Hebban vandaag

Community /

De mooiste boeken van Hebban-redacteur Lindy de Jong

door Lindy (Hebban Crew) 4 reacties
Redacteur Lindy de Jong is al jaren een vertrouwd gezicht op Hebban. Het is dan ook al haar derde - licht aangepaste - top 25 sinds de eerste Hebban 1000. De nummer 1 is nog steeds ongewijzigd, maar haar volledige top 10 bestaat uit absolute favorieten 'omdat ze uitstekend geschreven zijn, met een prachtig verhaal dat me geraakt en ontroerd heeft of aan het denken heeft gezet.' Laat je verrassen en inspireren door de vijfentwintig mooiste boeken van Lindy.

Mijn nummer 1

'Door alle loftuitingen over dit boek van Yanagihara begon ik in 2016 met enige scepsis aan deze roman (‘geen enkel boek kan zo goed zijn dat het in alle grote kranten de hoogste waardering van 5 sterren krijgt,' dacht ik) en werd meteen op mijn plek gezet. Wát. Een. Boek. In het verhaal zoomt de schrijfster in op de vriendschap tussen vier jonge mannen, volgt hen door het leven en in hun pogingen om een van hen te bevrijden van zijn inktzwarte verleden en herinneringen. Heftig. Inktzwart. Tranentrekkend. Een kloeke roman met geen woord te veel.'

Naar mijn top 25 met mooiste boeken

Naar de volledige top 25

Ik koop lokaal

Mijn favoriete boekhandel is toch wel Broese Boekverkopers in Utrecht. Ik kwam er al tijdens mijn studie Spaans om in de kast met Spaanstalige uitgaven te neuzen. Het is er eigenlijk altijd druk (hoezee!) en tóch blijft de rust en het overzicht bewaard. Onlangs is de volledige boekhandel verhuisd naar het nieuwe 'oude' Postkantoor op de Neude en ik kan werkelijk niet wachten om er een kijkje te nemen. Ik weet zeker dat het er nóg sfeervoller zal zijn, een waar walhalla van 1800 m2 en 90.000 boeken waar je gerust een paar uur kunt grasduinen. Nog even geduld tot de coronamaatregelen ietwat versoepeld worden en dan maak ik er een uitje van. Tot die tijd steun ik de boekhandel online.

#ikleesthuis #ikkooplokaal


Maak je eigen top 25 met mooiste boeken aller tijden aan

Maak nu je eigen top 25 met mooiste boeken aan of werk hem bij voor de Hebban 1000. Alle top 25's die zijn ingevuld of bijgewerkt vóór 23 mei a.s. tellen mee voor de Hebban 1000 van 2020.

Direct beginnenOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

817 volgers
419 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De mooiste boeken van Hebban-redacteur Lindy de Jong

 

Gerelateerd

Over

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara (1975), groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkte in New York bi...


Gesponsorde boeken