Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Zomerdag top 3: de manifestatie van macht

De Hebban Zomerdag top 3 is terug op je favoriete boekensite. Vijf vakantieweken lang publiceren we elke werkdag de top 3 populairste boeken met leuke wetenswaardigheden over het boek en of auteur. We sluiten de reeks evenals vorig jaar af met de bekendmaking van de Hebban Zomerhit van het Jaar. Dit is de top 3 van vandaag.

#1 Nazomer van Esther Verhoef

Ze pakt de koppositie in de Bestseller 60 met haar nieuwe roman maar staat ook vandaag weer bovenaan in de Hebban Zomerdag Top 3. De fans van Esther Verhoef worden met Nazomer weer getrakteerd op een roman, terwijl de schrijfster vooral bekend is van haar thrillers. Vorig jaar werd Verhoef met Lieve Mama bekroond met de Gouden Strop.

Maar Verhoef houdt het niet bij deze genres; ze schreef samen met Danielle Hermans het non-fictie boek Stil in mij over seksueel misbruik, fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk en onder het pseudoniem Marique Maas bracht ze een drietal erotische romans op de markt.

#2 Schemerzone van Hilde Vandermeeren

Nog een bekend gezicht in deze aflevering van de Zomerdag Top 3. De Vlaamse Hilde Vandermeeren timmert aan de weg en trekt inmiddels met haar thrillers ook de aandacht buiten de landsgrenzen. Ook vraagt ze in interviews aandacht voor de positie van de vrouwelijke en Vlaamse thrillerschrijver. 'Vlaamse thrillerauteurs verdienen meer steun in de media, voor Vlaamse vrouwelijke thrillerauteurs is het bovendien extra moeilijk een forum te krijgen of genomineerd te raken. Maar als we samen aan dezelfde koord blijven trekken, zal er hopelijk ooit iets veranderen,' zei ze eerder in een interview met Hebban.

#3 Machten der duisternis van Anthony Burgess

'Het was de middag van mijn eenentachtigste verjaardag en ik lag in bed met mijn schandknaap toen Ali meldde dat de aartsbisschop me was komen opzoeken.' Het is de beginzin van Machten der duisternis van schrijver Anthony Burgess. Deze schrijver vergaarde zijn bekendheid door het boek A Clockwork Orange dat in 1971 succesvol werd verfilmd door Stanley Kubrick. Volgens critici is Machten der duisternis nog beter dan het boek dat een verfilming kreeg en wordt het vandaag de dag nog steeds geroemd om de geestigheid die tussen de briljant geschreven zinnen doorsijpelt.

Hier vind je alle eerdere afleveringen, inclusief die van vorig jaar. 
De top 3 wordt samengesteld op basis van unieke pageviews van de vorige dag.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Zomerdag top 3: de manifestatie van macht

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken