Hebban vandaag

Listmania /

De 8 leukste boeken over katten

door Hebban Crew 32 reacties
Met de start van een nieuw boekenjaar duikt er een bepaald huisdier veelvuldig op in een verhaal of als inzet op een cover: de kat! Hebban selecteerde de leukste boeken voor je die je als kattenliefhebber absoluut niet mag missen.

Heldenverhalen

De stoere verhalen over de dertig katten in Rebelse katten van Kimberlie Hamilton gaan over harige vriendjes die echt hebben bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog heldhaftige poezen rondliepen? Of dat er een kat bestaat met een Guinness World Record op zijn naam? Er is zelfs een astrokat die door de ruimte heeft gereisd. Kom van alles te weten over deze en andere fascinerende poezen van over de hele wereld in dit mooi vormgegeven boek.

Ooit gehoord van een kat die op een roadtrip ging? Het overkomt de kat Nana, in de roman Reisverslag van een kat geschreven door Hiro ArikawaDe kat weet niet waar hij naartoe gaat en waarom ze de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voor in een zilverkleurig busje mag zitten naast zijn baasje Satoru. Samen doorkruisen ze Japan en logeren bij oude vrienden. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

Kat vermist?

Schrijfster Caroline Paul vroeg zich af wat haar huisdieren allemaal uitspoken als ze niet thuis is. Ze schreef daarom het hartverwarmende boek Kat vermist voorzien van mooie illustraties van Wendy McNaughton. Haar twee katten Tibby en Fibby zijn onafscheidelijk en vormen een grote steun als ze verplicht tijd in bed doorbrengt vanwege een ongeluk. Tot Tibby plotseling verdwijnt. Vijf weken later verschijnt de kat weer bij huis, alsof er niets is gebeurd. Het lukt Caroline maar niet om die vraag los te laten, dus zet ze alles op alles om een antwoord te vinden. GPS-technologie, kattencamera’s, waarzegsters, dierendetectives en dierenfluisteraars – niets gaat Caroline te ver om achter de waarheid te komen.

Onlangs verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019 en werkelijk een lust voor het oog is Een huis voor Harry van Leo TimmersHarry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. Het prentenboek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019 en is verkrijgbaar in een speciale editie voor 5,25 euro (inclusief app).

Hartverwarmend

Alfie is dakloos, aan zijn lot overgelaten nadat zijn lieve oude bazin is overleden. Hij kan niet wennen aan een leven met voortdurende gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Na veel omzwervingen besluit hij te blijven wonen in een gewone straat. Rachel Wells schreef drie boeken over de kat Alfie die op zoek is naar een nieuw huis, waarin duidelijk wordt dat een huisdier echt je leven kan veranderen. De volledige reeks bestaat uit: Kat over de drempel, Kat over de vloer en Kat voor de deur.

Net als een kat kun je soms zoekende zijn in het leven. Het is de insteek voor de feelgoodroman Molly en het kattencafé geschreven door Melissa DaleyWanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen? 

Doe en denk als een kat

Sigmund Freud zei ooit: 'Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd'. In het geinig boekje Catfulness geschreven door Paolo Valentino leren katten aan mensen de kunst van het leven. Ze eten wanneer ze honger hebben, ze slapen als ze moe zijn. Het urenlang wachten voor een muizenhol heeft ons geduld geleerd. Het staren naar een aquarium heeft meditatie gebracht. En ze weten hoe ze zichzelf moeten vermaken. Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens. 

In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten. Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens. Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand. Binnenkort is ook het werkboek leverbaar!
Wat is jouw favoriete kattenboek? Laat het weten in een reactie onder deze listmania!Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 8 leukste boeken over katten

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken