorden zijn meestal: ja en snel. Meer verwachte titels in fantasy en sciencefiction? Kijk hier.

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 15 van augustus in de categorie spanning

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken