Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De favorieten van Pjotr Vreeswijk

door Hebban Crew 1 reactie
Thrillerschrijvers lezen zelf ook spannende boeken. Speciaal voor de Thriller Tiendaagse vroeg de Hebban redactie enkele thrillerschrijvers uit Nederland en België naar de boeken die zij graag lezen. Vandaag Pjotr Vreeswijk over de boeken die hem inspireren en door hem als meesterwerk beschouwd worden.

Lieve edelachtbare - Max van Olden

"Hoofdpersoon Luna staat aan het begin van een veelbelovende carrière. Haar dagen worden gevuld met strafdossiers en het schrijven van pleitnota’s. Als Luna na een ruzie met haar vriend de nacht met een ander doorbrengt, realiseert ze zich niet dat ze daarmee alles op het spel zet."


Vorig jaar was dit boek mijn absolute topper. Max van Olden won er in 2016 de Schaduwprijs mee. En terecht. Max heeft een soepele schrijfstijl waardoor ik het boek binnen drie dagen uit had. En geloof me, dat is voor mij heel snel. Kon het niet wegleggen. Max is advocaat en schrijft dus vanuit zijn eigen professie waardoor het boek zeer geloofwaardig overkwam. Zijn tweede boek De juiste man is net zo goed. Echte aanraders!

Zero Hour - Clive Cussler

"Een briljante maar knettergekke wetenschapper bedreigt de mensheid! Hij staat op het punt om met zijn helse machine een apocalyps van aardbevingen en scheuren in de aardkorst te ontketenen! Het is slechts een kwestie van tijd: Kurt Austin en de NUMA moeten racen tegen de klok om deze gevaarlijke gek te stoppen."


Zwaar over de top, maar ik ben dol op de avonturen van Dirk Pitt. Boeken van Clive Cussler moet je echter wel met een flinke korrel zout nemen want niet alles wat hij beschrijft komt even geloofwaardig over. Zo herinner ik mij een scène waarbij het hoofdpersonage uit dit boek een helikopter met een harpoen uit de lucht gooide. Dat was toch net iets te veel van het goede. Toch behoren de avonturen van Pitt en Isaac Bell tot mijn favorieten want je bent er tijdens het lezen echt even uit. Pure ontspanning.

De Jon Smith reeks - Robert Ludlum

"Jonathan (Jon) Smith is chirurg en beroepsmilitair, getraind in spionage. Hij werkt in Fort Detrick, Maryland, voor USAMRIID, de eerste verdedigingslinie van het Amerikaanse leger tegen infectieziekten en biowapens. Hades is de codenaam van USAMRIDD voor een nieuw virus. De onderzoekers in Fort Detrick proberen de geheimen van het zeer besmettelijke virus te ontraadselen voordat de dodelijke ziekte uitgroeit tot een epidemie.

Een oude vriend van Smith, een FBI-agent, waarschuwt hem niet bij het onderzoek betrokken te raken. Dan wordt er een aanslag op Smith gepleegd en sterft zijn vriendin aan het virus. Hij neemt zich voor om de zaak op te lossen, maar zijn werk wordt gefrustreerd door machten die hij niet kan benoemen..."

(De Hades factor, deel 1 uit de reeks)

De Jon Smith thrillers van Robert Ludlum, zoals De Hades Factor en De Moskou Vector waren dé reden waardoor ik ooit met schrijven ben begonnen. Verschillende verhaallijnen, exotische oorden, snelle mannen en vrouwen en vooral veel actie zijn het recept voor een goede actiethriller. Robert Ludlum was de meester van dit genre. Het enige minpunt dat ik kan bedenken zijn de soms wat uitgebreide technische uiteenzettingen. Ik vind het vreselijk om te zeggen, maar die sloeg ik meestal over.

De Da Vinci code - Dan Brown

"Een verborgen code in het werk van Leonardo Da Vinci. Een wanhopige race door Franse kathedralen en kastelen. Een verbazingwekkende eeuwenoude waarheid - eindelijk onthuld. In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de curator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf Langdons naam op de grond heeft geschreven. Langdon vlucht, geholpen door een agente. Hij beseft dat de curator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens 'Mona Lisa' het lijk gevonden is."


Dit is het beste boek dat ik ooit heb gelezen. De avonturen van professor Robert Langdon zijn meesterlijk. Eigenlijk vind ik de hele reeks prachtig. Ik heb zijn laatste boek nog niet gelezen maar daar ga ik binnenkort zeker aan beginnen.

Advocaat van de duivel - John Grisham

"Zonder het te weten wordt Mitchell McDeere, briljant rechtenstudent van arme ouders, al geruime tijd in de gaten gehouden. Zodra hij afstudeert, biedt het prestigieuze juristenkantoor Bendini, Lambert & Locke hem niet alleen een zeer aantrekkelijke baan aan, maar het overlaadt de net getrouwde Mitchell ook nog eens met een vorstelijk salaris, een schitterende auto, een prachtig huis met een zeer lage hypotheek en talrijke bonussen. Niets laat het kantoor onbeproefd om het de uitverkoren nieuwe werknemer naar de zin te maken. Er moet natuurlijk wel wat tegenover staan: absolute loyaliteit, een negentigurige werkweek en haast onhaalbare resultaten. Na verloop van tijd begint Mitchell zich ongemakkelijk te voelen in het strakke keurslijf van zijn werkgever. Wat gaat er schuil achter de respectabele façade van het kantoor en wat speelt zich af op de ontoegankelijke bovenste verdieping? Als Mitchell dan ook nog ontdekt dat geen enkele medewerker ooit de zaak verlaten heeft - tenzij horizontaal -, zien Mitchell en zijn inmiddels wanhopige vrouw Abby maar een manier om hun vrijheid terug te krijgen..."


Dit boek zou volgens mij iedereen gelezen moeten hebben. Echt een MEGA spannend verhaal. Wat ik erg in de boeken van John Grisham waardeer, is het laagdrempelige taalgebruik. Het is makkelijk leesbaar en daar hou ik van. Je vliegt als het ware door de tekst. Helemaal mijn ding.  Over de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De favorieten van Pjotr Vreeswijk

 

Gerelateerd

Over

Pjotr Vreeswijk

Pjotr Vreeswijk

Schrijver van Masterplan. Komt in november bij LetterRijn uit.