Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

De Hebban Rank: 't Hooge Nest op nummer 8

Met haar debuutroman 'Schuim der aarde' won ze de Hebban Debuutprijs. Voor haar tweede boek onderzocht ze de levensgeschiedenis van twee zussen die actief waren in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vinden we 't Hooge Nest van Roxane van Iperen op nummer 8 in de Hebban Rank.

Voor haar tweede boek 't Hooge Nest ging Roxane van Iperen terug naar een periode die de levens van vele mensen wereldwijd heeft getekend. Van haar boek zijn inmiddels zo'n 40.000 exemplaren in omloop, de verkoop kreeg nogmaals een boost na Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Het onderzoek naar de zussen Brilleslijper, eerdere bewoners van het woonhuis van Van Iperen en haar gezin, beschouwde ze in eerste instantie als een diepgravend privé onderzoek dat haar niet losliet.

'Op een dag liet ik aan mijn uitgever Oscar van Gelderen vallen hoe bijzonder de historie van mijn huis was. Oscar was ook de uitgever van historica Evelien Gans (onderzoekster naar hedendaags antisemitisme die vorig jaar is overleden, red.),' vertelde de schrijfster in een interview met Trouw. 'Toen hij hoorde dat ik privé al zo lang bezig was met het onderzoek naar de onderduikers op ’t Hooge Nest, en zag hoezeer ik al met het verhaal van Janny en Lien Brilleslijper leefde, zei hij: ‘Laat die roman maar even liggen. Dit boek moet je gaan schrijven. Dit is een verhaal dat je echt wilt vertellen.’.'

Het resultaat is een bijzonder aangrijpende geschiedenis van twee vrouwen die streden voor rechtvaardigheid in een periode waarbij het voor Joden steeds moeilijk werd om als normaal mens een plek in de maatschappij te krijgen. Knap van het boek is dat Van Iperen het boek zeer beeldend heeft geschreven waardoor de waargebeurde geschiedenis nog harder binnenkomt. 'Ontzettend knap hoe de auteur alle stukjes informatie over het feitelijke verloop van de oorlog heeft samengevoegd met de persoonlijke gebeurtenissen in het leven van de zussen. Een beeldend en zeer prettig leesbaar verhaal is het resultaat, waaruit boven alles de moed en onzelfzuchtigheid spreekt van Janny en Lien en hun echtgenoten,' schrijft recensent Sanne in haar Hebban recensie.

Tijdens de Week van het Luisterboek koop je het luisterboek van 't Hooge Nest met een korting. Op Hebban lees je hier een fragment uit 't Hooge Nest.

De top 3

  1. Kom je spelen - M.J. Arlidge
  2. Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer
  3. De zeven zussen - Lucinda Riley

 

Naar de Hebban Rank

 

Over de Hebban Rank

Een belangrijke indicator voor de populariteit van een boek op Hebban is de Hebban Rank. Deze boekenpopulariteitslijst wordt dagelijks ververst op basis van de statistische gegevens van Hebban (o.a. bezoekersaantallen, recensies en boekenplank-updates) en geeft een overzicht van de boeken met de meeste ‘activiteit’ op Hebban. Via de ‘Rank Historie’ knop en een link op de boekdetailpagina vind je de ontwikkeling van de populariteit van het betreffende boek. | www.hebban.nl/rank Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Rank: 't Hooge Nest op nummer 8

 

Gerelateerd

Over

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)

Gesponsorde boeken